Kızıldeniz balıkları

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Muhtemelen yıllar sonra Akdeniz i ziyarete gelecek türler..

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Öncü birlikler aramızda zaten ,örnek balon balığı .Bizi mutlu edecek bir çok balık var sanırım,ancak bu iklim değişikliğinin başka sonuçlarıda olacaktır mutlaka,bizim denizlerimize gelmeyecek balıklarda olabilir mi ?
    Paylaşım ve bilgi harika,resmi kopyalayıp balık avı ile ilgili görsellerin içine yerleştirdim bile ,teşekkürler....

3. greenfish

greenfish q

lanet olsun :( insanoğlu dağları deldi denizleri birleştirdi dünyanın dengesi alt üst oldu. süveyş kanalını açanların mezarına bi tas su dökmem :D

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Muvaffak abi çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık....

Maalesef bizdeki bu denetimsizlik oldukça bu balıklarında kökünü kuruturuz...

Boşuna sevinmeye gerek yok :(

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ellerine sağlık Muaffak kardeşim valla akvaryum gibi bir deniz, ama bu balıklar orada koruma altında sadece seyretmeye izin verdiklerini duymuştum, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

6. İlkerrr

İlkerrr İlker

Bu balıklar nasıl bir cehenneme düştüklerini anlasalar hiç gelmek istemezler .Tırıvırıcısı,Dinamitçisi,Kaçak ağ atanlar,Yavru balık katliamı yapanları bilseler kızıldenizden yukarı çıkmazlar :D

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Guzel paylasim icin sagolasin Muvaffak agabey.

Hakli olarak Kizildeniz'den guzel balik turlerinin gelmesini bekliyoruz. Hep balon gibi reziller gelecek degil ya, biraz da avi zevkli, lezzetli baliklar gelsin diyoruz. Fakat madalyonun diger yuzunu cevirmek istemiyoruz. Kuresel isinma, kirlenme, vs. nedenlerle bizim sularimizi terk edip guneye dogru inecek olan turleri hic dusunmuyoruz. :( Daha once baska bir vesileyle paylastigim asagidaki linkte balik turlerinin yayilim haritalari var, turune gore bugunku ve gelecekte beklenen yayiliminin haritasini veriyor. Buna gore mesela lufer 2050 yilina kadar Karadeniz'de hic kalmayacak deniyor. :(

Biz en iyisi baskasindan gelecek baligi beklemekten vazgecip kendi sahip oldugumuz degerleri korumaya calisalim. Tam da cinekoplarin balikci tablalarinda futursuzca sergilendigi, sirkuler, limit demeden umarsizca satilip alindigi, bolca tuketildigi :mad: su gunlerde...

http://www.aquamaps.org

8. levrekçi97

levrekçi97 Berk

Abi fslutaria commersonli adli balik adrasanda bolca bulunuyor ve zuna baligo deniyor birde gigante trevally olta ile avciligi zevkli olan bir tur galiba yanilmiorsam :D

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    [​IMG][​IMG]

buradaki resimlerden az çok anlarsınız yer kabugu kıta hareketleri,,

plaka tektoniği- ve hareketleri.. burda görülen kızıl denizin saga sola genişleme eğilimi gösterdiği buda şu demektir kızıldenize dibinden bir magma çıkışı var..buda bu denizin sıcaklıgını koruması ve yüksek olmasını saglar ayrıca mikro canlıları planktonların bol olmasını saglıyor buda beslenme zincirinde ilk adımlardan bir tanesi oldugundan devamıda geliyor ve balık türü zenginliği ortaya çıkıyor.. suyuda oldukça tuzlu.. Tür zenginliği nedeni ile dalış konusunda turizm konusunda oldukça elverişli bir deniz

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Abi tabloda Rus kefali yokmu yada ben mi göremedim,yada bahsettiğim balık göçmen bir balıkmıdır? çünkü uzun yıllar önce Samsunda bir arkadaşı ziyarete gitmiştim kocaman iki tane tutmuştu mevsimde kıştı evet ben karıştırdım galiba siz Karadeniz bölgesindeki kendi karasularımızda yaşayan balık çeşitliliğinin tablosunu gösteriyorsunuz oooof cümleyi birtürlü bitiremeyecekmişim gibi geldi selamlar teşekkürler Muvaffak ağabey :)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Macir abi, iki ayrı deniz. Bak şuraya yazıyorum.:)

1-Kızıldeniz (Mufi abimizinki)
    2-Karadeniz. (seninki)

:D :p

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tabloya bakıp hiç hevesiniz kabarmasın derim. O balıklaırn çoğundan mangal olmaz, hatta hiç bir şey olmaz, ne tava, ne buğulama.

