Okulların tatile girmesiyle ustam diyebileceğim Ayhan abimle dün öğle vakti görüşerek akşam üstü levreğe gitmeye karar verdik. Saat 18 gibi avlaktaydık. Mera biraz sığ olduğu için hemen deniz şortumu giyinip suya girdim. 19:30 a kadar muhtelif sahtelerle at-çek yaptım. O ise herzamanki gibi şamandra slikon kullandı. Çeşitli sahtelerle 1,30 saat at-çek yaptıkdan sonra sıra kaşıktaydı. 5. veya 6. atışımda yapıştı. Balık vurduğu zaman küçük bir levrek sandım ama yaklaştıkça güzel bir somon olduğunu fark ettim. Ustam her ne kadar çabuk al kenara desede ben kalamam açık tadını çıkara çıkara kah balığa yol vererek yavaşça kendime yaklaştırıp fish-grip ile tutup kenara aldım. Uzun zaman olmuştu Bu gece ve yarın sabah levrek denemelerine devam Denenen sahteler: Yo-zuri magnet minnow beyaz Yo-zuri mag popper sardine Rapala max rap green-flake Şamandıralı 6.5 cm raglou (mavi-beyaz, siyah-beyaz) Alba 2 numara 602 kaşık Rover 98 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
merhabalar öncelikler tebrik ederim gerçekten çok güzel balık.Size sormak istediğim bi soru var Trabzonun neresinde levrek ve somon avlamamı tavsiye edersiniz? Ben genelde marinada avlanıyorum fakat oradan pek verim alamıyorun artık...
tebrikler güzel av olmuş senin için levrek de kalamaya fazla güvenme,varır gider benden söylemesi ben somonu ancak çöp karıştırırken görüyorum ama ne somanlar sadece kafası 300gr gelir çöpün etrafında biriken kediler için bir kenara koyuyorum bulduğum yiyecekleri,bazen orkinos geliyor 25 30 kiloluk bu sabah suyuna gidecektin telefonun azizliğine uğradım alarım çalmamış kurduğum bütün hayellerimi ertelemek zorunda kaldımbunda da bir hayır vardır elbet size rasgele şimdiden
Teşekkür ederim Levrek ve somon için sabah erken saatde yomra deresinin ağzı en güzel yer. Ama yer bulmak için erken gitmek lazım Teşekkür ederim. Kalama olsun varsın gitsin, öylesi daha zevkli Balıkları tartmıyorum ama 700 gr civarıdır sanırım. Birazda şansa geldi Teşekkür ederim. Teşekkür ederim.
ben de pek benzetemedim somona, deniz alası diyesim geldi ama o da değil ama daha çok alabalık havası var bunda sanki.üst çenenin görece daha düz olması beni tereddüte düşürdü. belki bizim somonlar böyledir. güzel balık, nicelerine sağlıkla...
Ayrıyeten şunuda belirtmek isterim deniz alasıyla somon arasında bulunan bir türe burada sık sık rastlanır. Benekleri daha sık, küçük ve siyahtır... Arkadaşımın yaptığı av. Sağ elindekiler Levrek ve Somon. Sol elindekiler ise Mavruş(Eşkina) ve bahsettiğim tür. Uploaded with ImageShack.us
benim bugün tezgahta gördüğüm somonlara çok benziyor iş ki; onları sahteyle tutabilmek. ben şu ana kadar ne sahteyle balık tutabildim ne de denizde kıyıdan sahteyle balık yakalayan gördüm. Bu sahte balıklar bizim mersinde pek işe yaramıyor galiba, boşu boşuna atıp duruyoruz bravo size tebrikler
http://www.kkgm.gov.tr/birim/su_urn/deniz1/deniz_alasi.html Evet kırmızı ve siyah lekeli deniz alası değilmiş. "Mavi benek" ifadesi sehven olmuş galiba. Arkadaşının avladığı siyah benekte muhteşem bir balık. Türü nedir acaba? Keşke Yakup hocamız konuya bir el atsa.