Beklenen Sahtem(2 Parcali Gercek Balik Derisi)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger balikavi.net uyeleri.Oncelikle hepinize tekrardan saygi,sevgi ve selamlar.Birsuredir uzerinde calistigim fakat uygun balik derisi bulamayisimdan dolayi gecikmeli olarak tamamlayabildigim 2 parcali gercek balik derisinden sahtem nihayet hazir.Yapim asamasinda neler oldugunu fotograflarla anlatmaya calistim.Fakat yinede kisaca bahsetmeliyim.Oncelikle ana iskeletini hazirladim.Ardindan hazirlanan iskeleti kirmizi sprey boya ile kapladim(deriyi gecirdikten sonra derinin altindan hafif kizilimsi renk gorunmesi icin).Daha sonra uygun bir baligin derisini cikardim(pullarinin dokulmemesine dikkat edilmeli).Ardindan resimlerdede goreceginiz gibi ek olan yerlerine yani baligi ikiye ayiran yerlere ince(zar gibi)bir deri yapistirdim.O derinin uzerine kirmizi renk ile kan efekti uyguladim (sanki ortadan ikiye ayrilmis ve ayrilan yer kaniyormus gibi).Boylece yarali bir baliga daha cok benzedigini dusunuyorum.Sonra uzerine cok dikkatli bir sekilde derisini komple yapistirdim.Ardindan 3D gozlerini yapistirdim.Kuyruk,kanatlari ve agzi yine gercek baliktan cikardigim uzuvlar.Kuyruk ve yuzgecleri saglam oldu.Uzun zaman dayanir fakat eger deforme olusursa zaten bunlari degistirmek zor degil.Bir onceki gercek balik derisi sahteyi uzun zaman suda denedim(tuzlu sudada denedim)fakat neredeyse hic deforme olmadi.Sadece sag yuzgecinin ucundan cok minik bir parca deforme oldu ama zarari yoktu(daha sonra o sahteyi babama gonderdim turnada denemesi icin hediye ettim)
    Yani dis kismi tamamen gercek baliktan yapildi.Hersey hazir olduktan sonra kat kat seffaf sprey ve 502 uyguladim.En son bir kat daha sprey uyguladim ve iyice kuruduktan sonra ignelerini monte ettim.Damagi da unutmadan soyleyeyim ;damagi yine plastik kavanozun dibini kesip sekil vererek yaptim sert oldugu icin.Aksiyonunda hicbir sorun yok,suda durusuda gayet duzgun.Icine kullandigim tel kalin ve saglam bir tel,kullandigim split halkalar yine saglam ve yuksek cekerli.Yani trofe baliklara hazirlikli bir sahte oldu.Insallah birgun at-cek avi firsatim olur.Ama Turkiyede turna avinda mutlaka deneyecegim.
    Umarim hepinizin goz zevkine hitap eder bu calismam ve umarim denemek isteyenler icin kucucukte olsa bir fikir verebilir.Hepiniz saglicakla kalin.En kisa zamanda bir av raporuyla tekrar gorusmek dilegiyle...
    Rastgele...

(Not: Daha sonra denizde yada bir nehirde videosunu cekip sizlerle paylasma dusuncem var.Fakat yinede soz vermis olmayayim.Eger firsatim olursa paylasirim sizlerle.Simdilik bir legende denedim ve oldukca iyi).

***En asagidaki resim de bonus olsun :) Evin yakininda tel orgulerin arasinda buldugum , neredeyse kendi boyumdaki bir yilan(benim 170-180 cm arasinda).10 dakika yakalamaya calistim, en sonunda yakaladim.Arkadasim zehirli oldugunu soyledi (bilmiyorum dogrumu yanlismi)Yoldan gecenler saskin saskin bana bakiyorlardi :)Biraz inceledikten sonra guvenli bir yere biraktim.Cunku buradaki insanlar yilan gorduklerinde olduruyorlar (neymis efendim kotu sans getiriyormus).Daha sonra da orta boyda bir komodo ejderi yakaladim evin yakinlarinda fakat onu fotograflama sansim olmadi.
    Neyse bunlari neden anlattim bilmiyorum . Bonus iste yahu :D ;) Vahsi yasamida seviyorum ;)***

2. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Sevgili Emrah,

Sen neler yapmışsın öyle yahu :) :) :)

Bu sahteye tenezzül etmeyecek okyanus ahalisini ben balıktan saymam arkadaş :D :D :D

Şaka bir yana, eline emeğine sağlık kardeşim. Yeni sahtenle nice güzel ve keyifli trofelere..

