Genellikle suüstü avlanıyorum.Çok ta zevk alıyorum.Son olarak ta aşağıdaki sahteyi koleksiyona kattım.Kendisinden çok şey bekliyorum.Umarım beni utandırmaz Item image Megabass ito Coayu Slide Sinker Length(uzunluk): 71mm Weight(ağırlık): 1/5oz(yaklşık 6-7 gr) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
WTD (Walk the Dog ) sahtelere aksiyon vermek için yapılan bir hareket bu da videosu http://www.youtube.com/watch?v=SF90fE7BMu8&feature=related Bu arada hayırlı olsun trofeler yakalamanız dileğiyle.
teşekkürler.wtd için güzel bir video.nette birçok güzel örnekleri de vardır. ewet abi.bu sabah deneme şansım oldu.güzel aksiyonu var.en güzel yanı da boyuna ve ağırığına göre atış mesafesi çok iyi.
wtd, walk the dog yani köpek gezdirme aksiyonu. Sahte su üstünde gezmeye çıkmış bir köpek gibi bir sağa bir sola zıpladığından bu ismi almıştır. Aksiyonu iyi bir kamış ister. Bana zor gelen bir teknik..
hayirli olsun yeni sahten. benim ustadlara bir sorum olacak. bu su ustu sahteleri illaki wtd yaparak mi cekmeliyiz? yoksa direk hic aksiyon vermeden de sarabilirmiyiz? son olarak, bu su ustuleri derin sularda kullanmak mantikli mi? simdiden tesekkurler
Süleyman Bey hayırlı olsun yeni sahteniz. Gerçekten güzelmiş, beklentilerinizde haklısınız, iş yapar gibi görünüyor. Rapor etmeyi unutmayın. Yusuf Bey, öncelikle üstad ya da usta değilim, onlar yine gereken cevabı vereceklerdir. Ama ben bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. Su üstü sahteler derken hepsini aynı tutmamak gerek, popper'lar vardır mesela, onlar daha çok "stop & go" şeklinde, sert çekiş ve ardından kısa bir süre bekletmeyle yapılan aksiyonda başarı sağlarlar. Süleyman Bey'in su üstü sahtesi stickbait tipinde ve bu tip sahtelerin en uygun aksiyonu wtd ile yapılır. Bu, alttan bakan avcı için çok cezbedici bir aksiyondur. Sahte, suyun yüzünde kıvrıla kıvrıla ilerleyen bir yaralı balık, yılan, hatta bazen iri böcek ve hatta bana göre bazen fareyi andırır. Bu sırada yarattığı ses ve yansıttığı ışıklarla avcının ilgisini çeker. Elbette dümdüz çekmek de kimi zaman işe yarayabilir ama avcılığı düşük kalır. Eğer tam ritmik wtd yapılamıyorsa da en azından denemek, kamış hareketleriyle sahteyi yüzeyde çırpındırmak da dümdüz yüzüşe göre daha avcı bir seçenek olacaktır. Hem böyle denemelerle zamanla doğru aksiyon da sağlanabilir. İkinci sorunuz sanırım sahteyi derinde kullanmak değil de, derinliği fazla sularda sahteyi yüzeyde kullanmak ile ilgili. Zira bu sahteler derine batmazlar. Derin sularda kullanılabilirler. Yalnız derinliğe göre avcıya sahteyi gösterebilmek sorun olabilir. Birçok farklı etkene bağlı olarak derin suda da bazı avcılar yüzeye yakın bulunurlar, eğer olur da bunlara denk gelinirse ve sahteyi gösterebilirseniz av yapabilirsiniz. Ama yüzey sahteleri daha çok kıyıdan atılabilen nispeten sığ sularda kullanılırlar. Derin sularda hedef avınızın o anki konumuna göre sahtenizi o derinliklere indirmeniz çok daha etkili olacaktır. Umarım az da olsa yardımcı olmuştur. Rastgele.
arkadaşlar sahteyi ebaydan aldım.adını aynen goggle yada ebay e yazarsanız çıkacaktır..şimdiye kadar birkaç kez denedim.2-3 defa akya kovaladı.henüz siftah yapmadım..
ayrıca şunu belirteyim ebay dan sipariş verecek olursanız satıcı olarak "sayaka603" adlı satıcıyı tercih etmenizi öneririm.gerçekten çok kibar ve güvenilir bir satıcı.. http://www.ebay.com/itm/Megabass-it...383?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b1f697a7