Değerli dostlar, Erdek taraflarında deniz tabanının geniş yapraklı yosunlarla kaplı olduğu kayalık bir yerde görüldü. İki adet kendi halinde salına salına, bir tatlı huzurla yosunlar arasında fink atıyorlarken, kepçe ile dışarı alıp, resimledikten sonra habitatına iade ettik. O gün hiç balık alamayan stres efendi tüm maharetini kepçede gösterdi. Ne de olsa O bizim “Kepçe Vurucu”muzdur aynı zamanda. İlk teşhis kendisinden (laf aramızda salladı işte, isim de sallar nitekim ) “ Bu bir Zargana yavrusu.!!” Erdem’le ben böyle bir şey ne görmüş ne de duymuştuk lakin Mustafa abimiz de ilk kez görmüşmüş, çok şaşırdı haliyle. Yeni bir tür mü keşfettik yoksa bu canlının nazarında bizler mi yeni türüz karar veremediğimizden konuyu siz sevgili dostların bilgilerine sunuyorum.
"İğne miydi, tığ mıydı neydi, bunu bir yerlerden hatırlar gibiyim" dediydim yarımağız, ancak Mustafa abi ilk kez gördüğünü söyleyince yutkunmak zorunda kaldım.
Sevgili Nuri en kötü günün böyle olsun... http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/canlilar/animalia/omurgali/baliklar/teleostei.htm 20 nolu sıra...
Deniz atına benzetmiştim ilk bende aynı ailedenmiş sonuçta listeye baktım bişey farkettim 30.sırada antenli mercan var sinarit yazıyor altında bağdaştıramadım olsa olsa trançadır o
Sevgili Onur orada Dentex spp. diyor bunun anlamı şudur.. Ailesinin üyeleri ,Species (spp) burada SPARIDAE (MERCAN BALIKLARI)olarak geçen ailenin altında birden fazla tür var. .orada bir örnek gibi kabul edelim..resimle isim uyuşmuyor olabilir..Pagrus caeruleostictus yalancı trança olarak geçiyor tübitakta..sırt 1. yüzeç dikeni uzundur..
Hatırlaman lazımdı, çünkü daha önce birkaç kere bunun için başlık açıldı, bazı konuların içinde de geçiyor. (kısacası, git gide yaşlanıyorsun)
Bu tür paylaşımlar biraz da işin çeşnisi aslında. Önemli olan canınızdan saydığınız kişilerin sıcaklığı, muhabbeti. Aileniz, dostlarınız, sevdikleriniz hep sizinle olsun sevgili abim.
"yoksa bu canlının nazarında bizler mi yeni türüz karar veremediğimizden" durum değişmedi desene? Git gide yaşalanan bir türmüşüz.
Sevgili Nuri,gençlikte güzeldir - yaşlılıkta , Bir forum alemi ki , aşırı derecede genişler , hergün onlarca başlık . cevap vs olursa ,, tabiiki geçmiş in takibi zor olur..bu olay bana göre normaldir.. Ayıca burada ,hayata bakış açısı farklı olmalı , her konu yeni bir başlangıç , yeni bir renk , farklı bir alem olmalı..zaman nasıl geçiyor anlaşılmamalı..
haklısınız ben genel anlamda demek istedim.özellikle sarayburnu balıkçıları bu balığa bu ismi kullanıyorlar.tabi sizde haklısınız sarayburnunda da pekçok milletten var ama geneli müdavimlerinden belirtmek istediğim bi genelleme bu