İzmir/Ödemiş/Gölcük

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Mr.Chaos tarafından paylaşıldı.

1. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    MagdaPro çıkrık ve Osprey 4 bilyeli makinalar
    En İyi Avı:
    5kg~ Sazan ve 10kg~ Yayın
    Sınırsız israil sazanı ve yem düşmanı karidesler.. arada sırada Yayın.. aynalı sazansa çıkmaz oldu.. kaçak ağ atanlar sağ olsun. idk

2. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Maalesef kardeşim durum çok vahim acilen bu gidişata yetkililerin dur demesi gerekiyor..

3. kozalak

kozalak Fatih

Favori Kamış:
    tralko-ko karbon soft
    Favori Makine:
    OKUMA Avenger 65 soft
    En İyi Avı:
    1.5 kg Çupra
    Ülkemizin 3 tarafı denizlerle kaplı olmasına rağmen dünyanın en geride kalmış balık yasası ve balık teknolojileri kullanılıyor.Acilen DUR denmeli bu gidişe !banghead

4. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    ödemiş gölcük demişken. gecen hafta 3 kez gölcük e hasret gidermek ve gölün son halini merak ettiğim için gittim.olta atma imkanım olmadı ama gölün halini görünce gelecek için endişeye kapılmadım deil acıkcası. kıyı boyunca gölün cevresini dolastım. binlerce ölü israil sazanı ile kağlıydı göl ve kötü koku yaymaya baslamıslardı. ilçeden arkadaslar ve bazı müdavimleri ile bu konuda biraz tartıstık. birkaç hafta önce olan depremden (Ben ankarada'ydım bu konuda net bir bilgimyok) sonra böyle oldugunu, büyük yayın ve sazan balıklarının bile yataklarından cıkarak kıyıya yanastıgını, 19haziran pazar günü sazlıklar arasından kamıs ile 30 kg bir yayın yakalandıgını, bundan bir hafta öncede 10 kg civarında yine kamış (kargı) ile bir yayın aldıklarını, hafta içersinde ise 5 kg civarında sarı sazan yakalandıgını duydum. Böyle haberler her zaman beni heyecanlandırır ve ilk fırsatta kendimi gölün kenarında olta atmış bulurum. Ama bu durum bana tuhaf geldi. büyük balıkların kıyıya yakın dolaşmaları ve binlerce ölü ve çürüyerek kötü kokular yayan israil sazanları. büyük balıklar bu kokuya dayanamayıp kıyıya beslenmek içinde geliyor olabilir. Ancak bu balılar neden ölüyorlar. suda bir kirlenmemi var, bunun yasanan depremle alakası varmı ileride gölün durumu hakkında bir seyler yapılacakmı. 2008 senesindeydi sanırım gölde suyun saglık acısından zararlı oldugu gerekcesiyle balık avlamak yasaklanmıstı ve jandarmanın tüm kontrollerine ragmen avlanan insanlarımız vardı. bilmiyorum bunu duyurmak istedim neler yapılabilir diye.

5. Mr.Chaos

Mr.Chaos Mustafa BURGAZ

Favori Kamış:
    Alpha
    Favori Makine:
    MagdaPro çıkrık ve Osprey 4 bilyeli makinalar
    En İyi Avı:
    5kg~ Sazan ve 10kg~ Yayın
    abicim sorma tarım ilacı galiba sebebi ama içler acısı bir sürü balık ölmüş..