Levrek Avı: Yakala-Alıkoy ve Yakala-Bırak :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Değerli Dostlar merhaba. 19 Aralık 2010 Pazar sabahı nihayet girdiğim (ve başarı ile atlattığımı düşündüğüm) ALES sınavı ardından evde sınav yorgunluğunu atmak için pineklerken çok değerli büyüğüm Bahadır Abi (Bahadır Sarıca) ile bir telefon görüşmesi yaptık. Bu hoş telefon muhabbetinin sonlarına doğru, Bahadır Abi itiraz edemeyeceğim bir teklifte bulundu: Akşam suyuna at-çek yapmaya gidecekti ve benim de katılmak isteyip istemeyeceğimi sordu. Elbette katılmak istediğimi söyledim ve akşama doğru Bahadır Abi’nin beni evden almasıyla hedeflediğimiz avlağımıza yola çıktık. Av maceramızı kısaca anlatacağım, fakat öncelikle kullandığımız ekipmana ilişkin bilgi vermek istiyorum:

Av yeri : İzmir kıyıları
    Av türü : At-çek / Yakala-Alıkoy ve Yakala-bırak
    Avı gerçekleştirenler : Aykut Aytış-Bahadır Sarıca
    Hedef av : Levrek
    Gerçekleşen av : 3 Adet levrek(1 adet alıkoyuldu-2 adet salındı)
    Hava : 1-2 Bft Kuzey
    Ay durumu : Dolunay öncesi-ay mevcut
    Av saati : 17.00- 22.30 (Balıklar 20.00-22.30 arasında yakalanmıştır)
    Kullanılan kamışlar : Shimano Nexave 210-240cm(AJ2124AX) Atarı 5-20gr, Okuma V-System 300 cm (10’) 40-80 gr
    Kullanılan makineler : Shimano Super 3000 SGT RC
    Shimano Saragosa 4000F
    Kullanılan misinalar : Makine ana misinalar - Ф0,10 mm(30LB) Berkley Whiplash ip
    Kullanılan kandırıcılar : Su üstü: Mann’s Waker Elite, Strike Pro Hunchback, River2Sea Rover 98 ve Bubble Pen 80 – Batarlı: Duel Hardcore Minnow 110 F (110mm, 9 gr) Maria Tight Slalom (80 mm, 11 gr)
    Kandırıcılarımıza Ait Bazı Resimler (İlk İki resim aslında Mann’s Tidewater Waker’a ait, hemen hemen aynı olan Waker Elite’in resimlerini, bir de Strike Pro Hunchback’in resimlerini Bahadır Abi yükleyecektir)

Duel Hardcore Minnow 110F (110mm, 9 gr, Renk Kodu: PHCL):

Maria Tight Slalom (80 mm, 11 gr, Renk Kodu: POH):

(Not: Kandırıcılar konusunda ayrıntılı bilgi de verecektim, ama word’de hazırladığım bu yazı epey zamanımı aldı; kandırıcılar ile ilgili ayrıntıyı ayrıca paylaşacağım.)

Bahadır Abi ile ilk avlak noktamıza gün batımından az sonra vardık. Burada su üstü sahtelerimizi ısrarla kullanmamıza rağmen herhangi bir takip veya sonuç alamadık. Balık bir yana ve bize katılamayan eşim Mine Aytış ve çok değerli av partnerim Turgay Karaaslan’ın eksikliğini çekmemiz dışında, aslında keyfimiz yerindeydi:

Avımızın ilk avlakta geçen kısmını sonlandırıp bir şeyler atıştırdık ve ikinci avlağımıza geçtik. Burada batarlı sahtelerimizi kullandık. Bu avlakta 60 cm civarı ve oldukça besili (3-3.5 kg civarı olduğunu tahmin ediyorum, yazın farklı meradan aldığımız bu boydaki balıklar bu kadar besili değillerdi) ilk levrek benim oltamı şereflendirdi:

Bu hırçın paşa debelenirken üst yüzgecindeki dikenler Bahadır Abi’nin elini kanattı maalesef; aşağıdaki fotoğrafta balığın üstündeki kan Bahadır Abi’nin:

