Kıyıdan olta atma sorunu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında roimax tarafından paylaşıldı.

1. roimax

roimax Orhan

Başlık biraz garip olabilir ama kıyıdan oltayı salladıgım zaman kurşun çok da uzaga gitmiyor ömerli barajına gölete gittigimizde yaylı takımda bütün arkadaşların oltasını ben atardım onlar atamazlardı denizde şansımı denemek istedim

yeni surf takımım var
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Okuma Safina Pro SPa-65 makine

Bu ürünleri dün teslim aldım bugun saat 3 gibi kartal sahile gittim oltayamı yabancı oldugumdan dır anlamadım attıgım kurşun sürekli yakınlara düştü kamış 370 gram daha onceki 600 gramdı onunla fena olmasada iyi kötü atışlarım buna göer iyi sayılırdı

1 saat içerisinde atış yaparken iki takım koparınca sinirlendim GALATA KÖPRÜSÜ senden iyisi varmı dedim ve geri döndüm

takımlaramı yabancıyım yoksa benim beceriksizligim mi anlamadım sanki kurşunu ileri fırlatmam için oltanın ucunda agırlık hissetmem gerekiyor

Derdimi anlata bildim mi bilemiyorum biraz saçma yazı olmuş olabilir SELAMLAR...

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Yenimisiniz? Misinayı makineye sıkı sardınızmı,boşluk varmı? kafa dolumu,boşmu? Misina kaçlık? Kurşun kaç gram?Rüzgara karşımı atıyorsunuz?Bunların hepsi etkiler atışı..

3. roimax

roimax Orhan

misine 30 kurşun 40 lık misina alırken makinayla sarıldı

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    orhan abi öncelikle makinen güzel aynısını ben aldım geçenlerde ağır ama harika bi makine. surf kamışın atarı tahminen 250 gramdır ki 40 gram kurşunu hissetmemen normal. 40 gram kurşunla atmaya çalıştığın takımın bedeni kaçtı? kopması büyük ihtimal buna bağlı. ben senin yerinde olsam bi dahakine boş kurşunu fırdöndüye takar biraz atış çalışırım muhakkak faydasını görürsün ;)

5. roimax

roimax Orhan

furkan kardeş bundan sonra kıyıya gitmem herhalde gidersemde arkadaslarla sandalla açılırız yada geceden galataya gideriz gece yemli sabah çapari yaparız
    40 gramlık kurşun konusunda haklısın kamışın atarı 80-150 kartaldada uzaga attıgın zaman yosun çekersin diyorlar yani 100 lük kurşun takamıyorsun

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    40 gr. Surf atış için çok az bir ağırlık. 100-150 gr ağırlıklarla denemeni tavsiye ederim.

İşi bilen bir arkadaşınla gidersen belki surf atış konusunda eksiklerini söyleyebilir.

7. roimax

roimax Orhan

teşekkürler Barış Bey

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    40gr kursun bel verdirmez surf kamisa. Daha yüksek agirliklar denemelisin kamisa alismak için. Kursunu kamis ucundan uzak tutup yerden destekli savurmak da atis mesafeni arttiracaktir

9. roimax

roimax Orhan

o zaman kartal sahip bana ve oltama göre degil demekk i 100 lük kurşun takıp akıntının oldugu yere gitmem gerekiyor galiba

10. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Surf kamışlar dalganın çok olduğu kıyılarda verimlidir. . Bu kamışlarla dalga arkasına atış yapılarak verim daha da artırılır. . Bu tür kamışlarda kullanmış olduğun kurşunun ağırlığı yüksek olmalı. . ideal kurşun ağırlığı 100 gr yakın değerlerdir. . Bu değerler atış yapılacak mesafeye göre değişir. . Kamışın atar değerleride önemlidir tabiki de. . Bu tarz bi kamışta 40 gr kurşun ile uzağa atamaman bence gayet normal ;)

Son düzenleme: 27 Mayıs 2011
  11. roimax

roimax Orhan

teşekkürler :)

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Minimum 75 Gr. Kurşunla atış yapmanızı öneririm.. Atış yaparken de takım bedeni ile kamışın açısının 180 Dereceye yakın olmasından fayda var (+ Takım bedeninde hiç boşluk olmayacak)..

