Erzincan dan selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında leonardo2 tarafından paylaşıldı.

1. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    700-1000gr tatlı su kefali
    Herkese merhaba,
    Erzincan merkezde çalısan bir ogretmenim.3 yıldır erzincan da calısyorum.Aslen mersinliyim.
    Genclik yıllarımda birkac balıkcılık maceram olmustu.Bu gunden itibaren arada bir de olsa balık avı ile ilgilenmek istiyorum.Tabi su an oldukca acemiyim.Erzincan da balık avı ile ugrasan arkadaslarla tanısımayı isterim.Bana yol gosterecek,yardım edecek birisi olması iyi olur.
    herkese iyi eglenceler

2. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Hoşgeldiniz İsa bey oralarda göl varmı?Yoksa aksuları bir araştırın isterseniz....Aksi olmayan avcılar belli bir noktaya kadar size yardımcı olur orlarda.......Bende geçen Mayıs ayında başladım sora sora,baka baka takım yapmayı iğne bağlamayı ögrendim....

3. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Tesekkürler,
    Bildigim kadarıyla golde var nehirde.Fıratın bir kolu olan karasu buraya yakın sayılır.Hadi buralara bir sekilde gidilir fakat sorun nasıl bir balık populasyonu vardır onu bilmiyorum.ayrıca hangi tur igne,yem ,kamıs vs kullanılıyor o konuda da bir fikrim yok:)
    Her işin bir acemiliği vardır.Artık burdaki faydalı bilgileri okuyarak kendimi gelistirmeye calısacagım.Ne demisler başlamak bitirmeninin yarısıdır.

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hocam
    Erzincanda gençlik yıllarımda 3 sene geçirdim.
    Nerdeyse bütün avlaklarını bilirim.
    Tabbi olarak aradan çok uzun seneler geçti.Ancak halende avlaklarında önemli balıklar barınmakta olabilir.
    Batı Fırat ovada 4 ayrı köprü altından ana ve 3 koluyla gecer.Hepsindede balık avlamak olasıdır.
    1.Köprü açılmış bir kanal olup,güney yönünden yol boyunca aşağılara inmek olasıdır.Boyunca av yapılabildiği gibi Fırata karışmaya yakın yerleri gayet iyi avlaktır.
    2.Köprü esas Fırattır.Sonrasında bir küçük köprü altından derede dahgi altlarda balık vardır.
    3.Köprü ovanın ortalarından gelen suyuı nispeten az ama berrak ve yaygın akan bir koldur.Üstlerine tekrar yan yolla güneyden erişeilebilinir.Ağaçlık bir yere gelindiğinde geniş göl halini alır.Buradada balık vardır.
    4.Köprü Merrcan dağlarından gelene alabalık derelerini sularını toplayan bıol ve soğuk sulu,hızlı akan bir koldur.Balık bakımından zahmetlidir.
    Erzincan Ovasına akan 3 önemli alabalık deresi vardır.İlki Mercan dağlarından gelen Mercan suyudur.
    Sanırım altlarında santral kurulmuştur.Ancak santral sonrasında patikadan üstlerine erişilr sanırım.Bu ırmak bir zamanlar belkide Türkiyenin en önemli iri alabalık derelerinden birisiydi.
    Altlarında buna katılan dfoğudan gelen bir dere daha vardır ondada alabalık vardır.
    3.Dere ise Girlevik şelalesininden akan Santrl olan ırmaktır.Şelaleden alt kısımlardada şelale üzerinden doğduyğu yerlere yakın Kalcik köyünün üstlerine kadar alabalık vardır.
    Alabalığı biraz daha değişik olup yerine göre trofe alalar barındırmaktaydı.
    Kalecik köyü altlarındaki regülatörün hemen altı ve üstlerinde şahane alalar vardı.Derin suda 4 ve 5 no Meppsle yakalardım.
    Kemak yolu üzerinde Alp İstasyonuna geelmeden önce güneyden gelen Alp deresindede üstlerde halende alabalık olacağını sanıyorum.
    Güneyinde Refahiye yakınlarındaki ormanm içi derelerin hepsinde alabalık vardır.
    Sevgiler

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Hoş geldin.

6. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    hoşgeldin. Doğanın kalbindesin. Kısa sürede balık olayını da aşarsın.

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Hoşgeldiniz bereketli avlarınız olsun rastgele

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hoşgeldiniz hocam, keyifli paylaşımlar dilerim. :)

9. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    İsa Hocam valla çok şanslısın bu işin duayenlerinden Vedat Abayoğlu dedemiz sana çok önemli bilgiler verdi.Herkeze nasip olmaz:)Benimde annem Refahiyeli ama ben hiç gitmedim güzel yerlerdir diye duyuyorum.........

10. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    üstadım,bu degerli bilgiler icin tesekkurler.2 gundur forumda epeyi arastırma yaptım ve not aldım.Bu degerli bilgilerinizi de not almıs bulunuyorum.Şu an için iliç yada ılıç ilçesinde ki firatın bir kolu olan Karasu nehrinde avlanmayı dusunuyorum.Hafta sonları Erzincan merkezden cıkıp,İliç'e gidecegim.iliç olmasının nedeni de Burada tanıdıklarımın olması.Ustalastıkca,Erzincanın diger bolgelrine de gitmeyi dusunuyorum
    Bildigim kadarı ile Karasu ırmagında,Turna ve sazan var.Belki daha baska balık cesitleri de vardır ama henuz bilmiyorum.Belki Baska balık cesitleri de vardır.
    Sazan balıgı avı her donem serbestken Turna avı 15 aralıga kadar serbest diye arastırdım.Yani bu balıkları avlamam da sorun yok.
    Şuan Sazan ve turna balıgı icin hangi olta tipleri ,iğneleri,yemleri,kullanılır,ozellikleri nelerdir onları arastırıyorum.Bu konuda yardım gerekebilir.Her zaman once bir bilene sormak iyidir derler.
    Böyle sıcak ve icten bir ortam da olmak mutlu edici.
    İlgi ve yardımlarınız için Teşekkürler.

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hocam
    Karasu(Batı Fırat)nehrinde Turna Balığı yoktur.Turna denilen balık Şabot(Caner) balığıdır.
    Avı zor ve mevsimseldir.Muhtelif kaşık(Alba Toby 2 veya 3 No)Muhtelif Meppsler(4 veya 5 No)arada alabilir.
    Kış aylarında daha çok av verir.
    Sazan dediğinizde klasik sazan değildir.Sazan türünden balıklardır.
    Amerikalıların Sucker dedikleri balık.Alabalık gibi benekli olanıda vardır ama inanılmaz lezzetsiz ve pekde oltaya itibar etmeyen bir türdür.Şi,raz familyasıda bulunur.Hatta bazı yayın cinsleri bile vardır.
    Orada su berrakken yakalanacak en zevkli balık tatlısu kefalidir.Çok irileri bulunur.Muhtelif yalancı yemler(Meppsler,Böcek rapalaları,)tavuk ciğeri,solucan gibi yemlerle tutulur.
    Ancak oralarda muhteşem alabalık dereleri varken bu balıklar yerine ben onların peşine düşerdim.
    Sevgiler

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İsa kardeş aramıza hoşgeldin, ancak "Sazan balıgı avı her donem serbestken " derken aşağıdaki linkten biz amatör balıkçıların kural ve limitlerini belirleyen tebliğe göz atmanı öneririm.

Zira balıkların da soylarını devam ettirebilmeleri amacıyla belilrli dönemlerde avlanmalarına dair kısıtlamalar var..

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

13. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    sayın rıfat kayar,
    buraya eklediginiz resim bende de var. fakat biraz daha farklı.dun forumda bulup kaydetmiştim fakat sazanın yasaklı doneminin karsısında ** vardı.bende bunu her donem serbesttir diye yorumlamıstım halbuki ** anlamı:bu turlere iliskin zaman yasagında cizelge 5teki il grupları icin verilen yasak donemler uygulanır anlamına geliyormus.bu onemli ayrıntıyı bugun bende olan resmi inceleyince farkettim.su an bendeki resmi silip sizin eklediginiz yesmi kaydediyorum.
    Haklısınız,her canlının bir üreme dönemi ve yasagı var.Daha bereketli avlar için,üzerimize düşeni yapmalıyız.Ayrıca yardımınız icin de tesekkurler.İnsanları bilgilendirmek gayet güzel bir davranış.

14. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Degerli üstadım,
    tavsiyeleriniz ve arastırmlarım dogrultusunda şu takımlarn icinden en uygun olanı secmek istiyorum.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=761262#post761262
    umarım bir göz atma sansınız olur.Kac gundur arastırma icindeydim.Arastırma yapmadan size cevap yazmak istemedim.forum ve sizin sayenizde bilgi edinme sansım oldu.
    saygılarımla

15. coldfire24

coldfire24 yusuf melih baydaş

ERZİNCAN'DAN Selamlar

öncelikle tüm forum ahalisine Erzincan dan selam ve saygılar sunarım, forumun bu noktalara gelmesinde emeği gecen herkese ayrıca teşekkür ederim.
    Doğma büyüme bir Erzincanlı olarak öncelikle isa kardeşime ilimize hoşgeldin demek istiyorum.
    Şehrimiz sevgili büyüğümüz Vedat Beyin (kendisi müsade ederse bunadan böyle amca demek isterim) tarif ettiği gibi balık avı için oldukça verimli bi alan üzerinde kuruludur. Vedat Bey' in bahsettiği Fıratın kolu olan karasu nehri Doğuda Tercan ilçesi sınırlarından başlayıp Erzincanı baştan sona katettiği için oldukça uzun ve geniş bir alanda Amatör balıkçılığa müsait avlaklar sunmaktadır. Lakin zaman içerisinde kurulan sulama Regülatörleri ve Keban baraj gölü nün uzantıları nedeniyle balıklar belli alanlara sıkışmış durumdadır. Eğer amacınız 5 ve üzeri kilolarda ( bu yıl 36 kg lık bir Caner yakaladık sanırım resimlerini Recayi kardeşim burada yayınladı) büyük trofeler yakalamaksa şehir merkezinden biraz açılıp keban baraj gölüne yaklaşmalısınızki buda yaklaşık 1-2 saatlik yolculuk demek o nedenle genelde gece kalmalı gitmek daha mantıklı oluyor.
    Yok o kadar büyüğü ile uğraşamam zamanım kısıtlı diyorsanız daha kısa mesafelerde 3-4 kg lık trofe sayılabilecek tatlı su kefalleri için uğraş verebilirsiniz.
    Bölgemizde balık işi ile ilgilenen herkesin ortak görüşü (bende hem fikirim onlarla) mart ayının 2 nci haftasından ( mart9 kocakarı fırtınalrı bitimi) sonra yağmur mevsimine kadarki yaklaşık 1 aylık kısa maratonla başlaya bilirsiniz avlanmaya. Sonrasında yağmur mevsimi ile suyumuz çamur kıvamında ve renginde akacağı için verimi çok düşmekte neredeyse balık %100 şansla çıkmakta. Temmuz ayı ile tekrar başlayıp Ekim sonu Kasım ortasına kadar devam etmektedir.
    Sevgili büyüğüm Vedat beyin bahsettiği Köprülere gelince şehir merkezine cok yakın olan bu köprülerden baştaki ve 3ncü olan gerek sanayi atıklarından gerekse sulama amaçlı kanal drenajlarından dolayı artık balık vermiyor. bunlara ek olarak ülkemizin kanayan yarası tırıvırı belası yüzünden şehir merkezine ne kadar yakınsanız av yapma şansınız okadar düşüyor. Ancak herşeye rağmen gerçek amator balıkçının erdemlerine sahipseniz FIRAT sizi hala boş cevirmiyor.
    Erzincana yolunuz düşer ise ve balık tutmaya gönül vermiş iseniz bana özelden ulaşmanız yeterli elimden gelen yardımı severek yapacağımı bilmenizi isterim.
    Sevgiyle kalın.
    Tüm forum ahalisine RASTGELE ......

