Nasıl yem şişi yapabiliriz

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Arkadaşlar, kurt ya da solucan takmak için yem şişi vardır. Bir ucu sivri, diğer ucu boru gibi deliktir.
    Şu resimde olduğu gibi:http://i54.tinypic.com/23j3gvt.gif

Bunu malzemecimde bulamadım. Kargo parasına değmez deyip internetten de alamadım. Başka bir çözüm buldum. Artık kullanılmayan şöyle bir halka küpe vardı.

http://www.galerigold.com/images/urunler/{4F280D41-580E-4003-8E06-8CC5B4EA852C}_urun_kucuk_resim.jpg

Küpeyi dikkatlice düzeltip ucunu hafifce zımparaladım. Denedim oldu. Kullanıyorum. İki tane yem şişim var şu an.

Tavsiye ederim.

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    bu şişe yem taktık diyelim iğneleri nereye baglıyoruz

3. Sevgili Murat, kurtu veya solucanı sişe geçiriyoruz. Olta iğnesinin ucunu şişin öbür ucundaki deliğe geçirip kösteği şişle paralel ve gergin tutarak solucanı şiş üzerinden iğneye sıyırıyoruz.

4. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Bende bahsettiğiniz şişi medikalde satılan 10 cm uzunluğunda çok değişik bir enjektör ucundan yaptım.
    İşin güzel olan yanı bu ucun deliğine boylamasına giren bir telide var ve içine girecek pisliğide temizleyebiliyorsunuz.

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    anladım ne konuda faydası olacak yemin busekilde durmasının. solucan suda hemen olmeyen bir canlı kancaya hassas takılırsa suda kıvranır balıgın dikkatini ceker atıs yaparke fazla abanırsan kamısa ozaman kancadan ya tamamı yada bir parcası cıkıyor bu aparat kancadan dusmesini önlemek amaclı olabilirmi?

6. Solucanı şişe geçirmek olta iğnesine geçirmekten çok daha kolay. şişten olta iğnesine geçirmek de öyle. Düzgünce ve kolayca solucan takmak için bir alet. Solucanın bir kısmını iğne palasından yukarı, misinaya doğru da kaydırmak istersen bu aletle çok kolay. Uygulamalı video koyabilmeyi isterdim.

7. Umarım anlaşılır olmuştur.

Şimdi başa dönüyorum; Bu yem şişini bayanların kullandığı halka küpeleri dikkatlice düzeltip bir doğru haline getirerek elde edebilirsiniz. Bu küpelerin bir ucu zaten olta iğnesinin girebileceği gibi deliktir. Diğer ucunu da hafifce zımparalayınca işlem tamam. iğne gibi yapmaya gerek yok, toparlak olunca kurtun veya sonucanın içinde ilerlerken gövdesini delip dışarı çıkmıyor, sonuna kadar rahatca içteki boşluktan ilerliyor. Bir de diğer uctaki deliğe olta iğnesi takıldığında iğnenin damağı dışarda kalmalı, oda girecek kadar büyük bir delik varsa olmaz.

8. Arkadaşlar, ilk mesajımda bahsettiğim küpelerden bulamıyorum. Dükkanlarda hep klipsli halka küpelerden var. Bir ucu ince diğer ucu boru gibi delikli olanlar zor bulunuyor anlaşılan. Bulursam resimli anlatım koyacağım inşallah.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tıbbi malzeme satan yerlerde ''Spinal iğne'' derseniz verirler değişik boy ları vardır kalınlıkları değişir kafanıza göre takılın ama ucu çok sivridir kullanmadan önce içindeki klavuzu ile beraber (çıkartmadan) zımpara da ucunu körleştirin tehlikeli olmasın

tıpta vücudun derin bölgelerine zerk veya sıvı almak için kullanılır ...

10. Spinal iğneyi not aldım Muvaffak abi. Teşekkürler.

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aslında şu şekilde yapmalıısın.

Bir miktar paslanmaz çelik tel.bir ucunu kıvırmalısın tutmak için.Diğer ucuna sıfır olarak oltacılarda satılan kıstırma burcundan iyi bir japonla yapıştrırırsın.

Onun ucu delik olduğundan iğne ucu oraya sokulur ve yem iğneye aktarılır.

Sevgiler

12. Çok düşündüm nasıl yaparım diye, bu basit çözüm aklıma gelmedi. Akıl akıldan üstündür diye boşuna söylenmemiş.

13. 33022

33022

Ah Yavuz Abi'm boş duramıyorsun dimi?İlla başıma bir icat çkaracaksın.Uğraşma boşuna, yarın İstoç'a gidiyorum bulursam alırım sana.

14. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Muvaffak abi işte bahsettiğim iğne buydu,sayenizde adınıda öğrenmiş oldum,teşekkürler.
    Hatta çeşitli kalınlıklarının olmasına da sevindim.
    Bende aynen dediğiniz gibi ilk önce iğnenin ucunu körelttim,gerçektende tehlikeli duruyor.

15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    eyvallah abi :D kolaymiş resmi görmek yetti :D

16. ergunnugre

ergunnugre ergun

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    okuma
    güzel fikirler emeklerinize sağlık