Tum dostlara selamlar.Shimano beast master ax te 10000-300 veya 270 teleskopık kamıs arıyorum.2008 katalogundan.hıcbır sıtede bulamadım.Bu konuda yardım lutfen.
Tevfik ağabey, öncelikle foruma hoşgeldiniz. Özelden de sormuşsunuz ancak bu kamışı birebir kullanmadım. Kullanım amacınızı yerini vs bilgileri verirseniz forum olarak sizlere çok daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. Kamışla ilgili olarak istereniz İstanbul shimano satıcılarından birebir araştırma yapıp kamışın ellerinde olup olmadığını, getirip getiremeyeceklerini vs öğrenebilirim. Saygılar.
DENIZCI kAPTAN ( samı BEY ) ilginiz icin tesekkurler.Bahsettıgım SHIMANO BEAST MASTER AX TE kamısı yıne SHIMANO BAITRUNNER ST 10000 RA Makınede kullanacagım.Daha cok Fethıye - Gocek taraflarında sahılden 80 - 100 m.ılerıye dıp oltası atıyorum.Daha cok AKYA - LEVREK - LAGOS - CIPURA ıcın.( Tabııkı BALON balıklarından fırsat bulursak ) Tabııkı bunlardan AKYA yı zaptetmek zor.Helekı 3 - 5 kg.lık balık olursa bayagı mucadele gerekıyor. Bunun ıcın ınsanın kendısıne guvenmesı kadar kullandıgı ekıpmanlarada guvenmesı gerekır. Bu kamısda bayagı mucadelecı sanırım. Bazı sıtelerle gorustum,ama maalesef yok.( 2008 Katalogundan ) 2009-2010 ve 2011 Kataloglarında Teleskopık ozellıklı bu kalıtede ve atarda kamısa rastlamadım. Ama bulacagım.CEK - RUS - macar sıtelerınde var.Onlarada guvenemıyorum.Akıbetı neolur? BURSA 'da bu konuda bırhaylı zayıf maalesef.
Bu Kamısı kullanan bir arkadasım cıkmadı;ben kullanıyorum;falan yerden aldım;cok iyi veya cok kotu diye.Ayıp vallahi.
Saygideger Kardesim ,, Tespitleriniz dogru. Bahsettiginiz teleskopik kamis tiplerini 2007 ve 2008 Kataloglarinin 108-109 uncu sayfalarinda görmek mümkün. Yanliz ,,, Bahsettiginiz kamislarin (2,70 ve 3m) atarlari ,, 30-60g ,, 40-80g ,, 50-100g ve 70-130g olarak üretildiklerini unutmamak gerekir . Ayrica , her iki boydaki kamislarla kiyidan , dipten beklemeli bir öndüzeni , 80 – 100 metre mesafelere atabilmeyi hedefliyorsunuz . Bu , buradaki bilgiler dogrultusunda zannedildigi kadar kolay olmayabilir . Isterseniz bu hususla ilgi olarak, en az 3,60m kamislar sinifini bir gözden gecirin derim.. Bir baska önemli husussa ,, Verdiginiz bilgilerdeki SHIMANO BAITRUNNER ST 10000 RA makinesinin de dahil oldugu sinifin ,, AERO tiplerinden(2) kullanan biri olarak , tatli sularda kullanilmak üzere üretildigini bilmenizi isterim. Bu durumda , tuzlu su beklemeli avlari icin baska bir makine belirlemenizin daha dogru olacagi kanaatindeyim. Makinenizin dis aksami (Bobini dahil) her nekadar carbon kullanilarak üretilmissede, yani tuzlu su konusuyla fazla rahatsiz olmayacagi düsünülsede, ic aksami acisindan ayni tezi savunmanin yanlis olacagini söylemekte en dogrusu olur. Kusura bakmayin, herseyi negatif olarak anlatma durumunda kaldim. Ama bunlara hepimizin dikkat etmesi gereken gercekler olarak deger verdigimdendir. Size daha basitinden bazi sorular sorarak ,(tabii sizde cevaplarsaniz) , ilgilenecek arkadaslarimizla ,, en yararli , uygun olabilecek bir malzeme secimine gidebiliriz ! - Hedef baliklariniz dogrultusunda,, deniz kenarindan dipten / üstten beklemeli (Taze yahut canli yemli) avlarmi yapmayi düsünüyorsunuz ? - Tatli suya gitmeyide düsünürmüsünüz ? Hangilerine ? (Nehir , göl , gölet) - Tatli sudada dipten ve üstten beklemeli avlar (Taze yahut canli yemli) yapmayi düsünürmüsünüz ? (Alabalik türleri , somonize olmusu , sazan , mersin , sudak , turna …) Görüldügü üzere , birbirinden farkli ortamlarin önemli hususlarini kapsiyor ama ,, malzeme hangi marka olursa olsun,, ihtiyaca ,teknige , itimada dönük VE uygun olursa , her türlü sartlar altinda sizin , herkezden bir balik boyu önde bulunmanizi saglar ! Sevgiyle ,
DUSSELDORFLU BORAN RESNE kardesim; Tesbit ve degerlendirmelerin icin tesekkur ederim. Bahsettigim kamıs serisinin 2000-4000-6000-8000 ve 10000 lik serileri ve her serininde 270-300-330-360 lık boy secenekleri var.Malumunuzdur. Ben ilk secenek olarak 10000 lik serisinin 300'luk bulamaz isem, 270'lik boyunu hedefledim.Sıklıkla kullandıgım yer buna musait.70-130 gr.lık aksiyonda 100 gr.lık kursunla 80 - 100 m.hedeflemek zor olmasa gerek.25 yıldır SHEKASPEAR ALPHINA 300 kullanıyorum.Hıcbır problem yasamadım.Porselen ve yuzukleri bile pırıl pırıl.Arkadaslar asılmaya bile basladılar.Neredeyse elimden kaptıracagım. Avlanma konusu ise zaman zaman canlı - taze, bulundugumuz yerde ki imkanlara gore. Makine konusunda ki tesbitlerin % 100 dogrudur.Butceme ve de estetik zevkime gore BAITRUNNER' i kullanmak bana zevk veriyor.Zaten kalamayı gevsek tutunca makineye ve kamısa yuk vermiyorsun. Taaki balık pes diyene kadar.Zaten balıklarda bildigim kadarıyla geri kasları mevcut degil. Balıklar ya saga,ya sola, yada ıleri hareket etme kaabiliyetleri var.Birde sureklı olarak bakım ve temizligine ozen gosterilirse uzun sure sorun cıkarmaz dusuncesindeyim. Tatlı suyu ise hic sevemedim hernedense. Selam ve iyi dileklerimi iletiyorum.Sagol.Tevfik. BURSA
Tevfik abi konu dışı olacak ancak balıklarda hareket hususuna farklı bir bakış getireceğini sandığım, sevgili Turgay (modena) kardeşimizin paylaşımını dikkatlere sunmak istedim. Palaska/kravat balığı gerisin geri de gidebiliyor. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34502 .
BALLI - M.NURI AKKAYA kardesim;ilgi ve dikkatin icin tesekkurler.Benim belirtmem genel balıkların yapısı.Bunu bilimadamları incelemisler;bizlere de onların bilgilerinden faydalanmak duser.Gonderdigin lingde ki goruntuyu seyrettim.Dikkat edersen balık geri geri yuzmuyor,sadece SUZULUYOR.Bunu akvaryumlardada goruruz.Benim once ki konuda ki kastım,balıgın igneyı adıgı zaman kendini sert bir sekilde geri kasamayacagı idi.Bildigim kadar bu boyle sanırım. LOKUM balıgını ilk kez gecen yaz GOCEK de avladım.Zaten 300-350 gr.kadardı.Dortnala duz kacsa ne yazar.Kısmetin ve sansın bol olsun kardesim. Tevfik