Bu balığı, Bahadır Abi’nin bize söz verdiği kaşarlı levrek için alıkoyduk ve devam ettirmek istediğimiz avda bundan sonra ne yakalarsak yakalayalım salmaya karar verdik. Bu andan sonra, Bahadır Abi ilk balığa benzer ebatta 2 levrek aldı ve onları keyifle geri saldık. İşte balıklarımızın ve onları salma anlarımızın videoları:

At-Çek Levrek Avı: Yakala-Alıkoy ve Yakala-Bırak (Spin Casting for European Sea Bass - Türkiye)

At-Çek Levrek Avı 2: Yakala-Bırak (Spin Casting for European Sea Bass: Catch&Release - Türkiye)

Videolar ne kadar mutlu olduğumuza tanıklık etmiştir sanıyorum. Bahadır Abi, Eşim Mine Hanım, Sevgili Turgay ve Ben, her birimiz kendimize göre güzel avlar yapan amatör/sportif avcılarız, fakat ne zaman Bahadır Abi ile bir araya gelsek beraberce iyi bir av yapamıyorduk. Gerçi bir yandan bunun önemi yoktu, zira Bahadır Abi ile türlü avlak arayışlarında ve avlaklarda geçen zamanın ne kadar keyifli ve “nezih” olduğunu anlatamam. Fakat bunca güzel zamanın Deniz Ana’dan bir Kraliçe ile taçlanmaması da olmuyordu hani. Çok şükür, Şeytanın bacağını kırdık.

İşte ilkine çok yakın ebatta ve gene besili olan 2.5 kg civarı ikinci ve üçüncü balığa ait fotolar (aslında bu fotoğraflar sadece 3. balığa ait de olabilir, ikincinin fotoğrafını çekmeyi ubutmuş olabiliriz, gerçekten emin değilim:):

Üçüncü balıktan kısa bir süre sonra, keyifle geçen yaklaşık 20 dakikalık bir muhabbet ve teati, ardından bir iki atış daha ve avımızı sonlandırdık. Unutmadan, balıkların üçünü de Maria Tight Slalom Kandırıcı’nın POH renk kodlusu ile aldığımızı belirtelim. Yeri gelmişken, Avmarketi.com’da bu sahtenin KNH renk kodlusu ile POH renk kodlusu karıştırılmış görünüyor; POH renk kodlu olan, holografik inci beyazı, altı turuncu, kırmızı gözlü..

Laf aramızda, ekibin eksik üyeleri ile bugün bir araya gelebilmiş durumdayız:

Ancak sizlerle paylaşabildiğim bu eşsiz av macerası için huzurlarınızda Bahadır Abi’ye teşekkür ediyor, en güzel av maceralarının sizinle olmasını diliyorum.

Son düzenleme: 21 Aralık 2010
  2. modena

modena

avın her anını saniye saniye yaşadım...raporu zaten sabahtır okuyorum...

ama açık sözlü olmam gerekirse siz balıkları alıp telefon açtıkça ben evde duvarları tırmaladım...ama bir yandanda çok eğlendim...ay çöreği gibi suratlar heyecandan şaşırılan kelimeler....

toplamı 5 kilodan fazla salınan levrekler...nokta atışı yapılan sahteler...

bundan iyisi can sağlığı...:)

3. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aykut’cum,
    Öncelikle senin gibi ava ve avına saygı duyan, duyarlı ve bir o kadar içten bir dost, bir av partnerine sahip olduğum için kendimi şanslı hissettiğimi bilmeni isterim. Balık avı sayesinde başlayan beraberliğimiz kısa zamanda dostluğa dönüştü. Çok da güzel oldu. Sayende Turgay gibi bu işe gönlüyle, aklıyla ve tutkuyla yaklaşan bir dost daha kazandım. Kazanımlarım için sana çok teşekkür ederim.

Bu avımıza gelince; dediğim gibi “Hayatımda geçirdiğim en iyi 21 geceden biriydi”. Her avımız kendi içinde çok güzeldi. Ama bu çok farklıydı. Hele yakala-bırakın doyumsuz keyfi. İkimizin de aynı duyguları paylaşarak avı gerçekleştirmemizin bence bir tarifi yok. Yaşanmalı. Yaşadık.

