Rastgeliyler

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dostlar merhaba,

Henüz önceki konuma yazan dostlara cevap verememişken, aradan geçen bir hafta içerisinde de bir raporluk aynalı sazan avımız henüz yayınlanmamışken, üstüne yeni bir konu açıp sizlerin güzel gözlerine, latif sözlerine sunmak biraz yüzsüzlük gibi olsa da bir başlık daha açmak istedim. Hoş bu paylaşımım da yine eksik-gedik olacak adım gibi biliyorum, cevapsız bırakacağım mesajlar yine olacak. Dedim, yine diyorum; rapor açmayı sevsem de devamını getiremiyorum. Zaafımdır, tüm dostlardan tekrar özür dilerim.:eek:

Kışın sazan avı pek nadirdir malumlarınız. Neredeyse tüm tatlısularda hayat durur sanki. Hem av günlerinin zorluğu -soğuk, ulaşım, ve sair- hem balıkların hareket ve beslenmesinde görülen değişimler soğuk günlerin av aktivitelerini akamete uğratıyor. Erzurum özelinde bakarsak; tüm avlaklarımız buz altındadır mesela. Yurdun neredeyse yarısı da zorlu kış şartlarının türlü olumsuzluklarıyla yüz-yüzedir, bilirsiniz.

Bu sene Aralık’tan itibaren gittiğimiz daha doğrusu gitmek zorunda olduğumuz Tortum Gölü’nde bir hafta hariç, sezonu iyi geçiriyoruz sanırım. Haftada bir gün fırsat bulabildiğimiz Tortum seferlerimizden muhakkak balıkla döndük. Gerçi önceki yıllara göre canla-başla beklediğimiz gökkuşaklarından henüz ses- seda olmasa da aynalı sazan her gidişimize merhaba dedi.:)

Gölü gün içerisinde gözlemleyebilecek bir yakınlığımız olsa eminim ki onu da bulabilecek, geç kalmış hasretimizin valsına erebileceğiz ancak mecburiyetlerin mahkumiyetinden kurtulup bizlere nasip olan zamanlara henüz denk gelmedi “öyle havalar.” Oysa önceki yıllarda kış mevsiminin başıyla ve sonuyla tüm evrelerinde bu meradan alabalık alma imkanımız olduydu.

Belki bir önceki gün ve belki de sonrasında suyun/havanın tüm parametreleri gökkuşlar için uygun oluyordur kim bilir, fakat gidişlerimizde “o havayı” hiç yakalayamadık? Öyle ki, Muharrem hocam (KorkutAta) ”ya Nuri abi, burada ala olduğuna emin misin, yoksa siz daha önce başka yere mi gidiyordunuz? Vardı madem, hani neredeler? İlahi hocam; gözüyle gördüğü, eliyle dokunduğu hatta birçoğunu kendi kepçelediği halde neredeyse aynalıları da yok sayacak. ‘Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca.’ Allahtan ki bir ay önce o tek sirazı da avlayıverdi, yoksa hepten yok sayardı Tortum’u.:eek: :D

Gölün ücra bir yerine geceden çekilen 50 metrelik ağdan, 15 kg. civarı sirazla 30 cm boyunda bir adet alabalık çıkardı köylüler.:( Vardım yanlarına. Başka hiçbir tür ağa vurmamış.

Ağı temizlediler, “Bu sazaların da otuz-gırt’tenesini üsdüsde goyiruh, tandurda güveş yapiruh. Ele vayra, barmahların yiyersen.” Saza dedikleri bizim siraz balığı.

Alabalığı fotoğrafladım. Tüm hatlarında ağ izleri, ölmüştü. “Bozulmasın” diye karnını yarıp temizlediler. Hamsi boyunda bir de siraz yavrusu yutmuştu.

“Dağlardan geliy ezoğli, buranın yerli balıği değil bu. Çam ormannarının balıği, sel oldimi geliyler”

Hangi türdü bu güzel?
    -???

İyisi mi dur ben hocama sorayım:

Sevgili Yakup hocam, bu balık nerenin balığı?

Bir de ne oldu?

