Ah Levrek Ahhhh....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu levrek sevdam anladım ki yakalamadan bitmeyecek. Geçen hafta pazartesi öğlen telefonum acı acı çaldı. Arayan eşim : Evin tuvaleti yine tıkandı Volkan. :(

Hay ben böyle tuvaleti... Hiç kullanmadığımız klasik tuvalet bir ay içinde 3. kez tıkanmış ve benim kamış ve yeni makina bütçemin içine etmişti. :(

Bu sefer şalterler attı. Hemen idari işlere çıkıp, 4 günlük izin dilekçemi verdim, salıdan cumaya 4 koca gün.

Pazartesi iş çıkışı usta bulup tuvaleti kırdırıp kapattırdım, sorun salı günü çözülmüştü. :)

Çarşamba günü öğlen ver elini Bergama...

Hoşbeş derken gene konu levreğe gelmesi pek te uzun sürmedi :)

Serhat abi ve ben sabah suyuna gitmeyi kararlaştırmıştık. Sonra abinin arkadaşı aradı ve gece levreğe gideceğini söyledi. Birkaç saniye abimle göz göze geldikten sonra kendimi arabayı çalıştırırken buldum. :)

Plan değişmiş ve gece yola çıkmıştık. Ben daha Bergama'dan çıkmadan levrek tutmaya başlamıştım zihnimde :) Arabayı sanki ben sürmüyor, otomatik pilota bağlanmıştım sanki. Kendime geldiğimde avlaktaydık.

Avlak çayın denize dökülen kısma yakın bir set üstüydü. (Beni perişan etmeyen Set) :)

Su çok yükselmiş, deniz içeri basıyordu. Ben 30 tl'ye aldığım boy çizmemi giyerken omza takılan kayışın birini koparmıştım bile :) İçimden şans gene benden yana müthiş bir başlangıç diye geçirdim. Tek kayışı çapraz bağladım artık. Ben giyinmek için botla boğuşurken abim su kenarına gitmişti bile.

Bizden önce 2 kişi gelmişti, 2 saattir attıklarını ve tık bile demediğini söylemişler abime. Abim ilk atışını yapmış ve bingooooo...

Yakaladım sesi gecenin karanlığında çınladı... Ben hemen arabanın arkasından olduğu yere koştum ki ben gidene kadar balığı çekmişti kıyıya.

Bu ne hız... :)

Balığı hemen çuvala koydular, çuval ağzına da bir taş. Balık debelenip duruyu...

Aklıma o an balığı sonlandırmak geldi. (Bu işlemi öğreten abi böyle diyordu : sonlandırmak) Öldürmek hiç bu kadar şirin gelmemişti :)

Çantamdan falçatamı çıkardım, biraz açtım, atarı kesmem gerekiyordu ama tam neresi emin değilim. Falçatayla balığın yüzgecini kaldırdım ve falçatayı batırdım. Balık sert bir revleks verdi bir iki çırpındı sonra kan çuvala yayıldı.

Sanırım doğru yapmıştım, balık hareketsizce, sessizce yatıyordu. Bu işlem hem etinin lezzetini bozmayacak hemde balık dakikalarca çırpınmayacaktı.

Ben balıkla uğraşırken herkes atçek yapıyordu. Beş dakika sonra bizden önce avlakta bulunan avcılaar morali bozularak, pılıyı pırtıyı toplayıp gittiler. :)

Bir saat kadar atçek yaptık üç kişi bir tık olmadı. Sonra abimin arkadaşı ya üşüdü ya sıkıldı. Bu akıllı işi değil, ben sıcak yatağıma gidiyorum, hadi size rastgelsin dedikten sonra çekti gitti.

Kaldık abiyle iki kişi. Avlakta bizden başka da kimse kalmadı. Saat tahminen 03.00 civarı abimde pes etti, ben çok üşüdüm arabaya gidiyorum dedi.

Ben inat etmiştim, avlağı ilk kez boş bulmuş ve sabaha kadar da dönmeye niyetim yoktu.

Tek başıma başladım atçeke, etrafta bazen kaçışan kefaller gördüm, 3-4 kez hızlı hızlı su üstüne zıplıyorlardı. O tarafları deniyordum gene yok gene yok.

