Merhaba arkadaşlar.Cumartesi günü Ali Abi,Şahin ve Muhittin ile düştük yollara,havanın aşırı rüzgarlı,denizin bulanık olması nedenyile 2-3 avlak değiştirmek zorunda kaldık,saat 22:00 sularında kalamadan ses gelmeye başladı ve yaklaşık 5-6 dakikalık mücadele sonucunda hayvanı kıyıya aldık.Şahin bir kaç parça mırmır,gümüş ile tamamladı,Ali Abi ve Muhittin sıfır çekti maalesef.Daha önceleri yakaladıklarımı bırakmıştım ama bunu alıkoydum.Ustalarımızdan aldığım tarifle derisini yüzüp parçalara ayırdım,daha sonra sodalı suda bekletip,zeytinyağı,kekik,sarımsak,limon,pul biber ve tuz ile marine edip 4-5 saat beklettim.Izgara da kuyruk yağı sürerek pişirdim,tadı kalamarı andırıyordu. Takım Detayları ; Kamış ; 4.20 mt İtalcanna Kombat Makine ; Penn Surfmaster Misina ; 0,30 mm Lineaffea Surf Casting ( pempe misina ) İğne ; 2 numara Gamakatsu Worm Köstek ; boncuklu fırdöndü arası 0,56 mm FC Stren,kollar 0,41 mm Spider Wire FC Ağırlık ; 84 gr Turnuva kurşunu Hepinize rastgelsin.
maşallah güzel sapan orhan abi.ellerine sağlık.bizim kıyılarda ben de ölü sardalyayı tüm takıp atıyordum.5-10 dk içinde hemen basıyordu.avı çok zevkli ama tadını bimiyorum ..
Orhan abi yine çok güzel bir av olmuş. Bizde o saatlerde boş boş oltamızın ucuna bakıyorduk batık gemide. Karataşa kim gittiyse eli boş döndü. Artık kısmet
Orhan abi su sudak için ozel teknigini özelden göndermeni hala bekliyorum . Balık içinde tebrikler maşallah . Kakaya horoso ona . Nazdarovya .
Evet bu kemane balığı olur eti yağsız güzel löp eti olur,mangalda şişde de iyi olur.. Afiyet olsunn..
orhan1969 abi yem neydi? mersinde geçen ay elindekinin büyüklüğünde kuyruğu iğneli Vatoz yakalamışlardı, kancanın ucuna canlı yem ve gezer kurşunun üstünde, yakalayan adam vatozu ters çevirip bir hamlede kancayı söktü ve yine bir hamlede vatozu suya attı. sapan hiç görmemiştim, bu olsa gerek, mersinde balıkları biraz değişik telafuz ediyorlar, istanbul şivesine benzemiyor.
Tebrikler ama bu kemaniyi bıçak bile kesmiyor bırakmış olsan daha hayırlı olurdu derim 6 dk da iyi çekmişsin mücadeleni tbr ediyorum
rhinobatos rhinobatos,kemane balığı 10-100 m derinliklerde yaşar , ege ve akdenizde bulunur , bentik(dip) türüdür yavaş hareket eder bir yılda 4-10 arası yavru yapar genelde kuma batık vaziyettedir , 75-85 cm boya geldimi üremeye başlar, dipteki canlılar ile beslenir , alt tarafı insan suratını andıran balık .
Teşekkürler Süleyman Hocam idare eder bir tadı vardı, Teşekkür ederim Onur yem olarak boru kurdu kullandım. Nazdarovya Bıratan Salüt İşleri hafiflettim,ilk fırsatta resimli olarak yollarım Evet Kemane Yem Boru Kurdu,sapan ın kuyruğunda diken yok,mersin de kemane deniliyor bildiğim kadarıyla. Teşekkür ederim,Büyük marketlerde ve balıkçı tezgahlarında et balığı olarak satılıyor ve tüketiliyor,sadece derisini yüzerken biraz uğraşıyoruz hepsi o kadar Teşekkür ederim.
Selamlar abi, Ben bunu oltanın ucunda görsem oltayı keser atarım vallahi Ama bu vermiş olduğun tarife benzer hazırlanış şekliyle etinin lezzetle yendiğini duymuştum Sevgili Orhan Abim Afiyet olsun...
Merhaba Orhan Abi Demek O şansız Sapan kardeş bu Daha önceki Abileri bunu uyarmamış demek. Bizim iskeleden bunları seyredip dururdum, kuma batıp çıkıyorlardı ben o kadar da dediydim bak Orhan Abi buralarda önünüze geleni yemeyin diye ama bu anlamamış garibim. İyi günler, iyi işler abi... Rastgele.