İnşallah en kısa zamanda sevgili Turgay’ı ve Mine’yi de alarak nice keyifli avlar geçiririz.
    Sevgi ve selamlarımla…

Not: Mine Hanım’ın kameramanlığını çok ararız ;)
    Afiyet olsun, masa çok güzel görünüyor:)

4. gozutok

gozutok

Sizi yaklaşımlarınız ve davranışlarınız sebebi ile kutlamamak mümkün değil. Ancak yakalayıp ayırdığınız hayvan yumurtalı ve bu sebepten besili gördünüz onu. Karnının sarkmasından kolayca anlamak mümkündür. 1-1,5 milyon levrek eniğinden mahrum kaldı deniz.
    Şubata kadar ara verin avlanmaya size uyan davranışı göstermiş olacaksınız. Ama yazarsanız ki hayır havyar çıkmadı temizlediğim hayvandan diye, beni affedin derim o takdirde.

5. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Aykut Abi Bahadır abi diyecek tek bir sözüm var helal olsun...

abi be bi avda benide alsanıza yanınıza :D

6. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    tek kelimeyle helal olsun tebrikler...

7. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Bu arada sevgili Aykut'un detaylı açıklamarı gelinceye kadar hem Waker Elite hem Hunchback hem de Maria için kısa bir bilgilendirme(görselleriyle) yapalım:

Uploaded with ImageShack.us

Marka : Mann’s

Tip : Waker Elite

Renk kodu : American Shad

İğne : No 3

Boy : 6,35cm (3-1/4")

Ağırlık : 10,4gr (3/8 oz)

Kullanılan derinlik : 7,5cm-Top water (Su üstü yüzen)

Genel bilgi : Kendine has küt dudak yapısı ile Waker su yüzeyinde avlanan balıkları avlamak için düz çekişlerde(direct retrieve), kendinden(kamış uç hareketiyle değil) zik zak-köpek gezdime hareketini(wtd-walk the dog) çok güzel vermekte. İçinde mevcut bilyelerin yerleştirildiği tıkırtı kanalları ile zenginleştirilmiştir.

Marka : Strike-Pro

Tip : Hunchback

Renk kodu : EG-112 Electric Red

Boy : 6,8cm (2-11/16")

Ağırlık : 10,4gr (3/8 oz)

Kullanılan derinlik : 6cm- Top water (Su üstü yüzen)

Genel bilgi : Kendine has küt dudak ve kambur yapısı ile Hunchback su yüzeyinde avlanan balıkları avlamak için düz çekişlerde(direct retrieve), kendinden(kamış uç hareketiyle değil) zik zak-köpek gezdime hareketini(wtd-walk the dog) çok güzel vermekte. İçinde mevcut bilyelerin yerleştirildiği tıkırtı kanalları ile zenginleştirilmiştir.

Marka : Maria

Tip : Tight Slalom

Renk kodu : POH

Boy : 8cm

Ağırlık : 11gr

Kullanılan derinlik : 90-180cm- Sinking (Batarlı)

Genel bilgi : Dip kısımda avlanan balıkları avlamak için düz çekişlerde(direct retrieve), kendinden(kamış uç hareketiyle değil) resmen dip zikzakları(slalom) yapıyor. Bu zikzaklar sırasında sahtenin virajlardaki hareketlerini(aksiyonlarını) kamış ucunda çok net hissediyorsunuz. 11gr olmasına rağmen dengeli bir sahte. Hedef atış erimi çok iyi.

8. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler, çok güzel av olmuş....

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Gene tebrikler kardeşim. Aldığınız keyfe, uyguladığınız hassasiyete, olduğunuz örneğe ve yakaladığınız balıklara helal olsun.
    Bugün bende 30 un üzerinde vuruş ve 2 balığımı da kıyıya alırken kaçırdım. Rövanşı yarına kaldı. Belki bir raporda benden gelir yakında:)
    Hepinizi o koca yüreklerinizden öpüyorum.

10. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Çok güzel bi av raporu sizi Tebrik ediyorum. Harika anlatım harika görseller . daha güzel, Heyecanlı avlar diliyorum size Saldığınız balıklarda Sizin farkınız onun içinde Tebrikler Seviyorum sizin Raporlarınızı bee :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aha işte, dadından yinmez bir gözel rapor daha.

Herşeyi ile güzel, tebrik ederim Aykutcan. Elinize, fikrinize, emeğinize, gönlünüze sağlık dostlar.

Selam ve sevgilerim siz güzel insanlara. Ağzınızın tadı bozulmasın. Gönlünüzce avlarda nice muhabbet dolu birlikteliklere..;) :)

12. rapalamatta

rapalamatta EMRE

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin
    En İyi Avı:
    ne ölçtüm ne tarttım :D
    çok güzel bir av

batarlı bir sahte banada lazımdı özellikle gece gittiğim derin bir su var çay ağzı millet bırakma ile dipten levrek yakalıyor biz su üstünde gezdiriyoruz mümkünse bu sahte suyun tam olarak kaç cm altından geliyor birde çekmeyi bıraktığınızda su yüzeyine çıkıyormu ve çekmeye başladığınızda suyun dibine hareket ediyor mu söyleyebilirmisiniz bu arada levrekleri bırakmanız işte benim en takdir ettiğim davranış bu geçenlerde yanımda iki ispendek tuttular bırakmadılar :( hala üzgün ve sinirliyim

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Süper bir av, muhteşem bir rapor. Balıkları salma olayına gelince inşallah bir gün bizde o olgunluğa erişiriz. Tekrar tekrar tebrikler.

14. Max_izm

Max_izm Mehmet

Favori Kamış:
    Okuma salina Seaspin 240cm
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    Okudukça bitmesin istediğim bir av raporu daha Aykut kardeşimizden ellerinize sağlık çok güzel bir av yapmışsınız yeni raporlarınızı bekliyoruz. Rastgele...

15. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    öncelikle tebrikler çok keyifli bir av olmuş..
    e tabi avı yapanda üstadlar olunca anlatımı da görseli de bir başka oluyor..:)
    avlanmayı sadece avlanma olarak bırakmayıp,
    hem denize hem avına saygı duyan hemde benim gibi amatör balıkçılık tutkunlarına aydınlatıcı bilgiler veren müthiş çalışmalara imza atılıyor aslında..
    tekrar tebrikler

16. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Her satırda buram buram profesyonellik kokuyor. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim. :) Bu arada Aykut abi şu öğrenci kardeşinize de bir ziyafet verirsiniz artık :p

Son düzenleme: 22 Aralık 2010
  17. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler... güzel zamanlar...

18. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Harika bir av zamanı yaşamışsınız
    allah muhabbetinizi bozmasın
    bu güzel avlarınızın devamını dilerim
    rastgele

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Bahadır abi ve Aykut kardeşim kutlarım sizi,helal olsun:) gördüğüm kadarı ile özellik de atçek de en baba levrekleri izmir li hobidaşlarımız çekiyor:) bunun sebebi nedir acep:) ALLAH dan revamı bu burda ispendekler,palaskalar,turnalar ile boğuşalım:) izmir den ha bire trofe levrek haberleri gelsin:)
    şarteller atmak üzere,izmir e taşınacağım her halde:D zaten yabancısı deyilim:) 5 yıl kaldım orda,3 kuyular ve konak da ikamet ettim:)
    ha bir de ricaa ediyorum her seferinde yeni sahteler ile levrek tutup milleti masrafa sokmak dan vazgeçin:D şaka bir yana Aykut kardeşim,yaptıkların karşısın da şapka çıkartıyorum:) levreğin kitabını yazıyorum diyenler bu videolarını çevirip çevirip baksınlar:)

bir sorum olacak size,bu başlıkda adı geçen su üstü sahteler ( tombik olanları ) ile strike pro Hunchback in yüzüşleri arasın da fark varmı?

Son düzenleme: 22 Aralık 2010
  20. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Sabahın 5 inde uykum boşuna kaçmamış demekki... Raporu okur okumaz kurduğum cümle buydu Aykut abi :) Yine amatör balıkçılığın içini sıkı sıkıya dolduran bereketli bir ava imza atmışsınız Bahadır abiyle beraber, tebrikler. Umarım avlarınızın neşesi ve bereketi daim olur. :)