Hızlı, yavaş, 3 sar 2 saniye dur 3 sar, sararken dur ani kısa çek vb. bildiğim aksiyonları tektek deniyordum. Sözüm ona daha avcı oluyordu sahteler aksiyon verdirilince. Maxrap'inden, strike prosununa, fortuna dan slikon kurtuna ne varsa deniyordum.

Ama asıl sabah suyunu bekliyordum, derken yakında bulunan sitelerden bir horoz sesi; Ü Ürüüüüü Üüüüüü..... Heh sabah oluyor. Yoksa horoz ötmez.

At Allah Çek Allah bir saat kadar oldu halen zifiri karanlık. Horoz her 3 dakkada bir ötüyor.

Balıkta yok, iyice yoruldum. İçimden senin horoz gibi.... İnşallah sahibin hindi bulamaz da yılbaşında seni keser...

Saate bakabilsem horozla hiç muhatap olmayacağım. Boy çizmesi giydiğimden cebe ulaşmam çok zor. :eek:

Neyse gün ışımaya başladı, hemen su üstü Rover Buble Pen80'i bağladım başka bir kamış makinaya. Zira benim misina ince güvenemiyorum.

Kamış ağır ve esnek. Sanırım 2.70 boy. Hiç güzel wtd yapılmasa da 1 saat kadar yılmadan su üstü çalıştım. Tabi kamış uygun olmadığından aksiyonun hakkını veremedim. Balık ta beğenmedi zaten, beğense atlardı.

Abi arabadan çıktı, gün iyice ağarmıştı. Gidelim mi dedi. Omuzlarım düşerek cevap verdim : Gidelim...:(

Gene ben yakalayamamıştım. Ama balıksız bir av raporu da yazmayacaktım. Bu teselliyle eve döndüm. Balığı bırakıp dört saat kadar uyudum. Uyanınca buzdolabında yer olmadığını balığı yapmamız gerektiğini öğrendim ve iş başa düşüyordu.:)

Balık işlerinden sorumlu aile bakanı benim evde... :)

Balığın içini temizledim ve tuzda yuvarlak fırında kayın validemin evinde balığı pişirip yedik. Balık güzeldi, isteyen olursa tarifi de yazarım :)

Evde ölçtüm balık tam 50 cm geldi. :) 3 kişiyi doyurdu :) (Ağırlık ölçemedim)

Sizleri avlak ve balık resimleriyle baş başa bırakıyorum :)

Balığın içinden kefal çıktı :)

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler afiyet olsun :)

3. sametfaki

sametfaki Samet

Favori Kamış:
    ALBA PORSUK 240CM
    Favori Makine:
    KK 60 ALBA
    tebrikler guzel av. afiyet olsun.

4. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız raporu keyifle okudum resimlerde cabası tabii.. Umarım şansızlığınızı güzel trofeyle kırarsınız...

5. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Tebrikler güzel anlatımınız için, afiyet olsun!

6. acemibalikci

acemibalikci

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    yakında...
    Bbir balık avı böyle anlatılır ancak roman gibi ya mukemmeldı :D

Afiyet olsun abime:D

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Çok keyifli bir rapor. Zevkle okudum. Levrek için tebrikler. Daha irileri, şöyle 2-3 kilolukları takılsın oltana.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hele şükür Volkan sonunda levrek almışsınız:) tuzda levrek de çok hoş gözüküyor:)
    hiç yemedim ben:hungry:

altını tuzla besleyip üstünü tuzla kapatıp fırına veriyorsun galiba,sağon maydonoz koymuşsun başka birşey varmı?
    ne kadar süre bekletiyorsun fırında?

mekan sağ uç kısım sankim sol kısma göre biraz daha derin gibi geldi bana doğrumu düşünüyorum Volkan:confused:

9. tufanturgan

tufanturgan Tufan

Tebrik ederim,raporunuzu keyifle okudum.
    Insallah yakinda trofe avlarinizin raporlarini da okuruz.Avsiz da olsa merada olmak,o havayi teneffüs etmek gercekten apayri bir duygu.En azindan benim gibi sahteleri masaya dizip memleketim güzel Izmir`de av yapacagim gunleri hayal etmekten kat kat iyidir. banghead
    Levrekli günler dilerim.Saygilarimla.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    nedir bu levreklerin sana kizginligi volkan ? niye senin sahtelerine ragbet etmiyorlar? :) hislerine karsilik vermiyorlar :) tez zamanda doner ama bu devran eminim.

