Ahtapotu Yuvadan Çıkartmak...

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    Bulunduğum koyun kayalık kıyı şeridini zıpkınla tararken yuva olduğunu düşündüğüm bir delik gördüm deliğin önüne vurduğum anos u attığımda biraz içeri kaydı ve bişey balığı iyice içeri çekti balık içeri kaydığından ne olduğunu görememiştim

fakat bir sonraki gün yuvaya tekrar gittiğimde yanıma arkadaşım mertide almıştım tam yuvayı arıyorduk ki yuvayı görmemizle yarısı dışarıda olan ahtapotun yuvaya girmesi bir oldu uğraştık uğraştık çıkaramadık

bugün tekrar gittik ve yine aynı olay yaşandı ahtapotu yuvadan çıkarmanın bir yolu yordamı varmıdır bu konuda tecrübe yaşamış arkadaşlar ne önerirsiniz ?

2. berkayonder

berkayonder onder

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    EŞKİNA (PROFİLDEKİ)
    bence bırak yuvasında kalsın..

3. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Sevgili önder ağabeyciğim,yiyecem onu salata yapacam kayalara vurucam ,vurucam kırbacı yeaa alacah babam...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Aytaç yeğenim benim, git al bir kıvırcık marul, domates, salatalık, bolda limon ve z.yağı. Al sana salata. Yanında sıcacık birde somun ekmek. bandır bandır ye.

Bırak hayvanı yuvasında yaşasın. O da hayatını idame ettirmek için binbir zorluklara, tehlikelere karşı canı pahasına mücadele etmiyormu. Bırak sen. Birde senle mücadele etmesin hayvancağız.

5. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Sevgili Ağabey o zaman , profil resminde elinde tuttuğun balığa ne demeli ? niye avladın onu de bağa ? anası babası demezlermi nerede evladım ? tevfik amca yisinmi yani her balığı ,anasız babasızmı bıraksın ? sonra o balığın anası babası demezlermi tevfik ağabeyin ne ayrıcalığı varda balıkları yakalıyor diye ?yapmayınız etmeyiniz lütfen azizim... işin etiğini tartışmayalım hepimiz avcıyız

Son düzenleme: 3 Ağustos 2011
  6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Seni çok gaddar ve vahşi gördüm...canımmmm...

7. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    ahtapot balık yememi yerse zıpkının ucuna bir balık tak yuvaya uzat ahtapot balıgı görünce belki kafayı uzatır sende vurarsın:)

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Dogru der aga .. sen 3 e 5 e bakma bir kiloda balık al..:D :D ohhh yarasın

9. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    :)
    dün yedim ben o çupraları (salata eşliğinde elbette :D ) ,umarım yarınki menüde ahtapot olacak yukarıda sazan_kolik arkadaşın yaptığı zıpkına balık saplama önerisi işe yararsa tabiki...

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aytaç kardesim, o elimde ki balık umarım yaşıyordur ve şu an 8-9 kilolara ulaşmıştır.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bence dışarıda gezinirken vs. yuvası haricinde, ortalıkta biryerlerde gezinirken vur, vurmak istiyorsan. ama aynı ahtapotu yuvasında vurmanın pek etik olmayacağını düşünüyorum. sonuçta bir kaya kovuğu ve hayvanın yuvası, çaresiz bir şekilde hayvanı kıstırabileceğin bir yer.

avda önemli olan avının kaçma şansının olması ama senin onu hünerinle yakalaman.

12. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    hmm buradan anlaşıldığı üzere balığı bırakmışsınız ve her balığı bıraktığınızı iddia ediyorsunuz (etmiyorsanız ahtapotu bırak deme hakkınız kalmıyor çnkü) ama avcılığın kuralları arasında kesinlikle balığı geri bırakmak şart değildir(sizinde pek ala bildiğiniz üzere) .

sizin seçiminiz sadece zevk için avlanmak ve balığı geri bırakmak yönünde olmuş,buna çok büyük saygı duyuyorum lakin ben hem av zevkini yaşamak hemde balığı,deniz ürünü mideye indirmek üzere avlananlardanım (usulüne uygun olduğu sürece ) arz ederim...

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Beni anladığına sevindim Aytaç kardeşim.

Elbette avcılık yapılır ve avlanan seylerde yenir. Bunun ölçüleri ve değerlendirmeleri her ne kadar belirtilmişse de kişilerin insafına kalmıştır.

Elbette zamanı gelince benim de alıkoyduğum balıklar mutlaka olmuştur. Ama elimde ki balık, 30 kilolara ulaşan bir cins ise, onu 1 kiloda almak benim tarzım olmamıştır. Bir Akyayı, Lahosu 4-5 kiloların altında almam.

Şunuda bilmenizi isterim. Önüme 50 sene balık gelmezse, bir gün de '' Ya balığı çok özledim. Bir balık olsa da yesem '' demem. Ama avlağa gider haftalarca avlanmaktanda bıkmam. Bu bana doyumsuz bir zevk verir.

Herşey gönlünce olsun derim.

14. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    haklısın,zaten 2 gündür hayvan yuvaya kaçtığı zaman av ı sonlandırıyoruz ve ertesi güne nasip diyerek geri dönüyoruz yuvaya bir zorlama yok, dışarı balık koyarak çıkartmaya çalıştık fakat çıkmadı bizde içeriye bir balık daha sallayıverip geri döndük elbetki dışarıda olacaktır ve uygun vakitte av olacaktır diye umuyorum :) ilgine teşekkürler

15. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    Ahtapotu yuvasından çıkartmak için Göz taşı kullanmalısınız.
    Eğer bunu bulamıyorsanızda birazcık bulaşık detarjanı işinizi görücektir. Yuvasının içine sıkmanız yeterli ama dikkatli olun yuvanın içine sıkarken elinize yapışırsa birazda büyükse ciddi bir tehlike içinde olursunuz. İçeri sıktığınız gibi eğer yuvanın içindeyse ztn kendini hemen dışarı atıcaktır.
    Veya başka bir teknik söyliyeyim size 5ltlik bir su damacasının kafasını kesin ahtapotun yuvasının ağzının genişliğinden biraz daha fazla olsun. Sonra bunu siyah bir poşet içine geçirin ve yuvanın tam karşısına yerleştirin. İçine açılmış midye, istiridye veya balık parçaları koyun. Ettesi gün gittiğinizde büyük ihtimal avınız yeni yuvasında olucaktır. Tutup kaldırın ve karaya çıkın şimdiden kolay gelsin. Sonuç alırsanız buraya yazarsınız.
    Öğle sıcağında dalarsanız büyük ihtimal yuvasının dışında biyerlerde olucaktır buda aklınızda olsun..

Son düzenleme: 4 Ağustos 2011
  16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    ne ettin mert denizi kirlettin..cry cry

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Arkadaslar, siz neler soyluyorsunuz boyle :eek: :( :mad:

Ben tam "ahtapot gibi denizlerimizde cok azalmis olan, sevimli, akilli, hareketlerini izlemesi muthis keyifli ve insana dogaya dair ipuclari veren bir hayvani avlamayi dusunmeyin" diyecekken, bulasik deterjani ile av onerisi gelmis... :(

Birakin denizde av araci olarak kullanmayi, zehirli, dogaya zararli kimyasal maddeler iceren boyle urunleri artik lavaboda bile kullanmayi onermiyorlar.

Ahtapot kucuk bile olsa kaya kovuguna girdikten sonra zipkinlaninca alinmasi neredeyse imkansizdir. Vantuzlari ile kayalara tutunan ahtapotu zipkinlarsan hayvan olur ve orada kalir. Sana da yar olmaz, baskasina da. Yazik olur. Almayi basarsan bile murekkebini cikartma islemi, haslamasi, yuzmesi, vs. cok zahmetlidir. Iki lokma eti icin degmez bile.

Aytac kardes, gel sen o ahtapotun canina kiyma, oraya her gittiginde ona yem gotur, kaya kovuguna birak ve sonrasini izle. Ahtapot oyle akilli ve merakli bir hayvan ki, bir zaman sonra sana alisip korkmadan hareket ettigini gorunce buyuk keyif alacaksin. O zarif, kurnaz hareketlerini gozleyince neler ogreneceksin neler. Tabi yasamasina izin verirsen.

18. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Ne diyorsun, dinamit, sönmemiş kireç, elektrik filan da işe yarar mı?

19. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :( :( :( Evet haklısınız abilerim biraz düşüncesizce davrandım kusura bakmayın o detarjan olayını yazmamalıydım. Göz taşının bir zararı yok ama başka forumlarda bu tartışılmıştı tamamen doğal çünkü. Damacana olayına gelincede onu koyan kişi heralde onu suda bırakmazzz.
    Tekrar kusra bakmayın aklımdakileri düşünmeden yazdım :(

20. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Zıpkınla av yapan biri olarak söylüyorum, ahtapot vurmak avcılık değildir. Midye toplamak ne kadar avcılıksa ahtapot vurmak da o kadar avcılık tanımına uyar. Sizden kaçmayan, aksine yanına yaklaştığınızda sizi meraklı ve anlamaya çalışan gözlerle izleyen bir canlıyı şişe geçirmenin hiçbir avcılık değeri yok, emin olabilirsin. Avcılık karşı tarafa kaçma ve kendi savunma şansı bırakmayı icap eder. Ahtapot bunların ikisini de yapmaz.

Tüm bu denilenlerden sonra büyük ihtimalle yine de gidip o ahtapotu vuracaksın. Canım ahtapot yemek istiyor, olsa da salatasını, ızgarasını yapsak diye aklından geçiriyor olabilirsin, çok mümkün. Elbette bu bambaşka bir konu. Ama işin ahtapotu yakalama kısmının burada tartışılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum.