15 – 16 Ocak balık avım ve avcılığı % 100 garantili GÜMÜŞ OLTA devamı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında İzmirli51 tarafından paylaşıldı.

1. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Dönüş yürüyüşü esnasında gece bıraktıkları ağlarını henüz temizleyip, çıkan balıkları küçük bir kasa ile taşıyan iki ticari balıkçı ile karşılaştım. Selamlaştıktan sonra balıklarını görmek istedim. Yaklaşık 6 -7 kg. civarında ve içlerinde daha kıpırdayan temiz büyüklükteki balıkları seyrettim. Birden içimden gelen “Satar mısınız?” sözcüğü ağzımdan dökülüverdi. Kanımca uzun zamandır balık tutamamamın verdiği reflekssel bir davranışın ve balıkların tazeliğinin etkisi ile böyle bir düşünce oluşuvermişti. Balıkçılar hepsini alırsan olur dediler ve hepsine 65.00 TL fiyat biçtiler. Önce 60,00 teklif ettim ama adamlar tereddüt edip karar vermek için birbirlerinin yüzüne bakarken tamam deyip, söylenen fiyatında makul olduğunu düşünerek fiyatı kabul ettim. Yıllardır para ile balık almadığımdan, kasadaki balık cinslerinin fiyatı konusunda bir fikrimde yoktu. Satın aldığım balıkları, uzun bir zamandır boş gidip boş gelen balık torbama doldurdum. Torbam, bu kadar balığı ilk defa ağırlamanın etkisi ile tatlı bir esneyişe geçti. Parayı vermek için cebime baktığımda bozuk olarak 70.00 TL olduğunu gördüm ve balıkçılarda da para üstü olarak 5.00 TL olmadığından, parayı verip helalleşerek tesise doğru yürüyüşüme devam ettim. Tesise yaklaştığımda arkadaşıma telefon ederek uyanmasını sağlayıp, satın aldığım balıkları temizlemek üzere deniz kenarına gelmesini söyledim. Satın aldığım balıkları temizlemeye başlamadan önce bir iki poz fotoğrafını çekmeyi de ihmal etmedim.
    Gümüş olta :) (satın aldığım) ile tutulan balıkların görüntüsü

Fotoğrafı çekerken içlerinde 25-30 cm. boyutundaki tek kum lagosunun oldukça canlı çırpınışı dikkatimi çekti. Kum lagosunun neslinin tükenmekte olması nedeni ile avının yasak olduğunu duymuştum. Balığı elime alıp hemen denize soktum. Elimde tuttuğum balığın suya girince hareketlerine biraz daha canlılık geldiğini hissedince parmaklarımı yavaşça araladım, önce yalpalayarak olduğu yerde küçük yüzgeç hareketleri yapan balığın sığ suda iki poz fotoğrafını da çekerken “ Haydi canlan ve yüzerek açıklara git, yok olmaya başlayan neslini sürdür” diye seslendim kendisine. 3-5 dakika daha solungaçlarını genişçe açıp kapadıktan sonra yavaş yavaş açığa doğru yüzmeye başladı. Umarım yaşamını sürdürmeyi başarmıştır ve başarmaya devam edecektir.
    Yaşadığını düşündüğüm kum lagosunun sığ sudaki iki fotoğrafı

Karışık duygular içinde balıkları temizlemeye başlayınca ilk balığın (Muskar) yumurtalı olduğunu gördüm. Akabinde yine aralarındaki 2 levreğinde yumurtalı olduğunu görünce, dünden buyana yaşadığım balık tutma hırsımdan dolayı utanç duydum. Utanç ile birlikte balık tutamama sıkıntısı “Ya bende balık tutabilseydim ve büyük olasılıkla yumurtalı çıkacaktı” diyerek buruk bir sevince dönüştü ve Mart ayının sonuna kadar balık tutmaya gelmeyeceğime de karar verdim.
    Tüm balıkları temizledikten sonra arkadaşım ile paylaşıp, birer yorgunluk çayı içtikten sonra yavaş yavaş Adana’ya dönüş hazırlığına başladık. Saat 15.00 gibi eve gelip, balıkları buzluğa yerleştirip, götürdüğüm tüm malzemeleri temizleyip yerleştirdikten sonra bir duş alıp bu satırları yazmaya başladım.
    İşte bir balık güncem, hem güzelliklerle, hem de üzüntülerle bu şekilde satırlarıma döküldü. Umarım benim yaşadığım bir günlük levrek tutma hırsını, Mart sonuna kadar diğer üyeler yaşamaz.

Herkese sevgi ve saygılarımı sunar, herkese doğru zamanda doğru ve güzel avlar dilerim.

Not: Para ile (GÜMÜŞ OLTA) satın aldığım balıkları, bu raporumdaki bazı duygularımı ifade edebilmek için eklemekle, inşallah site kurallarına aykırı bir davranışta bulunmamışımdır.

Son düzenleme: 17 Ocak 2011
  2. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Uzun zamandır okuduğum en sempatik mesaj.Uzun zaman balık tutamamış bir balıkçı kendisini ancak bu kadar güzel ifade edebilirdi.Kum lagosunu salıvermeniz de ayrı bir güzellik.
    Dediğiniz gibi levrek bu ara yumurtalı.Bununla ilgili bir başlık da açmıştım forumda.Yumurtalı olduğundan av da vermiyor zaten.Av verse de yakalananların yumurtalı olma ihtimali yüksek olduğundan ayrı bir vijdan azabı.

İzmirden selamlar

3. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Fikret Abi..
    Gerçekten en garanti yöntemi bulmuş ve bizlerlede paylaşmışsınız.
    bizde Burada alabalık avına gittiğimiz zamanlarda işimiz garanti olsun diye nehir kenarındaki çiftliklerden dörder beşer alır temizletmeden arabaya koyardık. hani olurda balık tutamazsak eve boş dönüp madara olmayalım diye.
    Ve hatta poşetteki balıkları kuma çamura bulayıpta eve götürdüğümüzde olmuştur :D
    yazdıklarınızı okurken o anlar geldi aklımada baya bi güldüm sağolun ..
    zaten şu sıralarda levreği tutmak istesenizde tutulabileceğine ben pek bi ihtimal vermiyorum.
    Atçek tekniğiyle yaptıgımız son avda hayvan yanımıza kadar takip ediyor fakat birtürlü yeme saldırmıyordu gözlemlediğim kadarıyla.
    tedirgin oluyorlarmış şu sıralar levrekler, kalamara gitmek lazım yada gümüş, altın , akçe olta takımlarını bi yağlamak lazım :)
    teşekkürler lahosa verdiğiniz şans için..
    aynısını bende ilk atçek avım olan 25 cm kaya lahosuna yaptım ve yanımdakilerle tartıstım bıraktıgım için :D
    neyseki onuda o balık gibi denize bırakacağımı söyleyince son verdiler anlamsız tepkilerine :D
    paylaşımlarınızın devamını diler, avınız için tekrar tebrik ederim :)

4. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Beğeni satırların için teşekkür ederim İbrahim arkadaşım.
    Aslında bu rapor 2 bölümlü olup, nedenini anlayamadığım bir sebeple ilk bölümü yayından çıkarıldı. İlk bölümde balık tutmaya gidiş nedenimi ve avlakta değişen duygu ve düşüncelerimi dile getirmiştim.
    İlk bölümde benim bulunmadığım 15 ocak sabahı levrek avlayanlar heveslerini oldukça tatmin etmişler. Hatta yayınlanmayan raporumun ilk bölümüne yazmadığım, tekne ile sırtı yapan bir fiber teknenin livarını av arkadaşım görmüş, en az 30 kg. levreğin olduğunu belirtmişti.
    İnsanın tutkuları, bazen gözünün dönmesine neden olabiliyor işte:eek: .

