Selam dostlar, Aranıza yeni katıldım ve yaklaşık 8 yaşından beri sualtı merakım ve hevesim var daha önce hiç tam takım bir dalış yapmadım.Halen takım olarak sadece palet gözlük ve zıpkınım var Tecrübeli kardeşlerim ve abilerimden öğrenmek için aranıza katıldım. sorum şu dostlar ben pendikte oturuyorum ve bu hafta dalmak istiyorum ama ne çıkar ne bulurum yoksa hüsranamı uğrarım yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...
selamlar.. pazar sabahı kaynarcadan suya girdim. ancak lapinden başka birşey göremedim daha sonra gezme amaçlı tuzla sahile gittim manastırın orada dalış yapan iki kişi gördüm ama ne avladıkları hakkında bir fikrim yok. selamlar....
Bende Pendikteyim arkadaşlar. Zıpkınımı büyük bir hevesle aldım ama hiç kullanmak nasip olamadı Eve yakın bir yerlerde uygun meralar varsa belki o zaman harika bir başlangıç yapabilirim.
Ben kayınvalıdem orda oturuyor ara sıra gıdeım pendıge kayıncom da pendık marınada calısır gecen marınanın onundekı kayalara daldım cok az kefal ve ufa tefel ıspari var ama suan nasıldır bılmem gecen dedıgım 1 ay oldu suan tam balık sezonu
her türlü dalgada denize girerim boğazı geçmek bile istiyorum gemi trafıgınden korkum var soğuk suya dalgıc kıyafetlerle gırmek daha mantıklı olur. hatta palet daha bir güzel. bol rüzgarlı akıntıyı arkana alıp acılmak kolayda dönüşü bol su yutabılırsınız yüzmeyi bilmeyen fazla acılmasın gidişi kolay dönüşü eziyet olabılır. dalgasız suda zevksız ve daha pis olur. ama bulanık suda cok kötüdür ozamanda dalınmaz. en uygun vakit sabah 6 7 suları yazın ıcın kışın 7 8 suları gerekli erdevatınız oldumu sarıyer tarafında tarabya tarafında palamut a bıle zıpkın atmak mumkun
Pendik civarları sabahları karagöz yapar, eğer mendirek te dalarsanız gun boyu karagoz alma sansınız olacaktır, gunesli havalarda kefal eksik olmaz benim deneyimlerim boyle, tas altında eskina mutlaka vardır ama tasları oğrenmek gerekir , tecrube kazandıkça daha cok balık goreceksiiz.
pendiği bilmem ama bu mevsimde gelirsen dragostarafına pisi ve kalkan bulursun şanslıysan kırlangıçta