Deneme yanılma yoluyla misina seçiminde en iyilerini yespit ettim. Sitedeki değerli ustalar da görüşlerini aktarırlarsa sevinirim. Alanya'da sürekli gittiğim avlakta Kefal, Sargöz ve Melanur avlarım. Av olarak da her zaman ekmek içi kullanırım. Akdeniz'de ekmekle avlanıyorsanız ne tutmaya niyetlenirseniz niyetlenin oltanıza kesin sokar vurur. Genelde kullandığım takım 5 ya da 6 iğneli 1-2 cm aralıklı kısa köstekli kıbrıs sarmasının kısası. Sokar ekmeğe öyle bir dalıyor bir iğne ağzına bir iğne ya sırtına ya da kuyruğuna geçiyor. Haliyle sokar yan geldiği için ağırlığı kat kat artıyor. Ayrıca sokar ekmeği aldığı gibi kayanın altına girmeye çalışıyor. Bu da iğnelerin kayalara sürtünmesine neden oluyor. Bugüne kadar yakaladığım en büyük sokar 26 cm ve 430 gram ağırlığındaydı. Ortalama ise 22 cm olanlardan denk geliyor. Melanur ekmeği alınca zig zag çizen takımı zorlayan bir balıktır. İrileri zigzaglardan dolayı misinadaki yükü artırır. Sargoz güçlüdür nazlı gelir. Kefal ise derinlerden çekerken pek bir sorun çıkarmasa da kıyıdaki sığ yerlere gelince kafa atmaya kuyruk vurmaya başlar. Bu tecrübeler ışığındaki kullandığım misinalar ve hünerleri. Remixon: 0.20 olanını beden ve köstek olarak kullandım. Yan gelen sokarlarda ve iri kefallerde kırıldı. Ya da oturtma (düğüm) yerlerinden sıyrılma yaptı. Hele de oturtma 4lü beşli ise birbirini kesiyor. Diğer taraftan 0.33 olanını ana beden olarak kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Oskar: 0.20lik oskar iri melanurların baskısına dayanamadı her defasında kırıldı. En az 10 tane iri kefali oskar yüzünden kıyıya alamadım. T-rex: 0.25lik kullandım, sakın almayın. Ultra Kroko Dil: 0.35liğini ana beden olarak kullandım, sakın almayın. Çantamda 0.40lık var hiçbir işe yaramıyor. ASSO: 0.12lik süper çalışıyor. Lakin bunu ya tek ya da çift iğneli uzun köstekli atıyorum. Çekeri 2.5 kg. CASPER: 0.20lik kullanıyorum. Sokar yan da gelse çapraz da gelse gam bile yapmıyor. Çekeri 7,39 kg. Sert de değil. Viking: 0.18lik kullanıyorum. Çok gam yapıyor ve kırılıyor. ANGEL KISS: Bana göre Asso, Casper ile birlikte kullandığım misinaların en iyisi. 0.24lüğünü kullanıyorum çok memnunum. Suffix: Kıırlgan bir misina daha. Pelican: Memnun kalmadım. Not: Ustanın iyisi 012lik misinayla 1kg çupra çekendir. Ben daha oraya gelmedim.
Ali kardeşim, bilgilendirmelerin için sağol. Deneyimlerin ilgili arkadaşlara ışık tutacaktır umarım. Birde linklerini verdiğim misinaları test etmenizi salık vereceğim. Neticelerinide burada paylaşırsanız sevinirim. Beden ve köstek için; http://www.avmarketi.com/asp/product/12519/0-25-MM-TRABUCCO-T-FORCE-COMPETITION-PRO-50-MT Genel kullanım için; http://www.avmarketi.com/asp/product/12506/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT http://www.avmarketi.com/asp/product/12446/0-30-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SPECIAL-CASTING-300-MT İyi dileklerimle.
Ali Kemal Kardeş bayağı bir arayış içerisine girmişsin bu deneyimlerine ve Tevfik Abinin tavsiyelerine ek olarak bende Okuma Seabass misinayıda denemeni tavsiye edeceğim, Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Rastgelsin.
biraz sabredin arkadaslar memlekete gideyim size bir misina tavsiye edecegim. 035 lik misina http://www.avmarketi.com/asp/product/1829/50923-OWNER-IGNE# bu kancayı actırdı markalı bir misina degil. cok pahalıda bir misina degil markasını hatırlayamıyorum 4 sene falan oldu alalı 4 makinada sarılı hala aldıgım bayide görürsem hatırlarım misinayı renginden makarasından bilirim mutlaka vardır bayide.ne gam yapıyor nede baska birsey ben hayatımda o kadar kaliteli misina görmedim markalı olmamasına ragmen misina cok saglam cıktı.