“Aynali, ala şindi olmaz, hele ganciya heş gelmez ezoğli, boşuna atmayın.” sözünden 5 dakika sonra aynalı sazan dip oltasının taşını suya fırlattı. “Hele gel hocam, kepçele gurban, aynalımız geldi gine.”:laughing:

Rivayete göre şu karşıki dağın zirvesi bundan 200 yıl önce taşıyla, toprağıyla kayarak gelip Tortum çayının önüne set olmuş. Dağın yüzeyindeki kayaçlar sanki cilalanmış gibi pürüzsüz ve belli bir açıyla ta zirveden tabana kadar devam ediyor. Sanki dün olmuş gibi hala izleri taze.

Kendinize iyi bakın, nice şen günlere inşallah. Sağlıcakla, sevgiyle…;)

.

2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Tebrikler çok güzel av ve manzaralar..

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    zoraki kar yağmış abi dağa:) manzara çok güzel:)
    aynalının maşallahı var 24 ayar gibi maşallah:)

4. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    oldumu şimdi be güzel dostum bu yaptığın ;) biz buralarda balığa hasret kalmışken sen bu karda kışta maşallah her hafta hasretini gideriyorsun:) yine tortum sizlere çömertliğini sunmuş :) en güzel trofelerin oltalarınıza denk gelmesi dileğiyle :)

5. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Çok güzel yerler,fotolar,balıklar...tebrikler...

6. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Nuri bey manzara mükemmel.
    Ankara'da göller dereler donmuş durumda.Erzurumun atmosferine hayran kalmamak elde değil.Bu sene kış avı pek yapamadık sayenizde gözlerimiz bayram yaptı.
    Alabalığa gelince tipik bir salmo Trutto Fario dere alasına benziyor.Dere alalarında daha önce rastladığım bir durum bulunduğu zonede kaynağın yakınında nispeten daha sıcak sulara özellikle kış aylarında giriş yapabiliyorlar veya selle birlikte gelebiliyorlar..

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Nuri abi, yine müthiş manzaralar ve nefis bir edebi anlatım, ellerine sağlık, avlarınız daim ve bereketli olsun:)

8. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    daim olsun abicim.:)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Nuri

Alabalığa gelince amanın hoca bu konuda çok yılgın.

Daha geçen gün ben alabalık konusunda biraz anlattım diye forum ortamında bana adeta küfür etti.

Sanırım psikolojisi hayli karışık

Sevgiler

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel raporunuz için teşekkürler. Yabancı olduğum balıklar, yabancı olduğum yöre. Sayenizde biraz tanır gibi olup, o ortamları görüp, haz alabiliyoruz. :)

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri abim, yine yapmissin yapacagini :) ... manzara nefis, balik nefis, anlatim nefis... ellerine saglik abicim..

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler devamını dilerim, bereketli avlak, her türden balık barındırması biraz ilinç, biri sıcak su sever, diğeride soğuk.

13. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    doğa gibisi varmı ohh mis gibi :) tebrikler...

14. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    anlatım ve av çok güzel. tebrikler av için.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    güzel raporların için teşekkürler Balli Abi. bu arada hiç özür dilemene gerek yok biz seni hep iyi biliyoruz. Nitekim Mersinde de balık olsaydı iyi olacaktı. ne ben balık tutabiliyorum ne de tutan görüyorum. inanmayacaksın koca denizde balık yok. siz bizim yerimizede balık tutmuşsunuz, şansınız daim olsun

16. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Sen herne kadar cevap yazmada tenbelim desende bizler böyle güzellikleri bizlerle paylaşanları tebrik ederiz dahada güzelleri rast gelsin.:) :)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İki dakikalığına olsa da tembellikten sıyrılmama vesile oldunuz Muhammer abim. Teşekkür ederim.

Sloth denen bir mahluk var, (tembel hayvan) 1 elmayı yarım saatte anca yiyebiliyormuş.:eek:

:p :D

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    :laughing: :laughing: Olmaz abicim, tek tek cevap bekliyoruz senden:laughing: :laughing:

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tek-tek cevap:confused: :eek:
    "Öl" deseydin daha kolay olurdu benim için. Hoşgör abim ya, olmuyor işte ne yapayım, kumaş bu.:(

:D :D

20. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kendi güzel, gönlü güzel, dili tatlı Nuri abim, sen gönlünü ferah tut:) Cevap bahane, muhabbet şahane:thumb: