Yeni at çek takımımla ilk deneme ve ilk balık.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yavsan tarafından paylaşıldı.

1. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Forumda uzun zamandır sorduğum sorularla ustaların kafalarını şişirerek aldığım tavsiyelerle yeni satın aldığım spin takımım ile bu sabah ilk kez balığa çıkma fırsatı buldum. Saat 7 den 8,30 kadar kısıtlı bir vaktim vardı. Balık tutamasamda takımımı deneme fırsatı bulcaktım. Takımı kurup başladım atmaya. İlk denemlerim çok acemice idi. Korka korka savurduğum kamışla ucundaki maket çok uzağa gitmiyordu. Sonra biraz daha alıştıktan sonra daha iyi atışlar yapmaya başladım. Ama genelde maketi hep havaya dikiyordum. Böyle uğraşırken,aptal aptal sağa sola bakarken,maketin arkasında bir şapırtı koptu. Yüreğim ağzıma geldi ama sonra hiç bir şey olmadı. Saat 8 e doğru atışlarımı daha denize paralel ve uzağa atmaya başlamıştım. Ben bu işi becereceğim galiba derken bi yandanda aksiyon alıştırması yapmaya başladım. Bir kaç atış denemsiznden sonra son atışımda bi şeyler oldu. Daha makarayı yeni sarmaya başlamıştımki bir ağrılık oldu.Evet bu bir balıktı. Balığı oltanın ucunda hissediyordum. Bi an ne yapacağımı şaşırdım. Forumlarda okuduğum tüm tavsiyeler bir anda beynimden silindi. Ne yapacağımı bilemedim. Aceleyle makarayı sarmaya başladım. Balık çok fazla asılmıyordu.Sonra bazı şeyler aklıma gelmey başladı. Balığı çekmekte acele etmemem gerektiğini ustalrdan duymuştum.Bi an durdum kontrollü bir şekilde makarayı sarmaya başladım. Balık kıyıya yanaşınca dah bir kuvvetli asılmaya başladı.O anlarda sarmayı bırakıp balığın gitmesine izin verdim. Sonra tekrar sardım. Makinam ve kamışım beni hiç zorlamıyordu. Balığı çok rahat çekiyordum. Bu balığın bir levrek olmadığını tahmin ediyordum ama ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yoktu. Balık tam kıyıya yaklaştığında kıyıya paralel bir şekilde süratle bir o yana bir bu yana yüzüyordu. Ve sonunda balığı kıyıya çektim. Bildiğim kadarıyla bu bir uskumruydu. Palamut denirmi bilmiyorum. Ama bu bir uskumruydu bence. Çok güzel bir balıktı. Kancalara çok kötü takılmıştı.Geriye kalan vakitte balığı kancalardan çıkarmaya uğraştım. Balığın hiç kaçma şansı yokmuş. Maket balığın ortasındaki kanca balığın solungaçlarına girmişti. Aslında yeni oltamla yakaladığım ilk balığı geri salmayı düşünüyordum uğur getirsin diye. Fakat balık geri bırakamayacağım kadar kötü yaralanmıştı ve ben kancadan çıkarana kadarda zaten ölmüştü. Yeni oltamla tuttuğum ilk balığı tevfik abinin şerefine olacak demiştim,oda benim yanlışımı düzeltmiş ve yeni oltanla tutacağın ilk balık hepimizin şerefine olsun demişti.Yeni oltamla tuttuğum bu ilk balık tavsiyeleri ile bize yardımcı olan tüm ustalarımızın şerefine olsun diyorum.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler ilk balığın hayırlı olsun,:) senden daha büyüklerini bekliyoruz, hoşçakal.:) :) :)

3. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sağolasın orhan ustam. Fotoğraf da var ama bende ekleyemedim. Uğraşacağım bakalım tekrar ...

4. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,daha irileri rastgelir inşallah...

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sonerciğim, sizin ve yeni takımınızın şansının, kısmetinin bol olması dileklerimle gözlerinden öperim.

6. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sağolasın okan,sağolasın tevfik abicim.Yüzünüzü kara çıkarmadım.:)

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
  8. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
  9. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Ofisimde balığım oltam ve ben.

Uploaded with ImageShack.us

10. muratbodrum

muratbodrum MURAT

balığın hayırlı olsun
    o bir yazılı orkinos
    daha büyükleri rastgelsin

11. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Genel At-Çek Takımı

At-Çek için bende bir takım almayı düşünüyorum. ve ne alacağımı bilmiyorum. genelde alabalık, turna ve sudak için at-çek yapıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kamış Malzeme ve Boy (Marka):
    Makina Melzeme ve Bilya Sayısı:
    Misina :

12. ozgurkaragun

ozgurkaragun özgür

Favori Kamış:
    remixon 3mt
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    sargoz,melanur,çupra (200 gr'dan 1.200 gr'a kadar)
    tebrikler güzel bi deneyim olmuş. acaba kullandığın makina kamış misina hakkında bilgi verirmisin abi rasgele

13. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Kullandığım Takım

1-71351 Pelican Propan Değişebilir Gagalı Suni Balık 90 mm
    Renk no: :64
    200 0,20 MM TRABUCCO T-FORCE SUPER SOFT 200 MT
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    OKUMA OCTANA OT-30 MAKİNE

14. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Maket balık hakkında

1-71351 Pelican Propan Değişebilir Gagalı Suni Balık 90 mm
    Renk no: :64
    Bu maket hakkında şüphelerim vardı fakat,çok memnun kaldım. Hem kaliteli malzemeden üretilmiş hemde değişebilir gagası sayesinde 4-5 farklı derinlikte kullanılabiliyor.Yüzmesi ve aksiyonu gözüme hoş göründü.

15. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Palamutun hayırlı olsun

16. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    Tebrikler avların daim olsun
    uskumru demişsin ama tuttuğun balık çingene palamutu yazılı orkinos falanda diyenler olmuş

17. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Sağolun arkadaşlar. Daha iyilerine ulaşmamız dileğiyle hepimize rastgelsin.

18. Kyakalı

Kyakalı Recep

Tebrikler devamı gelir inşallah.

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

İlk deneme ilk av, daha ne olsun, tebrikler.

Bu aralar arkadaşlardan da sık sık duyuyorum Antalya'da çingene çok çıkıyor. Tekneyle sırtı yapıp da çingeneleri toplayanlara çok kızıyorum her sene bu zamanlarda ama kıyıdan atçekle gelen çingenenin başımın üstünde yeri var. :) Emek var sonuçta, av keyfi var ve öyle onlarca tutulmuyor.

Hayırlı olsun, deneme/av oranın hep böyle olsun inşallah. :)

Ben de malzemeleri topluyorum bu ara, ilk aldığım ve şu an Antalya'da beni bekleyen kamış seninkinin aynısı. Misina seçimimizde aynı. Makina olarak da Okuma Trio düşünüyorum, daha almadım. Sahte önerini öneriler listeme ekledim. E deneme yaptığın sular da benim deneyeceğim sular olduğuna göre raporlarını takip edeceğim. :)

Görüşmek üzere.

20. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Trio çok güzel bir makine gerçektende.Ama octana ya göre biraz pahalı. Octana ot-30 fiyatına göre gerçekten çok iyi bence.Bu maket balıkla palamut yakalamış olmam iyi bir sahte olduğunu gösterir mi bilmem ama biraz hafif 9,5 gram civarı. Ama fiyatı diğerlerine göre nispeten daha ucuz. Misina konsundada çekincelerim var. 0,20 çok ince olmuş gibi geldi bana. Eskaza kallavi bir balık gelse çekebilirmiyim bilmiyorum.?????