tuzda levrek de super gozukuyor ellerine saglik muthis olmustur

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yavaş yavaş sıra sana da geliyor gibi Volkan, bak artık iyice yaklaşmış, hatta sofrana kadar gelmiş :D bence bir sonraki sefer oltanda olacak! :thumb:

Bu avlak çok genişmiş. Fotoğrafları avlandığınız yerden mi çektin? Sanki orası bu denizle karışan geniş girintinin en sonu gibi, daha sağda su daralarak dereye dönüşüyor gibi.
    Aslında balığı bulmak için biraz zor bir avlak, geniş olduğu için. Ama yapı olarak levreğe çok elverişli duruyor. :) Yerinde olsam her defasında farklı noktaları denerdim, ta ki en sevdikleri bölgeyi bulana kadar. O kıyıları karış karış taramak lazım. Eğer gidilebiliyorsa o burunları da mutlaka denemeli.
    Kefallerin oynakları da çok önemli bir tüyo. Zaten abimize denk gelmeden kısa süre önce de birini indirmiş mideye. :) Kefallerin yoğun olduğu yerler mutlaka levreği de çekecektir.

Azimle denemek lazım, merada levrek olduğunu biliyorsun sonuçta. Kıyıları tarayarak, sahteleri deneyerek, aksiyonları değiştirerek sonunda uygun kombinasyonları bulacağına eminim. ;)

İnşallah trofelerin hikayelerini de dinleyeceğiz senden.. :thumb:

12. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler Volkan , afiyet olsun....

13. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Şakacı Volkan, sen yakaladın balığı :D

14. emrepasa

emrepasa emre

Canın sağolsun usta:)Ben balığın tarifini alabilirim.İçine tuz kaçmadı mı cok acık duruyor!İyi olmaz derler ama.

15. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler güzel av olmuş, afiyet olsun. inşallah sende tutarsın en kısa zamanda

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.

Beğenmenize sevindim, teşekkürler. Umarım bir levrekte birgün ben yakalarım.

Teşekkürler, darısı tüm avcı arkadaşların ve benim başıma. :)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Raporu beğenmene sevindim, teşekkürler. İnşallah sende bir kofana yakalarsın.
    Gidişatın güzel, boş dönmüyorsun :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abi.

Tuzda levrek yememene şaşırdım :eek: Balığın yalnız içini temizliyoruz. Pulları kesinlikle temizlemiyoruz, yoksa tuzdan yenmez :) İçine halka şeklinde doğranmış küçük bir soğan, biraz maydonoz, varsa birazda kereviz yaprağı koyuyoruz. Onların üzerine de balığın büyüklüğüne göre değişmek koşuluyla tereyağı koyuyoruz. (50 cm'lik levrek için 75 gr kadar) 125 gr'lık paket tereyağları var, paketin yarısından biraz fazla. :)

Büyük levrekleri pişirmenin en kolay yolu. :)

Yuvarlak, davlumbaz fırında tuzun üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Yaklaşık yarım saat. Pişince çekiç ve bıcak yardımıyla tuzu kırıyoruz.

Tuzun Hazırlanışı : 1,5 kg tuza 1 yumurtanın akı, 2 limonu sıkıyoruz, tuz sıvanacak kıvama gelene kadar su koyup (tahminen 1 su bardağı) balığı komple tuza gömüyoruz.

Abi derinlik konusunda ne desem yalan olur, su kapkara akıyor. 50 cm ilersi görülmüyor. Sahtelerin takılma sıklığına göre haklı olabilirsin. :) Sağ kısım daha derin olabilir.:thumb:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler kardeşim. Umarım güzel balıklar yakalar ve raporlaya bilirim. :)

Sana da güzel avlar dilerim. Tez zamanda kavuş İzmir'e. Seni gaza getireyim : ) Duyumlarıma göre şu dört günlük iznim boyunca 9 kg ve 6 kg olmak üzere 2 trofe yakalandı. :)