Daiwa emblem-x veya crosscast, hangisi? ya da başka öneriler?

Konu, 'Makineler' kısmında Alkan Hızal tarafından paylaşıldı.

1. Alkan Hızal

Alkan Hızal Alkan Hızal

boğazda balığa yeni başladım. şimdilik elimde ucuz bir olta var. kaliteli güzel bir makine ve kamış almak istiyorum. daiwa nın kalitesini bildiğim için 2 tane model çıkardım kafamda bütçeme göre genelde tarabya da balık avlıyorum. şimdiye kadar istavrit, iskorpit, kaya balığı ve gelincik aldık. artık lüfer, çinekop başlıyıcağı söleniyor bunlarda kullanabileceğim bir takım olmalı.

çıkardığım modeller şunlar:

DAİWA CrossCast S 5000
    DAİWA Emblem-X 5000T

BU modeller uygun geldi bana hangisi daha iyidir. yada önerebileceğiniz bir makine varmı? unutmadan kaç metre kamış kullanılmalı ?

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Belirttiğiniz makinalar bunlar sanırım.

Daiwa markalı makinalar rüştünü ispatlamışlardır. Burada sizin yapacağınız, kendi kullanımınıza uygun olanı seçmek.

2.linkte ki makina, sığ kafa yapısıyla tamamen sörf kullanımlı olduğu gözden kaçmamalı.

İnce eleyip sık dokuyun ve alabileceğinizin en iyisini alın.

http://www.avmarketi.com/asp/product/132755/Daiwa-crossCast-S-5000-Surf-Makinesi

http://www.avmarketi.com/asp/product/132753/Daiwa-Emblem-x-5000T-Surf-Makine

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Yurtdışından alışveriş yapabiliyorsan ''Daiwa Emcast Plus 5500'' Boğaz şartlarında surf takım için biçilmiş kaftan.. Ortalama fiyatı 85 Usd civarı..

Makinayı akıntı şartlarında ağır kurşunla beraber kullandım.. O yüzden rahatlıkla tavsiye edebilirim..

Neden 6000'lik değil de 5500 dersen, daha ağırını kullanmaya hiç gerek yok 5500 4,20 veya 4,50 kamışa gayet uygun..

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
  5. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Daiwa Emblem uzak atışlar için daha uygun daha güçlü.

Benim kullandığım ve 6 kiloluk kütüğü akıntıda gayet rahat çeken lüfer vs de zorlamayan okuma power liner çok severek beğenerek kullandığım bir ürün. O gurupta Salinada daha spor daha seri at çek içinde uygun ve ağır hafif her işe gelecek bir makina.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunlar, Powerliner vs. Emblem'in yedek makarası ancak olabilir.

Tavsiyem Emblem-X'tir. Ama biraz arayabilirim diyorsan, bilhassa yurtdışından, Emblem Pro bulmandır. Daiwa'nın daha iyi makinaları var ama, bu buralara yeter.

Tavsiye ederken ki çıkış noktam şu. Emblem Pro'nun üretimi bitti. Yerine yeni modeli Pro A çıktı. Böyle olunca, eskisi seri sonu oldu haliyle, son derece ucuzladı.

Emblem X, Türkiye'de yeni rafa çıkmasına rağmen eski bir model.

Pro-A'lar biraz daha hafif, daha sağlam kalamalı, daha çok misina alıyor, bilyaları paslanmaz. Ama Emblem Pro'nun özellikle güçlü ve hızlı sarması özelliği onlarda yok.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Skoylu kardesim malumunuz renkler ve zevkler tartisilmaz :) benim mitchellere zaafim çocuklugumdan gelir daha da bi falsosunu görmedim malumunuzdur ki 20liraya da makine var 2000euroya da.. Tercih meselesi. Umarim kardesimiz gerekli karsilastirmalari yapip bütcesine en uygun en iyi modelin sahibi olur

8. Alkan Hızal

Alkan Hızal Alkan Hızal

ilginiz için çok teşekkür ederim. gerçenten çok yardımcı oldunuz kamışa karar verdim zaten daiwa spigola makinada büyük ihtimal Daiwa WindCast X5000 düşünüyorum.

9. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Windcast ikisinden de iyi bir makinedir :) x yerine z serisini tavsiye ederim.

10. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Merhaba bir emblem pro 5500 kullanıcısı olarak acaip memnunum. ben amerikadan getirmiştim. birde makina büyük bulabilirseniz pro 4500 de ideal olabilir

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben olsaydım, WindCast yerien Emblem Pro'yu tercih ederdim.

WidnCast bir sürü yönden fark yapsa da, iki hususta Emblem'in gerisinde kalır.

Emblem bir turda 122 cm sarar, WindCast ise 105cm civarı. Bu bilhassa uzağa atan için anlamlı bir durumdur, sararken işi kolaylaştırır. Dahası, palamut, lüfer için kaşık vs. çekerken büyük fark yaratır.

Emblem'in makarası, geniş kısmı önde, Windcast ise alttadır. Bu nedenle emblem örgü misinalarda hemen hiç sorun çıkarmaz. İnce bir örgü misina ile normal atışlarla herkesin ötesine kurşunu indirmek mümkün olur.

(Emblem derken, emblem pro'dan bahsediyorum).

Bu iki husus bilhassa boğazda av yaparken ciddi fark yaratabilir.

12. 3182

3182

Okuma dan uzak dur.