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    canın sağolsun Fikret abi,belki o levreği siz tutup getirse idiniz daha farklı duygular yaşıyabilirdiniz,diğer bir husus, abi bu aralar levreğin iştahsız olduğunu söylüyebilirim,yani takıldığı delik den çıkmıyor,ortalıkda dolaşmıyor,en iyiside bu:)

saldığınız balık umarım yaşamına devam ediyordur abi:)

saygılarımla

6. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Çok teşekkür ederim Fatih arkadaşım.
    Ben avdan levrek tutamadığıma sevinerek döndüm. Fakat Cumartesi sabahı ayni kıyılarda ortalama kişi başı 10-15 adet temiz boyda levrek tutulmuş. Av arkadaşımın sahile mola vermeye gelen fiber bir teknede görüp anlatışına göre yaklaşık 30-40 kg. levrek tutulmuş.
    Sana da güzel avlar dilerim.
    Az evvel fark ettim, doğum günün kutlu olsun, nice güzel yıllar dilerim.

Son düzenleme: 17 Ocak 2011
  7. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Kadir kardeşim, teşekkür ederim. Zaten tutmuş olsaydım oluşabilecek duygularımın neler olduğunu ifade etmeye çalıştım ve avdan ilk defa balık tutamadığıma sevinerek döndüm.
    Sevgi ile kal.

8. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    içtenlikle yazılmış güzel bir rapor..işte amatör balıkçılığın ne demek olduğuna dair güzel bir örnek..para ile satın alınmış balığın nesli tükeniyor olması nedeniyle geri salınması..bravo fikret abi yüreğine sağlık...
    tebrik ediyorum seni abi..

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Örnek alınması gereken bir rapor. Duyarlı davranışınızdan ve içten anlatımınızdan ötürü tebrik eder, ellerinizden öperim. :)

10. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Tebrikler Fikret abi, hem duyarlılığına, hemde samimiyetine, selamlarımla.

11. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    cok hoş bi rapor olmuş abim ellerine sağlık

12. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Beni onurlandıran katılımlarınız için sizlere teşekkür ederim. Eminim ki sizler ve tüm site üyeleri benzer davranışlarda bulunmuş ve de bulunmaya devam edecektir.
    Hepinize sevgilerimi sunarım.

13. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Beğenin için teşekkür ederim Seydihan kardeşim.

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Fikret Abi ne kadar samimi bir insan oldugunu bir kez daha kanitladin.
    O baligi salivermek buyuk bir fazilet ornegidir bence.
    Hersey gonlunce olsun vede can-i gonulden rastgele...

15. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Fikret abi merhaba,
    örnek davranışınızdan dolayı sizi kutluyorum. İyiki buradayız iyiki böyle bir forum var , paylaştıkça bilinçleniyoruz, bu konuda genç yaşlı bu işe gönül vermiş herkesin bilinçlenmesi eğitilmesi lazım. Belgesellerde ve haber programlarında balık çeşitliliğinin %90 azaldığı, Denizlerdeki balık stoklarının %76 yok olduğunu göz önüne alırsak, sizin bu davranışınız bizlere ve bizlerden sonraki nesillere ders niteliğinde. Keşke bütün balıkçılar biz amatörler kadar hassas olsa. Umarım trol avcılığı 2-3 sene yasaklanır, umarım gırgır av sezonunda bir dolu bir boş yapılarak kısıtlanır. Umarım devlet bu işe el atar.
    Bir Denizcilik Bakanlığı kurularak yeni düzenlemelerle gelecek yıllara umutla bakılır. Hep umuyoruz ama? Rast gele arkadaşlar.

16. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu güzel rapor için teşekkürler. Geri salınan balığın daha sonra yine ağlara takılmaması dileğimizdir.

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Birinci bölümde en kısa zamanda devamını görmeyi dilemiştim, bu kadar hızlı geldiğini görünce biraz şaşırmakla birlikte çokta mutlu oldum, teşekkürler Fikret abim.

Güzel gönlüne denk nice güzel ve tadında avlar dilerim.:)

18. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Emrah kardeşim, övgü dolu satırların için teşekkür ederim. Güzellikler hepimizin ortak güzellikleridir. Sevgilerimle.

19. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Deniz arkadaşım teşekkür ederim. Yazında belirttiğin gibi, her birimiz olayların bir köşesinden tutup, bilinçli davranırsak ve de bilinçli davranmayı bizlerden sonra gelecek nesillere aktarabilirsek ne mutlu.
    Sevgi ile kalınız.

20. İzmirli51

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Erdinç arkadaşım, ben teşekkür ederim. Lagos için dileğinin gerçekleşmesi en büyük dileğimdir.