Bandırma'nın Güler Yüzlü İnsanları ile Balıkavı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Daha önceki levrek avımızı gören Bandırmadan Mustafa abi bana haber verseydiniz diye sitem edince bizde Balli’nin Balıkeris de geçirdiği son günlerinde Mustafa abimizi rahatsız etme düşüncesi ile aradık.Teklifimizi duyan Mustafa Abi ‘Senelerdır bu günü beklemışem’diyerek taklifimize evet dedi.Buluşma zamanını ayarladıktan sonra bu gün Bandırma da buluştuk.Mustafa abi can arkadaşı Bülent abiyi de çağırmıştı.Namı diğer pehlivan abimiz.
    Niyetimiz sabah çipura öğlenden sonra minekopa gitmekti.Öylede yaptık.Avlak yerine vardığımızda Mustafa abi oltasını suya attı daha misina boşluğunu yeni almış arkasını dönmek üzere iken oltaya balık vuruyor diyip oltaya sarıldı.İlk çipuramızı almıştık.Sabah kahvaltı yapmayanlar olduğu için oturup bir şeyler atıştırdık.

Attığımız oltalara pek bir şey vurmayınca tebdili mekanda ferahlık vardır diyip 15-20 metre öteye oltamı salladım oltanın boşluğunu aldım.bir iki dakika sonra oltam gerilmeye başlayınca aldım oltayı çekmeye başladım Bizim Erdem baba ben çekeyim diyince ona verdim gelen yine çipura idi ve onuda aldık.

Yemleri takıp tekrar attım..Deniz kenarında gezinirken Bülent abi oltamın duruş şeklini beğenmemiş olsa gerek değiştirmeye çalışırken bende güya gidip şu yemleride bir tazeleyeyim diye oltanın başına giderken balık vurdu biraz çektim. Erdem yapışmış oltaya baba baba bunuda ben çekeyim diye tuttutunca olta gerginliği gitti ve dipte takılan oltamdan balık kaçtı.
    Bir ara zargana margana gibi şeyler söylenmeye başlandı Bülent abi bir olta düzeneği kurup Erdem e verdi Erdem bir iki başarısız atıştan sonra onuda kavradı ve bir tane zargana aldı.Erdem bu işle uğraşırken sağolsun bulent abi öğlen yemeği hazırlığına başladı.Salatayı yaptı sofrayı hazırladı .Mustafa abide mangalda sardalya pişirdi yedik içtik.bu yöreye has hoşmerim getirmişler bundan yiyin dediler bir kaşık yedim ve karnımız dolu olduğu için sonra yiyerim diyerek oltamın başına geçtim. Artık bir şey vurmuyordu toplandık ve minekop avlağına gitmek için yola koyulduk. Hoşmerimde gidiş o gidiş anca eve geldiğimde hoşmerim aklıma geldi ama iş işten geçmişti.
    Avlak yerine vardığımızda her attığımız üç yemden birini yiyen izmaritlerden de bir iki tane altık.Bizim Balli hala kös kös duruyor.Birden heyecanlandı AHA geliyor heyecanlı heyecanlı çekmeye başladı bir ara kıyıya yaklaşan balık az zorlayınca bizim Balli az daha denize uçuyordu ‘Mustafa abi ile birlikte zor tuttuk ‘Mustafa abi kepçe ile aldığında bizim Balli yi yemek için oltasına gelen balığın minekeop olduğunu gören Balli nin önünde kim durur artık.
    Yine bol izmaritli vuruşların ardından oltamı çektiğimde bir izmarit birde minekop sallanıyordu oltamın ucunda. El kadar olan balığı herkes bir ağızdan bırakalım dedi ve o minekop gelen izmarit ile birlikte suya iade edildi.
    Karanlık bastırmıştı ve son yemimi atıp toplamaya niyet etmiştim.Öylede yaptım attım yemi.Bir vuruş bir daha asıldım balık bana doğru gelirken yine izmarit diye ses çıkaramadım az yaklaşınca balık asıldı ve kepçe kepçe diye bağırmaya başladım Mustafa abi yetişti onuda kepçeledi.Herkes yavaş yavaş toplanmaya başladı ve bereketli geçen bir av sonunda evlerimize döndük.
    Bizi sadece kamışlarınızı alın gelin diyerek olta düzeneklerine varıncaya kadar herşeyi dört dörtlük hazır eden güler yüzlü, bizi karşılarında görünce sevinçten ne yapacaklarını şaşıran Mustafa ve Bülen abiye çok çok teşekkürler.
    Bu gün ki avımızdan birkaç kare ile başbaşa bırakıyorum sizleri.Buradaki minekoplardan en büyüğü Mustafa abinin daha önceki avlarından bize hediye ettiği balıktır.

