Levrek

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında darthvader61 tarafından paylaşıldı.

1. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Her hafta sonu cumartesi akşamları eşimle ilçede olan kayınpederimin evine gideriz. Cumartesi akşamı kalıp Pazar akşamdan evimize döneriz. Önceden cumartesi akşamları kardeşimle ve baldızımla kesinlikle mavruşa giderdim. Levrek sevdasına tutulduktan sonra, kamışla o güzel canlıyla olan mücadelenin zevkine varınca ilk plana tabiî ki Levrek oturdu. Öğretmen olduğumdan dolayı sadece Cumartesi ve Pazar sabahları balığa gidebilirim. Cumarteside eşimi yalnız bırakmak istemediğimden dolayı sadece Pazar sabahları gidebiliyorum. 4 takımımın 3 ü levrek için :) 2 tane 360 lık kamışımda 0.35 mustad ve sufix sarılı. Onları şamandralı slikonla beraber kullanıyorum. İlk balıklarımı da onlarla tutmuştum. Benle beraber gelen olursa sıkılmasın diye arabamda 4 takımıda gezdiriyordum. Uzun süredir sağ ayağımda olan damar tıkanıklığından dolayı ayakta fazla kalamadığım için gidemiyordum. 4-5 gün önce mavruşa gittiğimde yaklaşık 2.5 kilo civarı tuttuğum levreği olsun ben yine tutarım diyerek yanımda bulunan misafir akrabama vermiştim. Tuttuğum en büyük levrekti. Öncesinde de güzel bir balığı yine arkadaşım istemişti ona vermiştim. Nede olsa ben zevkimi almıştım.

Akşam saat 20:00 olmuşdu birazda geç kaldığımızdan dolayı bendeki balık umutları yavaş yavaş sönüyordu. Pazartesi sabah yurt dışına çıkacak ve 1 hafta kalacaktım. Yani haftaya da balık tutamayacaktım. Ama aklımdan her geçen saniyede duruma göre farklı planlar yapıyordum. Eğer çok geç gidersek karides toplayıp dere ağzında dip oltasıyla beklemeyi düşünüyordum. Gitme vakti geldiğinde eşim yine kayınpedere yakın olan teyzesine misafirliğe gideceğimizi söyledi. Tabiki günboyu yaptığım planlar tamamen gitmişti. Gece saat 02:00 gibi kalktık ordan. Kayınpederin evine geldik. Ben geceden geçtiği için sabah için planlar yapıyordum. Yine baldızımla beraber Levreğe gidecektim. Kendisinin rahatsız olduğunu görünce hiç birşey demedim. Yalnız gitmemide istemiyorlardı. Aslında dere ağzıda hemen evlerinin altında. Onların da içi rahat olsun diye çoğu zaman yalnız kalınca gitmiyordum. Zaten yağmur başladığından dolayıda gidemiyordum. Tabi bendeki burukluğu siz tahmin edebilirsiniz. 1 hafta o sabah için bekle ve sonrası üzüntü. Gündüz şekerleme yaptığımdan dolayı uykum yoktu. Saat 05:00 oldu. Sabah ezanı okunmuştu. Balıkların dere ağzındaki toplantısı da tam bu saat deydi. Önceki tecrübelerimden bunu kesinleştirmiştim. Etraf karanlıktı. Yatağıma girdim ama uyku yok. 1 saat sağa sola döne döne 06:00 oldu. Birden pencereyi gözüm aldı. Perdeler beyaza bürünmüştü. Aydınlık olduğunu anlayınca kalktım ve dere ağzına doğru baktım. Hafif dalga vardı. Yağmurda kesmişti. Ama ben toplantıyı kaçırmıştım. Olsun dedim gidip hevesimi alırım. Tutamayacağımı bile bile orda 2 saat at-çek yapmak benim için yeterliydi. Varis çoraplarımı giyindim. Hemen indim ilk önce kaşıkla başladım. 10-12 atıştan sonra Rover 98 e döndüm. Aksiyon vererek kendimi geliştiriyordum bi taraftan. Sonrasında gagalı Pelican Sahteye döndüm. Bulunduğum yer sığ ve yosunlu olduğundan dolayı gagalı sahteleri kullanmak için pek uygun değildi. Hemen hemen her atışta yosun geliyordu. Tekrardan kaşığa döndüm. Onu biraz daha üstten getirebildiğim için daha avantajlıydı. 3. veya 4. atışımda eyvah gene yosun demeden kalama sesi kulağımda balığın görüntüsü de su üzerindeydi. Takım ince olduğundan fazla zorlamadan zevkini çıkararak yavaşça sararken içimdeki heyecan dizlerime vurmuştu  . Balığı dışarı aldım kaşıkdan çıkardım. Bi tarafdan gülerek diğer taraftanda başkalarıda olabilir diye aldığım tarafa doğru atışa devam ettim. Saat 07:45 olduğunda bıraktım ve eve döndüm.

Avda kullanılan

Kamış:270-240 Shimano Bassterra
    Makine: Catana 4000 FA
    Misina:0.23 Yo-Zuri Clear misina
    Sahte: Alba 3 numara 602 Toby kaşık.

Kendinizi benim yerime koyabilesiniz diye her detayı anlattım. Umarım okurken sıkılmamışsınızdır.

2. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    ahaa ben seni tanıyom :D hatta ben ilk levrek için silikon aldıgımda sen balık malzemesi satan dükkandaydın abi =)

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet Fatih bende hatırladım. Hatta sen levrek için spin takım sormuştun bende gerek yok demiştim. Slikon balıkları göstermiştim. İşe yaramış anlaşılan:)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel bir levrek almışsıız,aynı gün bende meraya gittim,tadı yok idi,hayırlısı

5. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler. Evet bu sene balık az olacak sanırım.

6. gozutok

gozutok

Sayın hocam kutluyorum sizi. Ancak sadece yazdıklarınızı okuyabildim.

Resimleri koyduğunuz siteye üyelik yoksa girilemediğinden, bu yaştan sonrada site üyelikleri ile uğraşmak istemediğimizden, bendeniz gibilere bir kolaylık yapınız lütfen ve daha genele hitap eden bir yere de koyunuz resimleri mümkünse görebilmemiz için.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İşte sitenin faydalarından biri :) Artık beraber ava da çıkarsınız.

Güzel avınız için tebrik ederim, daha iyilerinin denk gelmesi dileğiyle...

8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haklısınız. Kusura bakmayın yorum yazmaktan fazla vaktim kalmamıştı. Yurt dışına çıktığım için cevap yazamadım. Fotoğraflar aşağıdadır.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

9. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bnde denicem şu silikon işini .. hem baraküda ve zargana da denk geliyo hem boş dönmem :D ne renk silikon tavsiye edersiniz ..

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Mehmet tebrikler güzel bir levrek. Profil fotoğrafında bile ben levrek yakalıcam havası var. Engeller olsada balığa çıkabilmissin ve karşılığınıda çok güzel almışsın.Güzel avların daim olsun.

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler :D Engellere rağmen ava çıkmaya çalışıyoruz :D