20 Ağustos 2011 Trofelerin Günü

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili Arkadaşlar şimdi okuyacağınız rapor Türkiye'de çok uzun zamandır olmayan görülmeyen ve de duyulmayan Türk Amatör Balıkçılığına adını altın harflerle yazdıracak bir rüyanın hikayesidir.
    Ankara'da Dışkapı'da Ferda abinin yeri vardır çoğunuz bilirsiniz gün içerisinde bir çok müdavimin takıldığı yerdir.Oraya gittiğinizde bazen eski topraklara rastlarsınız onlar eski balıkçı ve avcılardır.Bazen dillerinin bağı çözülür sene bilmem kaçtı şöyle büyük yakaladık der söze başlar bir günde 8-10 tane yakalanan trofelerin hikayelerini anlatırlar.Bu anlattıkları hikayeleri adeta ağzınızın suyu akarak dinlersiniz ve hayale dalarsınız.Günümüzde tabi bu tür hikayeler çok zor hele ki yapay yemle avlanıyorsanız binde bir bir tane ya dek gelir ya gelmez.Düne kadarda öyleYdi.
    Cuma günü Hasan abi ve yukarıda bahsettiğim eski topraklardan biri olan Hasan abinin eniştesi ile cuma günü Cumartesi için sözleştik.Sözleştik sözleşmesinede Hasan abinin aküler boş,Bahattini aradık Bahattin aküler yarım neyseki son anda sevgili Coşkun aklıma geldi onu aradım abi benim aküler dolu alabilirsiniz dedi kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum nihayetinde bu rekorlar için kendiside dolaylı olarak bir katkı sağladı Cuma gece 01,00 sularında Bahattinin Batıkent Pan Çiğ Köfte salonunda buluştuk şapkasız çıkmam derler ya bizde Pan çiğköftesiz çıkmayız dedik Bahattinin mini servisinden sonra yola çıktık ilk durak her zamanki çorbacı ordan avlak hava aydınlanana kadar arabada şekerleme 06,30 gibi
    avlağa gelen forum üyelerimizden sevgili Boran Ersoy ve ailesiyle tanıştık.Onlarda kendi botlarını hazırladılar bizi takip edin diyerek suya açıldık.İstikamet her zamanki hat Hasan abi hemen son gözdelerden SPRO PIKEFIGHTER JR JOINTED 8 CM Yellow Pearl renkli kırık belli sahtesini oltasına montesini yaptı,aynı yemin red head rengini enişte taktı bende Strike pro EG112L serisi yemi taktım ve sırtı çekerek ilerlemeye başladık ilk dönemeçte Hasan abinin oltası gerildi ve kalama sesiyle irkildik aklımızda on an için turna yoktu iri bir levrek galiba dedik saniyeler sonra balığın kafa darbelerinden turna olduğunu anladık ben hemen kameraya davrandım enişte kepçenin montesine Hasan abi keyiften dört köşe ; kalama sesi vızıl vızıl ortalığı inletiyor, bu güne kadar tüm öğrelenler yaşanan tecrübeler bu balığı kaçırtmayacak ekip ve donanım sağlam bu balık kaçmaz kaçamaz nitekim 3-5 dakkalık bir mücadelenin sonunda Balık göründü ve ilk hamlede kepçeleyerek balığı tekneye aldık "Bahattinle Görkem Çatlasın" eşliğinde bingomuzu yaptık.İri bir turna ölçemedik lakin karışımla aşağı yıkarı 105-108 cm arası diye hesapladım.Hasan abiyi tebrik ettikten sonra Levrek bölgesinden geçerken 2-3 levrek yakaladık lakin Hasan abinin ilk trofeden sonra herkes turnaya kitlendi daha vardır bu canavarlardan henüz saat 06,45.İlerideki ikinci kilit noktadan çekerken ikinci vızıldama sesiyle gene irkildik gene Hasan abinin olta bu seferki daha deli bir sağa bir sola kalama hiç durmuyor Hasan abi yanaştırıyor balığı suda belli belirsiz görüyoruz kalamayı bir açıyor makina yarısına kadar boşalıyor botun altına giriyor bildiği tüm numaraları sergiliyor bota yaklaştığı sırada kıtkadaki ilk devin yanına geldiğinde kendini kurtaracak bir eylem yapmıştı misina kıtkaya dolanmıştı elimden kamerayı bırakarak kendimi göstermeden balığın kafasının altından kavramaya çalıştım ne mümkün elimle kavrayamadım o sırada eski toprak enişte hünerini gösterdi kafasının istikametine kepçeyi çevirdi ve balık son anda kepçeye girdi yukarıya aldık ve kepçenin ağıda böylelikle parçalanmış oldu.İkinci dev turnada gelmişti.Bu seferki dahada cüsseli ve ağırdı 1 dk lık fotoğraf çekiminde bile kolların haşatı çıktı.Hasan abi iç üç diyerek aynı hatta ilerleyeme başladık hat trick zamanı derken gene bir vızıldama ve bingo gene Hasan abi gene aynı yem maşallah helal olsun Enişteyle biz kepçele kameraya çek maşallah Hasan abi hiç boş durmuyor bu seferkide deli dumrul gibi Hasan abide olta elinde bıyıklarını sıvazlıyor . Enişte Vur kafasına dedim yok arkadaş balık geleceği yeri iyi biliyor cumburlop kepçeye gene bingo Hasan abi süpersin ne diyeyim
    Bende bir yandan boş durmuyorum fotoları online Facebook tan yayınlıyorum fotoğrafları gören arıyor diyorum Hasan abiyi gören oltasına atlıyor.Bir ara Umutla görüştük Umut dedi abi dörtlesin hay hay diyor Hasan abi dördüncüde kepçede derken aküler bitti de kalan turnalar kurtuldu mecburi olarak saat 13,30 da avı noktalamak zorunda kaldık.Kıyıda fotoğraf çekimi Boran ve ailesiyle kısa bir sohpetten sonra toparlanarak Bahattinin Pan çiğköfte salonuna bizi bekleyen Bahattin Umut ve Onur'la buluşmak üzere yola çıktık ve bu maceda böylece hazfılardan uzun süre silinmeyecek bir şekilde sona ermiş oldu.Bizde ne yapalım enişte ile çerezlik levrekleri yakalararak çelik çomak oynamış olduk )))))