Bir de sen o yılanı hakikatten yakaladın mı ? O yılanı hakikatten sen mi tutuyosun elinde, yoksa bu bir pc şakasımı :p :p :p

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Emrah muhteşem bir çalışma olmuş, gerçekten bununla harika balıklar yakalamanı dilerim. Yılanın rengine de bittim yahu, harbi bonus renginde işte :)

Devamını dilierim, değişik balıklarla olan avlarını özledik, selamlar..

4. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Ayrıca bu ne biçim yılan yahu, boyu neredeyse iki metre ama eni 2 cm.
    Bu okyanusya hayvanlarıda bir acayip arkadaş :):):)

5. modena

modena

uzak diyarların gizemli avcısı...

bu sahte ile ilk trofeni yakaladın...yani beni...2 metre 96 kilo...

emrah yaratıcılıkta sınır tanımıyorsun...tekrar tebrikler kardeşim...

bu arada komodo ejderi denen o manyak kertenkele bozması yandan yemiş dinazor artığına dikkat et...muhtemelen biliyorsun ama ben yine de söylemek istiyorum...bu hayvanın ağzı dünyanın en pis ağzı...ve avlarını ısırarak ölmesini bekliyor...o tek ısırıkla ne kadar hastalık var anında kapıp bir kaç saat sonra suudi arabistan hava yolları ile çok uzun bir seyahate çıkıyorsun...aman dikkat abisi...

6. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    :) daha önce bahsetmiştin yapacağım diye.. Yapmışsın! TEbrik ederim gerçekten aklına koyduğun şeyi zor da olsa yapıyorsun. Bu balığın türü ne bilmiyorum ama daha önceki gerçek balık derisinden sahte çalışmandada aynı balığı kullanmıştın. Bu balık iyi güzelde renkleri pek albenili dikkat çekici değil. Bir dahaki çalışmanda şöyle daha allı güllü bi balık olsa Muhteşem olur. Her ne olursa olsun yaratıcılıkta sınır tanımıuyorsun. İnanıyorum ki senin bu çalışmaların birçok kişiye daha örnek olacak onlarıda bu güzel hobiye çekecektir.

7. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    :)

Benim belgesellerden öğrendiğime görede zehirli bir yılan o.. :) şansınız yaver gitmiş bi kaza çıkmamış. Vahşi yaşamda bek birşeyden korkmadığınız belli oluyor.. Yılan , ejder falan :)

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Serbulent Abi tesekkurler guzel ve esprili yorumun icin.
    Evet o yilani yakaladim.Daha once Turkiyedede yasarken boyle yaratiklari yakalar inceler birakirdim.Dedigim gibi vahsi yasamda ilgi alanimda.Kaderimdede boyle bir yerde yasamak varmis :D
    Gecen malzemeciye gittim geri donuste otobusun icinden bir kanalizasyon yaninda iri bir komodo ejderi gordum.Aradan birkac dakika gecti bu sefer baska bir yerde inanirmisin normal bir kedi buyuklugunde fare gordum :S :D Burasi cok ilginc bir yer.
    Hatta birsey daha soyleyeyim;2 ay once yatak odamda neredeyse elim buyuklugunde sari bir orumcek yakaladim.Bocekleri hic sevmem ama yinede onuda itinayla goturup biraz uzak bir yere biraktim.
    Rastgele...
    Heheh . Evet Rifat Abi aynen dedigin gibi bonus renginde.Bende sizlerle av raporu paylasmayi ozledim Abi.Ama en onemlisi kafa dengi arkadaslar ile baliga gitmeyi ozledim.Buradaki arkadaslarim naza cekiyor.Ondan dolayi 1 bucuk aydir gidemedim.Ama artik pres yapacagim gidelim diye :D
    Rastgele...

Eve Serbulent Abi.Buralarin hayvanlarida insanlarida bir degisik :D
    Turgay Abim tesekkurler icten yorumun icin.Evet dedigin gibi agzinda hatta derisinde milyonlarca bakteri barindiran ve birkac dakika icinde avini bu bakterilerle olduren bir yaratik o.Burasi suprizlerle dolu ve bende Avustralyali belgeselci gibi cok seviyorum boyle tehlikeli yaratiklari :D . Ama dedigin gibi kesinlikle dikkat edilmeli ;)
    Rastgele Abicim...
    Guzel yorum icin,guzel elestirin icin ve her konumu takip ettigin icin tesekkurler kardesim ;)
    Rastgele...
    Bende zehirli diye biliyorum ama kendimi tutamadim.Cunku baska bir evin bahcesine felan girse kesinlikle onu oldururlerdi.Neyse biraz huysuzlandi ama o kadarlik olsun.Rastgele...

Birol Abi tesekkur ederim guzel yorumun icin.Dayanikliligi iyi olacak Abi insallah.Cunku daha once yaptigimda neredeyse " 0 " deformasyon olmadi. Bunu ise ondan daha saglam yaptim.Ariza konusunda haklisin aslinda Abi ;) :)
    Sanada Rastgele ...

9. Can35

Can35 Can

Bu sanat eseri olmuş maşallah.
    Umarım bu güzel sahte ile her balığa çıktığında trofeni yükseltirsin. :)

10. sahtebalık

sahtebalık c.cömert

Yine çok güzel bir çalışma yapmışsın ellerie sağlık.

11. cinecooper

cinecooper Serhat Naci

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4.30 100-220 gr
    Favori Makine:
    Shimano Titanos XSA 5500
    En İyi Avı:
    Kuyruktan 38 cm Palamut
    Gerçekten harika bir çalışma eline sağlık hocam. Yılında bence çok başarılı =)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Can kardesim.Iyi dileklerin umarim senin avlarindada gerceklesir.Rastgele ;)
    Tesekkur ederim motive edici yorumdan dolayi.Rastgele ;)
    Tesekkurler iyi yorumun icin kardesim.Ama yilani bu eller yapmadi,sadece yakaladi :D ;):D Rastgele...

13. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Süper olmuş valla..Eline sağlık..Bol trofeler..

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Baris Abi.Rastgele...

15. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Tebrikler çok şık ve gerçekçi görünüyor. Sana bol şans diliyorum..
    Bu arada yılanı ilk gördüğümde oyuncak sandım ama dikkatli bakınca belli oluyor. Cesaretine diyecek yok.. :cool:

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kaan kardesim tesekkurler ederim yorumun icin.Bende sana bol sans dilerim avlarinda.
    Rastgele...

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Emrah gerçekten çok yaratacı ve düzel sahteler yapıyorsun okyanusun vahşi balıkları bu sahteyi hiç rahat bırakmıyacaklar Ellerine emeğine sağlık

18. endless_freedom

endless_freedom dogan

Favori Kamış:
    SHIMANO TC STE240H 2.40m 20-50g
    Favori Makine:
    ABU GARCIA cardinal 104R
    En İyi Avı:
    MEZGIT,3 KILO
    ustat boylesini ilk defa gordum.iki parca acaip oynak bise olur bu bence.eline saglik el iside muhtesem.imrendim valla.nice avlara...

19. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Adaş ellerine sağlık. Diğer yaptığın sahtelerin gibi bu da mükemmel olmuş. Devamını bekliyoruz.

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Emrah, sahte balık çalışman için şapka çıkarıyorum; aksiyonunda da problem olmadığını söylediğine göre, bence kusursuz olmuş.

Yılan ve ejder ise masaldan fırlamış gibi; eee zaten sen de Kaf Dağı'nın ardında yaşayan adam değil misin:)

NB: Zümrüdü Anka'yı da görmek isteriz:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.