16. kaanben

kaanben kaan girgin

slm hocam bende erzincanda öğretmenlik yaptım 4 yıl ve 2 ay önce izmire taşındım. çayırlı sana uzak biliyorum ama yolun düşerse çayırlı göletinde alabalık yakalaya bilirsin. ben bi hayli yedim. bi ara dolaba sığmıyordu o derece. giderim dersen sana olta ve yem hakkında bilgi verebilirim(önemlidir) ayrıca aynalı sazan da çıkar. fıratta dere sazanı tutabilrsin. bazı yerlerde kefal çıkar. dere balığını derisini yüzüp bıçakla kısa aralıkla çizdikten sonra kekik,tuz,karabiber kızgın saçta lezzetli olur. (ki ben önceleri bu balığı kılçıklı diye yemezdim) hoşçakalın

17. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    merhaba meslektaşım,
    sırf bu merakım yüzünden motosiklet aldım.artık ilçelere de daha rahat gidebilirim.Erzincan merkeze bağlı belediye ve köylerde de güzel avlaklar var,tabi ben yerlerini tam bilmiyorum o ayrı:) evet bana çayırlı biraz uzak ama gidilemez degil.inş. yazın rahatça çayırlıya daha rahat gidebilirim.sizden avlakların tam yerlerini istemem gerekecek.hatta harita üzerinde görsem çok daha iyi.biliyorsun,zaman çok degerli balık avında ve zamanımı da avlak bulmaya çalışarak geçirmek biraz üzücü.teşekkürler ilgin için.

18. lightjockey

lightjockey Ersin

Favori Kamış:
    Lineaeffe 360 Surf
    Favori Makine:
    Okuma , Albastar
    Merhaba hocam ;
    Erzincan çok güzel bir yerdir . En samimi arkadşım oradadır halen kendisi de öğretmenlikten terktir :) biz bitirdik öğretmen olduk o da otomobil sektöründe çalışmakta . Hatta babasının da av bayisi var . Gidip tanışabilirsin . Malzeme konusunda da yardımcı olurlar sık sık balık avına giderler ki esas ustalıkları da kara avı dır . Ziyaret etmek istersen gidip tanışabilirsin . Saygılar

19. kaanben

kaanben kaan girgin

gölet küçük zaten ama kayalık set var kesinlikle orada tut diğer yerde çıkmıyor alabalık ama sazan alırsın. takım olrakta kesinlikle ince 5 cm gibi plastik şamandıra (ben erzincan ve erzurumda bulamadım ist. aldım) göl kamışı (makaralıdan çok çok daha iyidir) ve inceuzun palalı çok büyük omayan iğne. düzenek: kamış ucuna takmak için klipsli fırdöndü sonra midineye şamandıra tak ve kanışın 70 cm gibi yeniden fklipsli fırdöndü. son fırdöndü rahatça kancaları değiştirmen için. 2 li iğne iğmelerin arasına ufak kurşun. şamandırana gör. iğneleri bağlarken arasına çok mesafe koyma yoksa üste takılan alabalık çıkarken çırpındığı için takımı karıştırır her seferinde. farklı iğneden birkaç takım hazırla 60 cmlik gibi. fırdöndü devamına iğne ve araya bi ğine misanın sonunda iğne olsun. araya da sıkışrımalı kurşun koy. av sırasında şamadıranın altına bağladığın klipsli fırdöndüden anında kanca düğişikliği yapalbilirsin çok rahat olur. önemli yem olarak hazır palet balık yemi akşamdan ez un yumurta hafif yağ ve yemi hamur yap bazen di kancaya hamuru diğerine solucan takabilirsin ama genel olarak hazırlayacağın hamura gelir başka yemle uğraşma sakın verim alamasın. çok resimlerim var paylaşırım inş bigün hoşcakalın.