[img width=450 height=600]http://img820.imageshack.us/img820/1659/resim017800x600.jpg[/img]

2. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

Boran ERSOY

Eski toprak eniştemiz :))
    Yorgun savaşcı *:-*

Uploaded with ImageShack.us

3. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
  4. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Son düzenleme: 22 Ağustos 2011
  5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Maşallah Mustafa abi turnayı gözünden vurmuşsunuz :)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakikaten trofelerin günüymüş, tarihe not düşülmüş resmen. Darb-ı mesel, torunlara anlatılacak cinsten turnalar.

Kutlarım, yüreğinize sağlık. Ekibe selamlar, teşekkürler.:)

7. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

maşallah diyelimki nazar olmasın
    çok güzel balıklar tebrikler

8. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    çok güzel ve eğlenceli bir av olmuş daim olsun inşallah tebrikler...

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    harika :) bu balığın olduğu suya girmeye korkar insan yaw gelip kapar mapar bacaktan al başına belayı :D

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    hay masallah gözünü sevdim tuttunmu böle tutacan balıgı. kırk sene anlat ıspatlı şaitli kimsede palavra atıyo diyemez. cok guzel av olmus insallah daha buyukleri nasip olsun tebrik ederim arkadaslar.

11. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Maşallah maşallah başka ne denirki.

12. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Maşallah.Allah daha irilerini nasip etsin diyeceğim ama daha irisindende korkulur bunların.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Adamın ne yaptı acep, inşallah sadece poz vermekle kalmamıştır?:eek:

Boran'ı soruyorum.:)

14. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Hakan bey Tebrikler. Gerçekten imrenilecek turnalar. Tüm ekibi canı gönülden kutluyorum.

15. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Hakan abi Ellerine saglık gerçekten harika bir av olmus.Herkeze nasip olmayacak bir av olmuş.Canıgonulden tebrık ederım:clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrikler Denecek çokda Birşey Yok Darisi Tüm Turna Sevdalilarina

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Hakan bu güzel görüntüler için teşekkür ederim.. çok güzel balıklar çok güzel anı .. inşallah devamıda gelir..

18. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Masaallah,timsah yavrulari gibi.

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tüm ekibi en içten dileklerimle kutluyorum.

Ankarada doğan orada büyüyen birisi olarak tatlısu av keyfinin ne olduğunu,Ankaralı avcıların ne mahir kişiler olduklarını,özellikle tatlısu avında birçok ilkin öncüleri olduklarını en iyi bilenlerden sayılabilirimn.

,Gurur duydum toprağımın ustalarınla.

Sevgi ve saygımla kalınız

20. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    41 kere Maşallah :) . Helal olsun ne diyelim nasipte varmış .