Balıkta 'görmedim, duymadım, bilmiyordum' devri sona erdi

Konu, 'Genel Konular' kısmında araştırıcı tarafından paylaşıldı.

1. araştırıcı

araştırıcı Levent Bekir

En İyi Avı:
    akya
    Balıkta 'görmedim, duymadım, bilmiyordum' devri sona erdi
    26 Ocak 2012
    Balıkta 'görmedim, duymadım' devri sona erdi
    Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı. Renkli afişlerle balık boyu av limitlerini herkesin anlayabileceği hale getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu şekilde balıkların illegal şekilde avlanmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Yeni uygulama ile daha çok profesyonellerin anlayabileceği "balık boyu av limiti listeleri" geride kalırken, herkesin anlayabileceği renkli afişlerle bu limitler gösterilecek.

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, 35X70 santimetre ebatında 30 bin, 50x70 ebatında da 5 bin afiş bastırarak dün itibariyle Türkiye genelinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına ulaştırdıklarını kaydederken, bu afişlerin süpermarketlerden kooperatiflere kadar hemen her yere dağıtılmaya başlandığına dikkat çekti.

Afişlerde gösterilen limitleri ihlal edenler söz konusu olduğunda ise Alo Gıda 174, Alo Sahil Güvenlik (158) ve Alo Jandarma (156) aranabiliyor.

26-1-2012 Hürriyet internet haber

2. huseyinoner

huseyinoner Hüseyin Öner ÜNAL

Favori Makine:
    Remixon TB-40
    En İyi Avı:
    Acemiyim dedim ya
    Ben de haberi gördüm yazayım diye foruma girmiştim. Arkadaş benden hızlı davranmış. O nicki boşuna seçmemiş anlaşılan :)

5000 afiş ne kadar yeterli olur bilmem ama inşallah faydalı bir önlem olur.

Son düzenleme: 26 Ocak 2012
  3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Ben de haberi gördüm ve balık limitlerinde bir yanlışlık olduğunu tespit ederek yorumlar bölümüne şunu yazdım: "Afişte alabalık boyunda yanlışlık var: 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTIF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERI AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLIĞ (TEBLIĞ NO: 2008/49)'e göre alabalık avlanma limiti doğal türlerde 20 cm./3 adet, gökkuşağı alabalığında limitsiz/10 adet."

4. leventes

leventes levent

En İyi Avı:
    Resimde Gördükleriniz :)
    Yeni uygulama ile daha çok profesyonellerin anlayabileceği "balık boyu av limiti listeleri" geride kalırken, herkesin anlayabileceği renkli afişlerle bu limitler gösterilecek.

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, 35X70 santimetre ebatında 30 bin, 50x70 ebatında da 5 bin afiş bastırarak dün itibariyle Türkiye genelinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına ulaştırdıklarını kaydederken, bu afişlerin süpermarketlerden kooperatiflere kadar hemen her yere dağıtılmaya başlandığına dikkat çekti.

Afişlerde gösterilen limitleri ihlal edenler söz konusu olduğunda ise Alo Gıda 174, Alo Sahil Güvenlik (158) ve Alo Jandarma (156) aranabiliyor.

İŞTE O AFİŞ

Uploaded with ImageShack.us

5. fatih_dogan01

fatih_dogan01 FATİH

Favori Kamış:
    alba star2,70, remixon 3,00
    Favori Makine:
    Albastar dega 5000 ve şeytan oltası :)
    En İyi Avı:
    levrek 2.085 gr... Akya 10,500 gr.
    inşallah halkımızda duyarlı olurr.....

6. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Muharrem bey merhaba,

BENCE yanlışlık limitte değil, sizin yorumunuzda. :)
    Çünkü algılarınız/algılarımız seçici bir hale gelmiş durumda. ;)

Aslında afişteki "Daha Küçüğünü Avlamayalım ..." kelimeleri bu yanlışa itiyor insanı.
    Bir an için "...satmayalım, almayalım" kelimelerini pass geçiveriyoruz.

Amatör balıkçıyız ya. :D

2/2 Amatör Tebliğde Doğal Alabalık avlanma limiti 3 adet/gün ve 20 cm. den büyük olanlara izin veriyor.
    Tamam da BENCE o afiş Ticari yollarla elde edilip, satılan su ürünlerimiz için hazırlanmış durumda olup, süpermarketlere ve kooperatiflere dağıtılmaya başlanmış durumda.

