parsun 15 bg 2 zamanlı yorumum ve tavsiyem

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında anylife tarafından paylaşıldı.

1. anylife

anylife tayfun

evet arkadaşlar forumda bir çok konu açtım ve motor tekne seçimi konusunda çok araştırma yaptım, size tekneyi suya indirir indirmez sonuçları hakkında paylaşımda bulunacağımı yazmıştım, 10 litre benzine 300 ml yağ koymamdan kaynaklanan ufak bir çalıştırma sorunu yaşasakta bu fazla yağ sorununu çözünce sıkıntımız bitti şimdi size rakam sırası ile dünki izlenimlerimi anlatacağım;

1. teknemiz 4,50 yerliyurt ağırlığmız tekne 250kg + benzin motor 50kg + 4 kişi 308kg + çapa içecek ıvır zıvır 25-30 kg ortalama 638 kilo yük ile hiç bayılmadı ve motor yeni olduğu için yarım gaz üstüne geçmeme rağmen hız mükemmeldi.

2. 638 kilo yük ile 2 zamanlı bir motor olmasına rağmen neredeyse benzini kokladı.

3. firma yetkili adem bey tam bir esnaf ben bu motoru yamaha mercury vb. bir firmadan alsam muhattap bulana kadar destek alana kadar hem vakit hem maddi kayıp yaşayabilirdim ama inanın her durumda beni aradı ve sürekli aksilik varmı veya takıldığım yerde nasıl yardımcı olabilir her konuda ilk yetkili olarak elinden gelen çözümü üretti.

4. motoru aldığım günden beri ilgi alaka ve motor dışı satmadığı ürünler konusunda da bir arkadaş bir dost gibi yaklaşımları asık suratlı satıcı zihniyeti dışında kalan ve bu firmadan bir mal almanın ne kadar doğru seçim olduğunu gösteren bir neden daha.

5. bu yazdığım 4 neden den sonra en iyi reklam sattığın ürüne en iyi desteği vermektir diye düşündüm ve bana bu kadar yardımcı olan ve benim güvenimi kazanan bir ürünün fiyat uygunluğuda olduğu için diğer arkadaşların kafasındaki soru işaretlerine yardımcı olmaktır.

sonuç tekneyi zaten bu piyasada en iyi tekne olduğu için yorumlama gereği duymadım ama motor alırken çok kuşkulu olmama rağmen şuan aldığım destek ve yaşanan sıkıntı veya hoşnutluklarda çözümcü bir paylaşım yaşadığım için kesinlikle tavsiye ederim deniz üzerindeki denememde de acemide olsam ben bir kullanıcı olarak size bu markayı tavsiye ediyorum aldığımız her motorda sorun çıkabilir ama önemli olan sorunun çözümündeki kalitedir.

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hayirli ugurlu olsun, gule gule kullanin, bu motoru deneme firsatim olmamisti, yorumlarinizi degerlendirecegim aydinlatici oldu. denizde mi yoksa golde mi kullaniyorsunuz.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Saglıklı günlerde kullanın...

4. anylife

anylife tayfun

denizde kullanıyorum , sağolun

5. anylife

anylife tayfun

sağol abi cümlemize

6. anylife

anylife tayfun

bu hafta tekrar parsun aldığım için memnunum harika makina tıkır tıkır çalışıyor çok seri ve hala yarım gaz kullanmama rağmen çok hızlı başka motorların tam devri gibi gidiyorum ipe elim deydiği gibi çalışıyor tabi bu şaka ama ipi daha çekerken motor hemen marş alıyor ben tekrar tekrar fiyatı ve performansı ile beni kesinlikle büyüledi demek istiyorum ben mercury 25 bg yamaha 9.9 da kullandım ama gerçekten parsun bir harika

7. anylife

anylife tayfun

15 bg 2 zamanlı 2 haftadır kullanıyorum ve motor harika gidişi mükemmel şuan video da ekliyorum youtube a linkide yazıcam (görüntüler alkol içermekte kusura bakmayın elimdeki tek çekim bu) Y outue.com/watch?v=OjyMc14kH1c

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tayfun Bey, videodaki keyfinizi de görünce :) güncel bir durum raporu sorayım dedim.
    Nedir tekne, motor performans durumu?
    İnşallah keyfiniz aynen devam etmektedir. :)

9. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    bende 4.5 çift çıdar fiber kayık var ve geçen yaz sıfır aldığım 15hp parsun 4 zamanlı motorum var şıkır şıkır maşalahh
    parsun fiyatına göre çok iyi bir makina ilk defa geçen yaz kayıktan adam akıllı zevk aldım hem yakıtı kokluyo :)
    yaklaşık 8 senedir kayığım var eski motorumda evinrude du bıkmıştım artık motordan

parsun almayı düşünenler hiç düşünmesin şahane :d