23 Nisan 2011 de kısmetse sabah kahvaltısını Urla’da yapacağım. Ancak bölgenin acemisiyim. Nerde kahvaltı yapılır, tavşankanı çay nerde içilir bilmiyorum ama dert değil; Ege insanı sıcakkanlıdır, yolda rastlayacağım herhangi birinden iki dakikada tüm bilgileri öğrenirim nasıl olsa Gerçi benim işim yalancı çobanın hikâyesine döndü ama bu kez kazın ayağı öyle değil, bugün gidip biletimi aldım. Yani süreç başladı. Ege, Akdeniz ve Akdeniz’in doğu bölgesine yapacağım gezi programım belli oldu. Buna göre İzmir’de kalacağım iki gün sonunda, direk Antalya’ya geçeceğim. Side, Alanya, Mahmutlar bölgesinde yapacağım en az 3-4 günlük av sonunda günübirlik Mersin’e ve oradan Adana’ya geçeceğim. Adana bölgesinde deniz ve tatlı su avcılığı (sudak) yapmak istiyorum. Bu güzergâhlardaki dostlarımız ile mesajlaşarak kafamıza göre bir av yapmak istiyoruz. Tabi ki bir önceki programı etkilemeyecek yeni öneri ve fikirlere açığım. Adana; İstanbul’dan gideceğim en uzak coğrafi bölge. Buraya kadar gitmişken esaslı bir organizasyon yapmak şart oldu. (30 Nisan veya 1 Mayıs 2011 gibi) Not: Aydın, Muğla, Bodrum güzergâhındaki gezi programım vakit darlığı yüzünden sonlardaki programlarımı bozduğu için listeden çıkarılmıştır. Ankara’ ise geç kalınacağı için listeden çıkarılmıştır. Bu güzergâhtaki arkadaşlarım kusuruma bakmasınlar ama ileride tekrar İzmir, Aydın, Muğla, gezisini ele alacağım. Ankara ve Çanakkale’yi ise tek geçeceğim İğneleri biledim, kılıçları kuşandım 500 GB hafıza kartımı yedeğe aldım. Kim bilir tarihe geçecek ne hikâyeler ne buluşmalar çıkacak bu geziden. Bekleyip göreceğiz… Selam ve saygılar… M.Talip Girgin
Çanakkale'den geçersen mutlaka beklerim bakarsın rota değişir, kıyılrda çok balık var, tam at çek zamanı. İstarsen Emre'ye sor, Cengiz balıkçılıktan. Sevgiler, hoşçakal Tailp kardeşim, şimdiden iyi seyahatler, tatiller, diliyorum.
Haydi hayırlısı Talip abi. 500Gb lık hafıza kartı çıktımı yahu ? En son 32gb var diye biliyordum Senden bol bol fotoğraf bekliyoruz. Orhan Babamızın dediği gibi Sivrice taraflarına bir uğramanda fayda var. Selamlar & Saygılar. .
Eveet hayırlı olsun o zaman, düşüncesi bile gayet güzel.Eğer benim burada olduğum döneme denk gelebilirsen Talip ağabey, o zaman ben ve benim gibi birçok arkadaş yardımcı olacaktır sana.Bu gezi döneminde paylaşımların gezi bitiminde mi, yoksa gün sonunda veya 2 günde bir gibi bi sıklıkta mı olur bilemiyorum.İnşallah yazı yazmaya zamanın olmaz demek istiyorumKocaman bir rastgele ve saygılar...
Hayırlısı olsun. Urla'da kahvaltı için katmer yiyebileceğiniz yerler var. ya da klasik İzmir kahvaltısı, bir fırından boyoz ve yumurta alın ve gördüğünüz ilk kahvede sıcak çayla beraber mideye indirin. Size bereketli avlar. Rast gelsin.
Allah razı olsun Orhan ağabeyim. Çanakkale'den size uğramadan, Sivrice'de olta atmadan, siz dostlarımla sohbet etmeden geçersem benim hem kalemim, hem içim ağlar. Sayenizde Sivrice bizim ikinci köyümüz oldu! Sadece benim değil tüm balıkçı arkadaşlarımın gittiği veya gitmek istediği bir köy. Bu arada Hayrullah ağabeyime (Okan motel) ve ekibine de selamlar. Yemeklerini özledim vallahi. Görüşmek üzere canım ağabeyim selam ve saygılar... Sağ ol Tarcan kardeşim, Sivrice için de planım var. (500 gb harici küçük harddisk ) Teşekkür ederim Bahadır kardeşim özelden bana tel. numaranı gönderirsen seni geldiğimde ararım. Sanırım Allah kısmet ederse 26,27,28,29 Nisan 2011 tarihinde orada olacağım. Yazı yazmak için sadece bol bol not alacak ve resim çekeceğim. Yazı yazma fırsatım gezideyken olmaz sanırım. Görüşmek üzere selamlar...
öncelikle hayırlı yolculuklar ve gönlünüze göre bir av dilerim yolunuz mersine düşerse bi organizasyonda burda yapabiliriz gerçi mersin sahilleri bu aralar çok kısır ama nasip yinede uğrayamazsanızda şimdiden rastgele güzel raporlar ve fotolar bekliyoruz
Çok teşekkür ederim Sevgili Metin kardeşim. Daha önce Mersin'i listeme almıştım fakat öncesi ve sonrasında yapılacak programlar netleşince Aydın, Muğla, Bodrum, Mersin ve Ankara'yı listeden çıkarmak zorunda kaldım. Zamanım kısıtlı ve buna yetmiyor. İnşallah başka bir sefere görüşmek üzere selamlar...
Yok adem kardeş otobüsle, zamanımın yarısı yollarda geçecek gibi Hayırlısıyla girdik bir kere niyetine...