Bir de 2/1 Ticari tebliğe bakarsanız doğal alabalık için boy limitinin 25 cm. olduğunu göreceğiniz gibi, ne yazık ki doğal alabalıkların ticari amaçla avlanmasına müsaade edildiğini de göreceksiniz. :eek:

Biz alabalıklarımıza değer verenler olarak, eğer bir konuyu irdeleyeceksek, o da Doğal Alabalılarımızın Amatöre 2/2 Tebliğde 3 adet/gün ile av izni verilmekteyken 2/1 Ticari tebliğe göre 25 cm. boy üzerinde ama ADET ya da AĞIRLIK LİMİTİ OLMAKSIZIN izin verilmiş olmasını irdeleyelim.

Kamuoyu oluşturup, Doğal Alabalıklarımızın ticari av statüsünden çıkmasını sağlamaya uğraşalım derim.

Saygı ve sevgilerimle.

RASTGELSİN.

7. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    Sevgili arkadaşlar,

Okuyunca görüleceği üzere 2/2 Tebliğde Amatör balıkçıya alabalık için günde 3 adet, yayın için 1 adet alıkoyma sınırlandırması var olup, bu türler için 2/1 Ticari Tebliğde Ticari avcıya limitsiz avlanma izninin olması çok tutarsız ve korumacılık ile alakasız bir durumdur.

Madem bu türlerin azalmış olduğu varsayılıyor, o halde Doğal alabalık ve Yayın balığının Ticari amaçlı avcılığına da bir kısıtlama getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ticari amaçlı tebliğde yer alan doğal alabalık ve yayın balığı avcılığının ya amaca uygun bir şekilde kısıtlanması ya da tamamen çıkarılması, yani Ticari avcılığa yasaklanması, doğal alabalık ve yayın balıklarının her ne şekilde olursa olsun ticari amaçla bu kadar rahat ve sınırsız avlanmasına izin verilmemesi gerektiğine inanıyorum.

Bunlar da BENCE tabii ki. :)

Saygı ve sevgilerimle.

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    İNŞALLAH balığın tutulduğu her yere asarlar bunu

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tarık Ağabey, merhaba. Dikkat çektiğiniz husus gerçekten enterasan: Ben doğal alabalık türlerini avlama izninin, sadece amatör balıkçılara limitli olarak verildiğini sanıyordum. Yanılgımda haberle birlikte Hürriyet Gazetesi'nde verilen olta balıkçılarının fotoğrafının da etkisi olsa gerek. Oysa siz bu iznin profesyönel avcılara da -üstelik adet limiti olmaksızın- verildiğini söylüyorsunuz. Eğer hâl böyleyse büyük facia! Dediklerinize aynen katılıyor, uyarınız için teşekkür ediyorum. Doğal alabalıklarımızı ticari av statüsünden çıkarmak için ne yapabiliriz acaba? Bu konuda bir tartışma açıp konuyu ele almakta yarar var bence. Hürmetlerimle...

10. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:

Muharrem kardeş,

http://www.bsgm.gov.tr/mevzuat/Teblig_2_1.pdf linkini tıklayıp BUL menüsüne alabalık yazdıktan sonra 3 kez İLERİ yi tıklarsan uygulanmakta olan Ticari Alabalık Avcılığı esaslarını okuyabilirsin.

Ne yazık ki bu iş böyle. idk
    Doğal alabalıklarımız olta ile de olsa avlanıp, ticari gelir elde edilebilen balıklardan sayılıyor.

2008 senesinde Bakanlıkta gerçekleştirilen Amatör Su Ürünleri Avcılığı Kuralları Danışma Kurulu Toplantısında RASTGELE-DER olarak bu konudaki önerimizi iletmiştik. Bu sene yapılacak toplantıda da aynı önerinin yapılması için ben derneğimize teklifimi ilettim.

Sizlerde kişisel olarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğüne dilekçe ya da elektronik ortamda bu konudaki önerilerinizi iletebilirsiniz.

Saygı ve sevgilerimle.

RASTGELSİN.

NOT:
    Ticari tebliğdeki alabalık avcılığı konusunu dikkatle incelersen amatörden farklı bazı kriterlerde göreceksin. idk

11. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana

boşa zahmet etmişler

1 - sahil güvenlik işini yapmıyor
    2 - 20 cm lüfer için yetersiz üremez
    3 - levreği balıktan saymıyolar galiba nede olsa tutamıyolar diyemi koymamışlar acaba :D
    4 - denizler kirleniyor oksijen azalıyor yani denizler ölüyor

12. melikşah

melikşah ........................

paylaşım için çok teşekkürler:)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında bu afişlerin balık satan heryerde görünür şekilde asılı olmasını mecburi tutmak lazım.