Kamış ile bedenin açısını ayarladığınız takdirde atış yaparken yüzünüz suya dönük ve kurşun arkanızda kalacak şekilde bir vücut duruşu ayarladınız mı daha rahat kuvvet uygulayabilirsiniz..

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Orhan yapacagın en güzel şey bogaza git ve senin takımına benzeyen insanları izle , kullandıkları kurşuna bak ,misinaya bak, sor

ayrıca, senin o makine surf makine sayılmaz ..ne kadar mesafeye atış yaptın? yaparsın ? bilmem ama surf makine dedinmi 70-80 lik koca kafalı olmalı ..

14. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    +Atış tekniklerine... :)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Orhan kardesim, eski ayakkabını cıkarıp, yenisini giyer de, daha o ayakkabıya, ayagın alısmadan hemen kosmaya baslarsan, iste boyle ayagın burkulur ve tokezleyip dusersin.hihi hihi
    İsin sakası bu.
    Avlanmaya gittigin yerde cevrene bak, sana samimi ve yakın gordugun bir arkadasdan yardım iste. Bedeni hangi seviyede tutacaksın, misinayı gergin sekilde bas parmagınla kamısa nasıl bastırıp tutacak ve bu esnada makinanın misina klavuzunu hangi pozisyonda saglamca acacaksın. Size iki sefer gosterse problem bitmistir demek. Bunun, inan ki utanılacak, sıkılınacak bir tarafı yok; buna inan.
    İyi dileklerimle.

16. roimax

roimax Orhan

Teşekkürler tevfik abi :))

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    hangi balığa kullanılacak acaba makinadaki misina?eğer çok iri balıklar değilse,ister surf olsun ister parçalı olsun ister kalitesiz bir olta olsun,makinadaki misina kalınlığı 0,24 mm civarina çekilirse atılacak mesafe en az 15-20 metre arası uzayacaktır,kurşunun ağırlığı 25 gram dahi olsa 75-80 metrelik bi atış mesafesi garantidir...0,30 la şoklanmış bir 0,24ün 150 gram kurşunla sallandığında ne kadar mesafe katedebileceğini söylemem anlamsızdır sanırım,tek çözüm misina kalınlığını düşürmektir şayet kullanılacak olan balık iri değilse...rastgelsin...

Son düzenleme: 27 Mayıs 2011
  18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir ekleme:

Atışların baş üzerinden değil de, omuza belli bir açı ile yandan yapılması atış mesafesini ciddi oranda artırır.:)

19. Alper Çentez

Alper Çentez Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 4,20 - Okuma Safina-X Spin 2,40
    Favori Makine:
    Spro Super Long Cast FD 460 - Ryobi Ecusima 4000Vi
    En İyi Avı:
    30cm civarı geri iade Turnalar
    Merhaba Orhan,
    Bahsettiğin Lineaeffe spirit surf kamışın 3,90lığını ve 4,20liğini kullanıyorum. 50 grama kadar olan kurşunların kamış ucundaki ağırlığını hissedememek benim de sorunum. Böyle olunca insan atış gücünü de ayarlayamıyor. Spirit Surf bence biraz yumuşak bir kamış. Fazla esnemesinden dolayı 80 gr. üzeri kurşunları atmayı hiç denemedim. 60 gr. ile her ne kadar emin olmasam da 50-60 metre ancak atıyorum. daha fazlası içinse sanırım 100 gr ve üzeri sert aksiyonlu kamışları tercih etmek gerekecek. Profil resmimde görülen esneme 4,20lik kamış ve 70gr kurşunla meydana geldi 3,90lıkta daha az esner. gerçi "pendulum" deniyordum ve bu atışa alışamadığımdan 15 metre önümdeki suya çaktım kurşunu. :) denemelerim devam edecek önümüzdeki haftadan itibaren 15 gün yıllık izindeyim. yeni bir şeyler keşfedersem paylaşırım.
    Daha iyi görmen açısından resmin büyük halini ekliyorum.

20. roimax

roimax Orhan

Alper Bey detaylı açıklamanız ve ayırdıgınız zaman için tşk ederim.