önceden plan yapılmıştı..iş arkadaşımla pazar için zıpkın planlamıştık ama gel gelelim nezle olmam nedeniyle zıpkına gtme şansım kalmamıştı. ama balık sevdasında çareler tükenmez diyerekten,bende atçek yaparım dedim ve beraber avlağa gittik..arkadaşıma baktığımda çoktaaaaaaaaaan denizdeydi..ve içim içimi yedi. benimde orada olmam lazımdı diyordum içimden..ama ne fayda..elimdeki spin kamışına takıldı gözüm ve buna kısmetmiş diyerek kayalarım üzerinde kendime yer edindim.. at çek 1 saat geçti tık yok,allahın kulu kalmamış aşağıda sanki..sıkılmaya başladım..yerim de dar dı ,kayalık üzerinde. .........hoooooop attım kendimi kıyıya,kimsecikler yok..burası kayalıklardan çok daha konforlu..rüzgar karayel ,deniz bulanık,dalgalı...tamda levrek havası diye düşünüyorum amaaa..sadece düşün düşünnn..tık yok river2sea çok tatlı yüzüyor denizde..benim bile peşinden koşasım var sanki son 5 metre kala kalama boşalmaya başladı,kamışta bir ağırlık veeeee o şaaaaaaaaaaaaap diye su sesi,levrek şakırdıyor nasıl bi zevk bu alatılmaz yaşanır,okuyanlar bilir. kalamayı sıktım,ama ne heyecan,kıyıya çekene dek öldüö öldüm bittim bizim zıpkıncı gelince ,şaka mı bu? dedi yavru 3.3 kg geldi.. resimi eklemeyi umarım beceririm herkese bol şans... By ihaiha at 2012-01-23 By ihaiha at 2012-01-23 By ihaiha at 2012-01-23 By ihaiha at 2012-01-23 By ihaiha at 2012-01-23
Avınızı tebrik ederim. Çok güzel bir levrek. Ama asıl dikkatimi çeken nokta, "fotoğrafta ölçek" kavramına güzel bir örnek olmuş bu çekimler. İlk iki ve son iki fotoğrafta balığın boyutunu anlamamız için tek ölçek ağzındaki sahtenin boyutu. Çünkü objektife eşit uzaklıkta bulunan ve ölçümleme yapabileceğimiz tek obje o sahte. Sahtenin boyunu bilmeyen yanılabilir. Ama üçüncü fotoğrafta açılmış bir gazetenin boyutunu hepimiz biliriz ve onun üstünde balığın boyutunu görmek bize balığın gerçek iriliğini gösteriyor. Bunu test etmek için az önce eşime fotoğrafı gösterdim. İlk fotoğrafta tahmini boy göster dedim, 35-40 cm gösterdi. İkinci fotoğrafı gösterince 30-35 cm kadar gösterdi. Üçüncü fotoğrafa indim, gazeteyi görünce gözleri büyüdü, "vaaaoov" dedi Yani demek istediğim, avları mümkünse elimizde çekelim, kendimizle birlikte çekelim. Değilse de yanına herkesin ölçümleme yapabileceği (ama lütfen sigara pakedi olmasın) bir obje koyalım. Sözüm size değil, üçüncü fotoğrafta zaten gerçekleştirmişsiniz, sadece güzel bir örnek olduğu için bu başlıkta vurgulamak istedim. Güzel Marmaris'e selamlar. Avlarınız hep keyifli olsun. Hepsinden önemlisi geçmiş olsun.
tüy konusunda çok şey duydum ,çıkarılması hususunda ..ancak çıkarmadım..tüyü duruyor...şeytan tüyü o hihi
söylediklerinize katılıyorum..zaten rapalayı bilerek çıkarmadım,gazete yi açarak çekmemin amacı buydu..sigara paketi konusuna katılıyorum..daha güzelleri size nasip olsun
anne tarafından hatay dörtyollu biri olarak teşekkür ederim...2 hafta sonra dörtyolda barınakta atçek yapmak nasip olacak umarım