GT, yani great travelly gelse hoş olur. Bizim buralardaki çoğu kamışları, makinaları dağıtır, gelmeyin böyle ne idiği belirsiz şeylerle buralara bir daha diyerek haddimizi bildirir.

Bu resimdeki balıkların hemen hepsi resif balığı. Arada resiflerde olmayan bir kaç tür de var ama, asıl pelajik, çok gezen, her yere yayılan balıklar yok. Mesela, merlin vs. gibi. Bunlara basitçe taş balığı diyelim. Çeşitli sebeplerden bunların çoğunun Akdenize gelmesi pek olası değil, GT dahil.

Ama su üstüne yakın yaşayan, çokgezen türleri iştiyakla bekliyoruz derim. Gelseler, hepimiz bayram ederiz, Akdeniz kıyıları sakinleri olarak. Hoş, gelirler ama gidemeden biz hepsini tüketmiş oluruz ama, hiç yoktan iyidir.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  14. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Ertan rus kefali karadeniz tarafında... bunlar kızıldenizde ve muhtemel ileride akdenize geçebilir ..o da tabii bazıları..

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Çok sayıda da zehirli balıklar var sıcak sularda..:(

16. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    OOOha bana be :)ula nasul Karadenizun palukları diye okumişum koninun paşluğiunu :):)pende seviniyrum amma da şenliklu denizumuz var diye ''Abiler kardeşler çok çok özür ben anlayamamışım'' varın anlayın işte ne kadar deiz balıkçılığından anladığımı hepinize kucak dolusu sevgiler

17. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Ertan canın sagolsun be kardeşim.. önemli olan senin yüzünün gülmesi..ne zaman istersen ister özelden ister Tüzelden :D :D :D

yaz sor .....:) :)

18. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Muvaffak abi şimdi eve girdim açıktı bilgisayar ama bir süre sonra kendilinden offline oluyor ,,tamam abi senin sıcacık yüreğin ortada herzaman için abi varsa bir müşkülüm sorarım kendine iyi bak selamlar :)

Not:Abi laf aramızda bir haftadır bir Jeep aldım onunla uğraşıyorum yakın zamanda resimlerini paylaşacağım ama balıkta olacak kısmetse ister balık olsun isterse olmasın direk ben Jeep aldım diye konu açsam yakışık almaz bari balıkla harmanlayıp yeni bir konuyla süslemek lazım :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Senin balık getireceğin yok, daha çok bekleriz bu gidişle. İyisimi je ep'İ kutlayalım, balık ne zaman gelirse gelir.:p

Hayırlı olsun dostum. Kazasız belasız günlerde kullan. Borçlandıysan da Allah kolaylık versin, ıkınmadan sıkılmadan ödersin inşallah. Ha bir de gönlünce avlarda kullan tabi, güzel, trofe balıklı olsuuuuuun. Amiiiiin.;)

20. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Sğol Nuri abim borç morç yok ben zamanında çok ıkınıp sıkındım daha fazla ıkınırsam olmaz yaş 44 mazallah bir hal ederiz altımıza bilmem ne demek istediğimi anlamışsındır :)para peşin kırmızı meşin oldu Allahıma bin şükür hele altından rürgar alan şeyler için Allah insanı borçlandırmasın bunlar gelip geçici şeyler sizler gibi gönül dostlarına iyi dileklerde bulunan kardeşliklere esas borcumuzu nasıl öderiz işte orası biraz zor ,,evet abi nedendir bilmem ama bir anda içimden helallik alasım geldi kucak dolusu sevgiler Vandaki depreme mi 24 asker bilmem kaç yaralı asker mi kime yanayım şaştım kaldım var ya abi memleketin az dışında ol inan insanın içi bir başka yanıyor ...