Merhaba arkadaşlar. Benim silikonlu levrek avından anladığım şuhook: ANA BEDEN+Şeffaf Şamandıra+ İNCE FC 2 METRE MİSİNA+SİLİKON SAHTE veya ANA BEDEN + spirolino + İNCE FC 2 METRE MİSİNA + SİLİKON SAHTE veya ANA BEDEN + FIRDÖNDÜ + iNCE FC 2 METRE MİSİNA + JİGHEAD' Lİ(KURŞUN KAFALI) SİLİKON SAHTE Doğru anlamış mıyım? Sizin seçiminiz hangisi acaba? Veya başka tavsiye edebileceğiniz yöntem var mı? reeling Teşekkür ederim.
Kesinlikle 1. yöntem. Kullandığım şamandıra şeffaf değil. ara beden de 0,40 asso kullanıyorum. Özellikle sığ meralarda kullanabileceğiniz en etkili yöntemdir bana göre.
Ara beden 0.40 fc kalın değil mi? Makine de ne sarılı acaba? Benim makinede powerline 0.28 var, ara beden olarak ben de asso fc düşünüyorum.
Ana beden 0,06 Berkley 10 kg çekerli örgü(Maket balık da kullandığım için). Yedektede 0,10 var yine berkleyin. Ara bedende 0,35 yada 0,40 kullanıyorum. Normalde 0,33 Berkley FC var ama düğüm mukavemetinden memnun kalmadım. Her ne kadar kalın olsada Assodan memnunum. Bulanık sularda Sufix 0,35 xl strong-yeşil de kullanıyorum. Yeşili koyu değil. Hafif bulanık su gibi.
Bence küçük rapala olabilir. 3 lü silikon için bi fikrim yok, Mehmet arkadaşımız bu konuya cevap verebilir sanırım
bugun repala bağladım, kırıldı. şans ya, ilk defa balık yakalayacağım dedim o da kırıldı. zaten topun arkasına rapala bağlayınca tehlikeli oluyor sakın denemeyin, takılıyor sağa sola. en iyisi silikon. silikonda patladığı için atamadım levrekler ayağımın altından geçip geçip gittiler, zarganaları kovalıyorlardı. istavrit takımı attım onuda yemediler, 1 tane zargana ile ilk defa alt çek ile almış oldum. levrekler yüzünden zarganalarda kaçtı. bu sabahki macera böyleydi, sonra mesai saati gelince bırakmak zorunda kaldım. 3 tane levreğide başkaları aldı
Eğer 20 m civarı atabiliyorsanız şamandıra kullanmanıza gerek yok. 3 lü içinde atış sırasında birbirine dolanabilir. Eğer balık varsa 1 taneside balığı alır emin olun. Yeterki uygun renk kullanın.
selamlar. Bu da benim daha önce başka bir yerlerden görüp arşivime attığım bir resimdi. Belki işinize yarar diye düşündüm. Alıntı bi resimdir.Ama uzun zaman olduğu için nerden kimden olduğunu hatırlamıyorum.Emeği geçip hazırlayana teşekkür tekrar
Muvaffak Bey ; Dediğiniz gibi rapala önüne konan herhangi bir cismin sahtenin aksiyonunu bozduğu kanısı çok yaygın. Fakat bu teoriyi çürüten ve gerçekten trofe levrekler yakalanan çandarlı aliağa arasındaki meralar da 1 numaralı zargana toplu sistem çok yaygın olarak kullanılıyor.Zargana topundan sonra rapala da konuyor veyahut silikon balıkta ve sonuçlar çokta başarılı. Açıkçası henüz deneme şansım olmadı bu atçek olayını. Bu cuma akşam üzerinden gidip sabahlamayı düşünüyorum aliağa da deneme fırsatım olursa sizlerle de paylaşıcam. Geçen pazar günü öyle güzel topan kefaller aldılar ki içim gitti Ben kırmızı kurt kullandım ama yüzüne bakmadılar yemin Sonra da talihlizlik yaşadım ve kamışım kırıldı yanımdaki arkadaşlar 60-70 cm lik topan kefalleri ekmek ve hamurla çekip durdular içim gitti O kefallerle uğraşmaktan vakit kalır umarım atçek yapmaya
enginköp, göderdiğin resimdeki gibi yaptım ama başıma acayip işler geldi yani şamandıradan sonra rapala bağladığımda takılıyor sağa soola, bir de ters rüzgar estimi tehlikeli oluyoır iki gündür iki tane rapala kırdım samandıranın arkasında. silikon tek iğne olduğu için (6 ya bir ve iğnesi ortada 6 da ordan)) fazla takılmıyor ama sünüyor. birde balık bazen iğneye geimiyor silikonda. silikonu sündürüyor benim avlağımda aşağıda balık kaynadığı için tek rapalaya avcı balık bakmıyor (görmesi 1000 de 1 e düşüyor). şamandıra iile biraz şırpırtma yaptığım zaman peşine takılıyorlar Peki diyorum Vedat ustanın yaptığı gibi horoz tüylerini nerede buluruz? onları denemek lazım
Hasan Bey Açıkçası toplu sistemi deneme şansım olmadı henüz.Hatta atçek yapmadım daha hiç cuma gecesi vaktim olursa deniycem. Ama dediğim gibi İzmir de bu toplu sistemle 5-6-7 kiloluk levrek alanlar var ve hatta bikaç kişiyi bizzat tanıyorum bu sistemi kullanan. Horoz tüyü için Pazardan güzel bi beyaz horoz alacan başka yolu yok galba Ya da pazarda satan kişiden rica edip Vedat Bey'in söylediği kuyruk üstü tüylerini yolacaksın Bak o zaman sana arşivden başka bir takım daha atayım Bende çok araştırıyorum çok site geziyorum bulduğum ve beğendiğim takımların resmi varsa da atıyorum arşive ama çoğunu nerden bulduğumu hatırlamıyorum. Vedat Bey'in tüylü takımına çok benzer ve yanlış hatırlamıyorsam anlatan kişi çok fazla levrek aldığını yazmıştı bu takımla.Ama burda da problem şu işte o horoz tüyünü bulupta güzel bir takım yapmak