Makinalarım hep sazan, yayın gibi tatlısu devleri için. Dolayısı ile makaraları derin. 0,50 lik misinadan 150-200 m sararken şimdi 0,20 lik misina sarmak istiyorum. Makarayı doldurmak için 300-500 m misina harcamak istemiyorum. 100 m. yetecek. Ama o zaman da misina makaranın dibinde kalacağından hafif takımları savururken sıkıntı yaratırmı bilmiyorum. Bence misina, dolu makaradan daha kolay boşalır. Bu yüzden makaranın dibini başka bir aparatla doldurmak, beslemek aklıma geldi. Belki zaten böyle bir aparat vardır diye kısa bir araştırma yaptım ama bulamadım. Bu konuda bana yol gösterecek forum ahalisine şimdiden teşekkür ederim.
Bu konu daha önce tartışılmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam bu maksatla kimi makaranın altına başka bir misina sarıyor, kimi naylon poşet sarıyor. Ben flaster bant sarmıştım bir keresinde. İşe yarıyor, fakat yapışkan izleri falan kalıyor.
Dediğiniz gibi Yavuz kardeşim, dolu makaradan misina salımı daha rahat olur. Makaranızı, elinizde ki eski misinaları sararak dolgu yapmak, en ekonomik ve en sağlıklısı bence.
streçflim le baştan sar sora üstüne ucu misina ile kapat 0,40 lık 100 metresi 5 tl olan misinalardan alıp sarabilirsin
Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. Şimdi başka birşey kafama takıldı. Makaranın ne kadarını doldurup, nekadar boş bırakmalıyım ki 0,20 misinadan 100 m. tam gelsin? Bunun mutlaka bir formulu vardır da, tamamen matematik işi. Hani makaranın dernliğini ve genişliğini ölçüp boşluğa sığacak misinanın hacmini bulmak, sonra bu hacme kaç metre misina oturur hesabı falan. Belki daha kolay bir yolunu bilen de vardır.
önce 0,20 lik sararsın.sonra üzerini doldurursun..nekadar ekleyeceğini bulursun.sonrada tekrar makarayı boşaltım altüst yaparsın..sanırım böyle olur
Ben genelde alta atlet tarzı pamuklu bez sarıp üzerinede flaster bant ve onun üstünede elektrikçi bantı sarıp düz ve temiz bir satıh elde ederim. Halende böyle yapmaya devam ediyorum,tavsiye ederim.
Makarayı sığ kafa yapmak istediğimde benim hatunun lastikli saç tokalarından kullanıyorum... Eskileri ondan alıp, yenilerini satın alıyorum ona.. böylece anlaşıyoruz :thumb:
Misina altı dolgu için şu araç işe yarayabilir: https://www.papgift.com/olta-makinesi-dolgu-hesaplama/