Son düzenleme: 16 Ekim 2010
  2. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    önce bizleri tanışma fırsatı yaratan böyle güzel foruma katkılarından ötürü minnettarım:)inanın sizin gibi gönlü hoş candan insanları tanımak çok güzeldi yaşadığımız bu gün anılara güzel bir çizik olarak hatıralarda kalacak:)

ballinin minokopla tanışması çok güzeldi yüzündeki o ifade herşeye değerdi bence:)

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler abicim çok güzel ve bereketli bir av günü olmuş. avlarınız daim olsunn.. :)

4. erdem_akkaya

erdem_akkaya Erdem

Favori Kamış:
    Babam ne alırsa
    Favori Makine:
    Alınan kamışın üzerinde ne varsa
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan Resimde görünen
    İlk gittik oltalarımızı alıp avlağımıza indikten sonra hemen oltalarımızı alıp attık. Mustafa amca arkasını döndüğü anda bir oltaya vurdu. Mustafa amca hemen çevik bir hareketle balığı aldı. öğlene kadar daha hiç kimseye vurmadı. Babam yer değiştiriyim derken bir tane de o aldı. Babamın oltayı bir kez daha aldı derken baba oltayı bana ver ben çekeyim dedim, olmaz dedi ve oltayı taktık. Olta çıktı ama ama balık kaçtı. Bide zarganaya atalım dedim, olur dediler. Zargana oltasını taktılar attım. Ama ilk deneyişte misinam ince olduğu için koptu. Zargana hemen davranp yemi aldı iyiki oltayı götürmedi.Oltayı sudan çıkarmayı başardık. Kalın misina ile denedim. Bir iki derken kaçırdım zarganayı. Oltayı epey bir uzağa fırlattıktan sonra yavaş yavaş çekerken zargana geldi. İlk gitiğimiz avlak yeri bu kadar.

İkinci avlak yerine gittiğimizde ilk önce babama vurdu diye bize bu suratlara balık gelmez dedi. Nuri amcamın oltasına vuran bir minekop babamı çok şaşırtmıştı.:eek: :eek: :eek: bir iki izmarit tuttuktan sonra tam toplanırken babamda götürdü malı bu gün böyle sona erdi.

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bu forumdaki dostlukların ne güzel olduğunu gösteren harka bir av günü yaşamışsınız
    hepinizi kutlarım allah muhabbetinizi bozmasın
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

6. modena

modena

öncelikle balli ağabeyime selamlar...sonrada bu güzel av raporu için çok çok teşekkürler...bir arada vakit geçirmek tanışmak kaynaşmak yeni dostlar kazanmak için ne güzel bir vesiledir bu balık avı...balıklar şahane...tekrar tebrikler...

7. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Erzurumlulara deniz tuzu degdi,tedavisi yok bunun,yazik oldu,tortumdaki sazanlar.alalar bayram ilan etmislerdir:D

8. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Tebrikler. En kötü organizasyonunuz böyle olsun.
    Bu site dediğiniz gibi ne arkadaşlık, abi kardeşlik ve dostluklara gebe oldu. Arada boşlar çıksada.???

9. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Herzaman söylediğim gibi balık bahane dostluk şahane.Ben de sizleri tanıdığım için inaın çok mutlu oldum,Erzurum nire burası nire balıkçılık işte böyle güzel bişey balık tutmanın en güzel yanıda bu.Sizleri memnun edebildikse ne mutlu bakarsın hiç belli olmaz bir gün de biz geliriz Erzuruma.SEVGİYLE kalın

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri agabey ve balikci dostlarinin gozleri parliyor, ne kadar keyif aldiklari belli, cipura ve minekoplar da harika gorunuyor...

Hepsine masallah diyorum, nice keyifli, bereketli avlarla dolu uzun bir omur diliyorum...

11. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Şu güzel abilerimin ve yeğenimin gülen gözlerini görünce inanın ne balıkların cinsi ne kilosu nede adetleri ilgimi çekmez oldu, dostluğun böylesine tavan yaptığı kareleri görünce insanın orada olası geliyor. Hepinizin böyle güzel bir ortamı paylaşmanızdan dolayı tebrik ediyorum, gerçi bende dün boş ve yanlız değildim , yeni dostlara ve dostluklara merhaba dedim.

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hakikaten guzel baliklar,guzel kareler,guzel ortam.Daha ne olsun.
    Rastgele...

13. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    aranızda olmak istemiyorum diyen yalan söyler..dostluğunuz neşeniz avınız daim olsun..:)

14. barış41

barış41 barış

abilerim süpersiniz buaralar sizin raporlarıniz ilaçgibi geliyor ellerinize sağlık

15. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Bu rapora değerli yorumlarınız ile sağladığınız katkıdan dolayı herkse ayrı ayrı teşekkür ederim.Bandırmanın bu güzel insanlarını tanımayan varsa bir önce tanışmak için çaba sarfetseniz pekte fena olmaz.Bu arada denizi kuruttunuz diyenler için merak etmesinler Biz yeşertmek için varız kurutmak için değil ;) Zaten balıkavi.net te denizi yada gölleri kurutacak kişiye pek rastlayamazsınız.Ne demiş Külüstür arabası ile öndeki mercedese çarpan adam Benem Ben !:p :D

16. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    eee murat tatlı sudan tuzlu suya geçmek nasıl bişey bakalım;) kısmetine hem çupra hemde minekopla tanıştın nasıl sizin tortumun sazanlarına benziyormu gelişler;)

17. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Orda olup tanışmayı, o güzel anları yaşamayı çok isterdim.umarım bir dahakine denk gelirim:)

18. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tebrik ederim gerçekten çok güzel anlar yaşanmış,umarım yine ilk fırsatta gelirsiniz tanışmak başka bahara kaldı artık:)

19. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:

Zor zahmetli bir okadarda zevkli bir şey.Neden zor ve zahmetli dersen .Bir tek zorluğu var oda yem meselesi o hallolduktan sonra Ne demiş atalarımız "Benim ayranım olsun sinek Bağdat tan gelir."Aynen öyle yem olsun yeterki.Tortumun sanlarına göre daha dirençli balıklar ama Adı gökkuşağıda olsa alabalığa göre cılız kalıyorlar ;)

20. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler evet bayağı güzen bir gündü.Kısmette varsa oda olur tanışırız