Bir miktar ara dedik duramadık fırtınada sargozları kaptık

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Dün balığa yeni yeni heves etmeye başlamış ama kararlı arkadaşım kadir sürekli arayıp abi balığa gidelimmi (yaş itbarı ile benden küçük) diye sorup duruyordu. bende bilindiği üzere bir miktar ara diye bir rapor yayınlamış temmuza kadar direnmeye çalışıyordum. Abi illa gidelim biz gittik deniz dalgalıydı gittiğim arkadaş bendende acemi illa senlede gidelim diyordu. Kıramadım ama, arkadaşımı değil aşk ile yanıp tutuşan sevdamı elbette balık avını. Tamam Kadir gidelim ama denize hiç bakmadım nasıl ? Abi hafif dalga var ama atarız olsun deyince tamam dedim. Saat 16:00 da alayımmı abi seni dedi. neee? :eek: beni gündüz vakti balığa götüremezsin zaten yenecek balıkta gece vurur dedim ve saat 19:00 a sözleştik.

Şimdi sıra nereye gidelim faslındaydı. Malum lojmanların plajı kapatılmıştı yeni fabrika yüzünden. Zaten başkaca biryerdede zaman ve efor kaybetmeye gerek yoktu sen gel lojmanlara bizim plajda atalım dedim.

Denize vardıkki ne görelim dalgalar kıyıda 1 metre her dalga gelmesinde su zerreleri denizden karaya esen rüzgarla bizi serinletiyordu :cool: . Atışlarımızı yaptık dalga o kadar yüksekki Kadir heyecanla abi yakalandı,reeling abi yakalandı diye sesleniyor bense gayet ümitsiz dalgadır o diyordum.

İçimden olsa olsa bu havada levrek olur oda kamışı alır götürür gerisi boş derken Kadir abi geldi valla deyince ona yöneldimki yakışıklı bir sargozu kıyıya almıştı. 22 cm civarında gelen yakışıklı beni yanıltmıştı

Derken bir kaç atış sonunda bende oralarda yaz aylarında epeyce yüzdüğümüzden kafam dank etti hooked . Kadir acemilği ve kurşununun hafif olması ile fazla atamıyordu ve kıyıya yakın yerde 1 karış yüksekliğinde kayalık bir alan vardı olsa olsa sargozlar bu kaya üzerinde diye düşündüm. Bende yakın atışlarda yemlerimi kaptırdım ve balık alamaz olmuştuk. Kadir kayalıklara bir takımı feda ettiğinde bildiğim başka bir kaya kümesin önerdim. Oltamı salladım evet burdada yemler gidiyor ama balık gelmiyordu. Kadir hazırladığı son takımıda koparınca iğne bağlama teleşına kapıldı. 2 köstek bağlamıştıki abi zaten acemlik bari şu takımı sen nihayetine erdirirmisin diye rica etti. Bende takımımı yemledim salladım suya elbbette diyerek başladım Kadire takım hazırlığına. Bu arada saati 22:30 yapmıştık bile. Takım hazırlığı bittiğinde kamışımın dalgadan bağımsız selam verdğini anladığımda tasmayı hemen vurdum. Misinam 0.30 olduğundan kalamam gevşekti. Makinemin kalaması dalga seslerine karıştığında gelenin levrek olması için dua ediyordum. Kıyıya aldığımda bununda baba bir sargoz olduğunu anlamıştım ve 28 cm gelmişti balığım 500 gram civarı porsiyonluk bir sargoz. Yüzlerimiz gülüyordu. Sonra ikimiz birden takımları kayalara sakladıktan sonra reeling saat 23:00 olmuştu. Kadire yetermi dedim oda yeter abi deyince evin yolunu tuttuk. o denizden balık aldım ya kısmetin böylesi, ne denizlerden tık vuruş alama ava gelemeye ara ver fırtınada sargozun babasını yakala. tuttuğumuz balıkları Kadire vererek maceralı avımızı sonlandırmış olduk.

Bu arada eskiden kalma fujiflm makinamı şarj cihazı kaybolduğundan kullanamıyordum. Fabrikada yaptığım düzenek sayesinde şarj edebildim ve artık benimde 5 megapixellik flaşlı bir kayıt cihazım takım çantama girmiş oldu.

malesef günün acı haberi yatağa hüzünle gitmeme neden oldu. güzel sargozlar veren dalgalar malesef 6 fidanı bizden almıştı. Ailelerine sabır kendilerine rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    28 cm'lik sargoz için kutlarım. Verdiğin ara fazla uzun sürmemiş :D Bende ara verdim 2 hafta kadar :D

Bir sonraki avında daha irileri rastgelsin. :) (Sargoz gelirse 25 cm'den aşağı olmasın inşaallah. :) )

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim. avlarınız daim olsun.

ayrıca o kardeşlerimize bizde çok üzüldük. Allah rahmet eylesin.

4. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Daha büyükleri nasip olsun. Bu ölüm olayı, Allah rahmet eylesin, nerede nasıl olmuş?

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Oo, Kadire selam.
    Tanrı kesinlikle var.
    Büyüğünü sana, küçüğünü Kadir'e vermesinden belli azizim.

Fidanların da acılı ailelerine Allah sabırlar versin. Allah kalanlara bizlere evlat acısı göstermesin

6. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Amin dostum ne güzel dilekler bunlar

Teşekkür ederim

İskenderunda geziden gelen çocuklar denize girmişler sonu malum yüzme bilmeme dalgaya kapılma

Dostum darısı sana inşallah. Amin allah düşmanıma evlat acısı göstermesin

7. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Gültekin,güzel raporun ve avın için tebrik ve teşekkürler.Amatör balıkçılıkta herzaman işleyen ve değişmeyen bir kural varsa,o da "acemi şansı":)dır.Ben10 yaşlarında iken ve kamış oltaların yaygınlaşmadığı dönemlerde,galata köprüsünün altında olta takımları makineler satılan dükkanlar vardı.2,70 lik silstar kamış ve makinemi oradan satın aldım ve hayatımın ilk kamış olta denemesini yapmaya karar verdim.Bir yanlış yaparmıyımın verdiği korkuyla gerçekleştirdiğim ilk atışımda tüy çaparimi kolyozla doldurdum.:).çok uzattım ama işin özü acemi şansı balıkçılığın yazılı olmayan kuralıdır ve her zaman işler.Diğer kuralda "USTA",doğru kayayı bilir ve oltayı oraya gönderir. Güzel avlarının devamını dilerim Gültekin "usta".Rastgele..
    Not.Allah rahmetini esirgemesin,ailelerine sabır versin.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın..

8. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    az ama öz bir av olmuş, elinize sağlık. dalgalı havada sizin kıyılar çok güzel sargoz yapıyor. bu güne kadar yakaladığım en büyük sargozu geçen yaz o plajdan yakalamıştım. dalga o kadar fazlaydı ki üstümüze gelirken benim boyumdan yüksek gözüküyordu. böyle dalgalarda bir parça sardalya ile kıyıları yoklamanı tavsiye ederim.

denizde boğulan gençlerimize Allahtan rahmet eylesin, yakınlarına da sabır versin.

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Gültekin kardeşim bu güzel avını tebrik ederim,:)
    Gençlerimize allahtan rahmet mekanları cennet olsun.

10. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Usta olmak kolay değil o senin nezaketin diyelim hakan. Site beni her zaman yanıltmıştır. Kısmet diyorum başkada birşey demiyorum. Beklerim yaza beraber takılırız

Ara ara denemek lazım hakikaten. belki gördün şimdilerde asıl canavar sargozların mekanını dolduruyorlar benide denemeye yönelten o oldu. sonuçta rahatsız olan sargozlar plaja doğru gelmişler. Yazın daha güzel balıklar alacağımı düşünüyorum bakalım kısmet. O atış yaptığım yerlerdede sargoz olurdu ama genelde limit altı olurdu

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim orhan üstadım. Sizler gibi üstadları takip ederek yakaladığımız bir 2 balık gerisi bol iyot :)

Amin.

12. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
  13. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler Gültekin, sakin ve güzel bir av yapmışsınız. Hepi topu iki tane balığa (küçümsemek için söylemedim sakın yanlış anlaşılmasın) bunca rapor döşenmişsin, bizi de avına ortak etmişsin, sana teşekkür etmekten başka ne denebilir? Daha irileri de oltanıza denk gelsin, onlar da oltanızın ucundayken poz verdiğinizi görelim inşallah. :)

Bu arada verdiğin habere çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın, geride kalanlara sabırlar versin inşallah. :(

14. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    iki dua ikisine canı gönülden amin Sennur. Bende sevmiyorum işte yem bu balıklar bu diye rapor sunmayı :D

15. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tanrı kesinlikle var.
    Yine çoğunu/büyüğünü sana, küçüğünü yanındakine vermesinden belli

Oo, Kadire selam. Onu da sardı bu hastalık

16. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim karagözün yeri ayrıdır rastgelereeling

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkürler dostum şu hafta sonu geçsin hele öbür haftaya yapalım bir organizasyon

Teşekkür ederim hakikaten çok lezzetli ve güzel bir balık

18. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    Tanrı kesinlikle var.
    Yine büyüğünü sana,
    Küçüğünü yanındakine
    "Bilge Kağan'a da daha büyüğünü geçmişte zaten" vermesinden belli azizim...

Oo, Kadire selam. Seni kısa sürede geçecek cerbitçilikte

Tebrikler Kadir arkadaş, yem neydi birader ?

19. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    nazar etme ne olur, çalış, senin de olur :)

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Yem bu seneki favari olan sülinez. bu sene boru kurdu ile doğru düzgün balık alamadım ama her avda yanımda mutlaka oluyor