arkadaşlar izmir hisarönündeki bir mağazadan şu seriden sahteler aldım... özellikle sırtı fosforlu pembe, yanları hologramlı koyu renk gümüş olan 25 kodlu sahtenin levrekte iş yapacağını düşünmekteyim sizin fikriniz nedir? http://www.avmarketi.com/asp/product/18357/Ryobi-Trapper-MN112A4F-suni-balik-112mm
bu markayı bilmiyorumda rapalayla kıyıdan balık tutabilen görmedim şu ana kadar. eğer tutarsan bir haber veriver be, rasgelsin
al buyur bak http://www.youtube.com/watch?v=Yq71p7B2Vq0 bu sahteden ben aldım 24 kodlu olan,ona levreği atlattıracağıma emin olabilirsin
kadir bey, sevindim doğrusu. bu seri gerek renkleri gerek malzeme kalitesi ile çok hoşuma gitti. hele ki 24 numara. zaten bulmuşken bir tane 24 numara( sırtı siyah renkli - kefal benzeri) iki tane de 25 numaralı (sırtı pembe/mor olan) sahteden aldım. özellikle ağırlıkları 5-25gr atan parçalı kamışım için tam uygun değerlerde. iğneleri vmc permasteel zannımca. bu da benim için bir tercih nedeni. permasteel iğneleer özellikle tuzlu kullanımlarında korozyona oldukça dayanıklı. trofe avlar nasip olsun efendim. sağlıcakla
hüseyin bey, inşallah trofeler nasip olur. renklere vuruldum ben, rafta yanında marialar yozuriler vardı, ama gözümü alamadım bu sahtelerden. hiç yozuri'm yok ama bu yemler kesinlikle marialardan daha kaliteli bir yapıda. en azından insan sahteye şöyle bir bakıp elinde inceleyince o kanaate varıyor.
Herhalde canlı olarak birebir görmediniz,yoksa bu konuda yığınla rapor,video ve fotoğraf var.Ya da gözünüzden kaçtı herhalde
gündüz derken tabii sabah ve akşam saatleri.. koyu renkleri çok aşırı ışıklı ortamda kullanmakta fayda var diyelimki güneşin dik oldugu saatlerde olası balık var ve sende hologramlı çok parlak bir yem kullanırsan balıgı ürkütme olasılıgı veya tedirgin etme olasılıgı olabilir..
bu marka ile 28 numarranın biraz daha acığı ve altı yeşil sabah suyunda çok iş yapar,test edilmiş denenmiştir süper bi marka
bu marka sahte nin renk çeşitleri tamamı levreğe has diyorum,sebebine gelince farklı markalarda aynı renkler ile çok kişi levrek yakalayıp forumda paylaşımını yapmıştır
valla ne diyeyim, sabırsızlanıyorum denemek için. hele ki yazılarını, başarılı raporlarını takip ettiğim isimler bu konuya yazdıkça ancak sahteleri suyla buluşturmaya daha çok vakit var gibi görünüyor, çok çalışmam lazım çooooooook!
evet sideprensi07, iyi balık yakalmışsın ama bize hiç denk gelmedi bizde mi gidip ryobi alsak ne yapsak olmadı birgün ayarlayıp sideya gelip seni mi izlesem ne yapsam
o balığı yozuri ile aldım levrek bu başka balığa benzemez en kral sahte ye atlamaz inadı tutdumu o yüzden 70 civarı sahtem var şimdilik o sahtelerin çoğu ile balık aldım,benimki bir hobi, yeni sahteler ile yeni heyecanlar yaşamak
açıkçası bu yaz bana da bir levrek nasip olacak gibi geliyor bana. her türlü tavsiye ve eğitime açığım iyi ki var şu forum balığa gidemediğimde paslanmıyorum sayesinde, sayenizde. ryobiler kuzu gibi yatmakta yanyana, bir tane maria chase sw var, bir ufak surecatch ve toplamda 20 ye yakın olan sahteler ile levrek çeyizimi düzüyorum. unutmadan 5-6 tane de kendi yaptığım sahte var. birine takip aldım bir kez, onunla da yakalamak nasip olur inşallah. zaten bit yerden sonra kendi yaptığım sahteleri kullanmak istiyorum. yavaş yavaş teknikleri modelleri de öğreniyorum. geriye tek bir şey kalıyor, sahteleri suyla buluşturmak kalın sağlıcakla efendim.
at-çek yöntemine başlamayı çok istiyordum, bu sayfadaki üstadların yorumlarına bakarak ryobi 24 numara aldım. Değerli ustalara sormak istediğim bir kaç şey var - ürün bilgisinde 1.50 m. dalar deniyor, Sahilden at-çek yapılabilirmi yoksa balıkçı barınağı gibi bir yerden kayaların üzerinden açığa doğrumu çalışmak lazım - mevsim olarak bu zamanları önerirmisiniz yoksa ekim ayınımı beklemeliyim - günlerdir yüzlerce mesaj okudum ama forumun büyüklüğünden olsa gerek net bilgiye ulaşamadım, özellikle bu sahte için nasıl bir çekme tekniği uygulamalıyım makina: okuma SPa-40 5.0:1 kamış: 2.10cm boy 40-80 gr atarlı
makinenin büyüklüğü 40lık ortaboy sanırım ama devri güzel, 5.0:1 . ancak kamış beni tereddütte bıraktı.40-80 gr ile sahte atmak biraz zor ve gün sonunda yorucu olur diye düşünüyorum. bende cormoran profiline iki parçalı kamış var, 1.95m, 5-25 gr atarlı ancak oldukça da dayanıklı. sakin bir günde 15 grlık bir ağırlık makarayı boşaltmaya yetiyor genelde. makine olarak shimano alivio 1000 kullanıyorum, minnacık ve sığ bir makarası var. çok hafif ve bu nedenlerle atış çok kolay. ufak ama canavar gibi abisi, bugüne kadar hiç zorlandığını görmedim - ki şimdilik en büyük avım olan 1kg'lık birkaç ahtapotu da onunla çektim kolayca. tavsiyem hafif ama güçlü bir set yapmanız, zira at çekte genelde sert balıklar hedeflendiği ve atış sayısı çok olduğu için sağlamlık ve hafiflik önemli diye düşünüyorum.
Renkleri fln cok hoş canlısını görmedigim için gördükten ve bu at çek işinde biraz daha ustalaştıktan sonra almayı düşünüyorum. Ama insanın içinden bir ses al al al diyor okadar hoşlar yani acaba balıklarada iç sesleri yut yut yut dermi?