Bir soru sorayım bu kadar misina konusunda araştırma yaptığınız göz önüne alarak . Spin avcılığı yapıyorum sahte olarak döner tip spinner kullanıyorum . Takım bağlantısı söyle . Ana gövde ======Rapala klipsi====-Döner Spinner Bu şekilde kullanıyorum ama bir süre sonra takım kıvrım kırvrım oluyor acaba spinner dönüsüne rapala klipsi üzerindeki fırdöndü yetişemiyorda ondan mı oluyor ? Rapala klipsinden önce bir fırdöndü daha bağlasam etki eder mi ? Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
Burulma/kıvrılma misina ile birlikte kullanılan makaranın düzgün sarışıyla da doğrudan orantılıdır. Aynı misinayı bazı makaralar burduğu halde bazıları burmaz. Onlar hangileridir diye soracak olursan, yeterli bilgim yok. Bu yöndeki ekstra bilgilendirmeleri ben de duymak isterim doğrusu.
Tevfik ve Orhan Usta tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Şenol Timur fırdöndü gam yapmayı azaltır. Gam yapma misinanın kalitesiyle doğrudan ilgilidir. Balli Ustanın da yazdığı gibi makaraya sarım da önemlidir. En önemlisi kamışın deliklerinin duruşu ve hizasıdır. Kamış delikleri makaradan gelen misinayı tam ortalamaıyorsa gam kaçınılmazdır. Kamış sağlam açılmaz kayma yaparsa yine gam yapar. Saygılar.
Kamış 2 parça spin kamışı deliklerin hizasından bir problemi yok normal olarak . Makinaya sarımda da problem olmadığını düşünüyorum çünkü bobin misina alıp pet şişenin üstüne açıyorum ve daha sonra yine makinaya sarıyorum bundan sonra atışları yaparken problem yok ama bir süre sonra başlıyor bu olay atış yapmak için makinayı açınca fırlıyor misina dışarı doğru kıvrım kıvrım oluyor geriye tek seçenek kalıyor misina kalitesi ? Bakalım dün yeni misinalar aldım deneyeceğim .
Ben bu misina işine iyice kafayı taktım. Bugünlerde kefal avlıyorum. Elimde Asso 0.30 var. Düğümü güzel, sağlam, sert de değil yumuşak da ama kefal 0,30'a yaklaşmıyor bile. Orhan Usta'mdan aldığım 0.20 Asso var, iyi, güzel hoş da çok gam yapıyor. Alanya'da artık ahbap olduğum malzemeciye gittim, en sağlam 0.20'ini ver dedim. Diamond Effe diye bir misina verdi. Vermez olaydı, almaz olaydım. 10 numara düz iğneyle altılı, kollu bir sarma yaptım. Küçücük bir ekmekle salladım. Az sonra kefal asıldı, biraz çektim, çat...Kefali suda gördüm. Kiloluğa yakındı. Diamond'un üzerine bir de utanmadan çekeri 10 küsür kilo yazmışlar. Ortadan ikiye yarılan fc misinayı ilk defa gördüm. Bir arkadaş mitsubishi dedi ama yine şüphelerim var. Bana lütfen birisi 0.20likmisina tavsiye etsin, derdime dermen olsun. Yoksa her kiloluk kefalde kırılan misinalar yüzünden ben de ortadan ikiye çatlayacağım. Saygılar.
Ali Kemal Hocam geçmiş olsun,özelden adresini yazarsan,yarın sana kargo ile bir kaç tane 0,20 mm misina yollarım. Rastgelsin.
Ali tavsiye istemiş, siz göndermekten bahsediyorsunuz hem de birkaç tane. Hayrat kapısıysa, birkaç tane de ben isterim. 0.16lık daha bir makbul olur.
adresinizi gönderin özelden,0,16 mm bizim buralarda pek kullanılmıyor,0,22 mm işinize yarar ise yollayayım bir kaç tane.
Gönderme işi şimdilik çok önemli değil, hiç olmassa ismini yazsaydınız, bulamassak adresimizi o zaman gönderirdik...
Erhan Bey.Ali hocam ile telefonda görüşürüz sürekli,tavsiye edeceğim misinaların orda olmadığını bildiğim için direk göndereyim dedim. Gönderdiğim misinalar da 0,22 mm Nippon ve Lineaeffe Ninja,İnce misina kullanıyorsanız size de tavsiye ederim. Rastgelsin.
Şeytan oltasıyla Yemli istavritte 0.16-0.18 ince misine kullanıyoruz, bahsettiğiniz misineleri burada bulabilirim sanıyorum... Cevapladığınız için çok teşekkürler...