ispendeğimi sevdim yuvasına uğurladım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında metallurgist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    evet sayın arkadaşlar

cuma akşamı bir arkadaş ile ava (at-çek) gitmiş elimiz boş dönmüştük. cumartesi günü ise hanım ve çocuklar ile dolaşmaya gittik. denizde balık alamıyorum karada sazan olurmu acep diyerek attım bir olta reeling

denizdede müthiş balık havası var :cool:
    bune akşam sabah balığamı gideceksin? :mad:
    yok balığa gideceğimden değil öylesine söyledim. hihi
    ben bilirim senin karın ağrını :(
    ne dedim ben şimdi balığa gideceğim diye bir laf ettimmi sadece balık havası var ama sen git dersen giderim hihi
    ben karışmam kızlar uyuduktan sonra gidersen git

veeeee zaferrrrr.

Hemen yemler sipariş edildi ayırtıldı 1 paket boru kurdu 2 paket sülinez. İskenderunda hanım caymasın diye olanca hassasiyetle gönüller alındı ve saat 20:00 gibi eve geldik. Arabada küçük prenses uykuya dalınca yaşadık dedim. büyük prenses uyumayınca neyse dedi saat 21:00 sen istersen git deyince karar değişmeden atladım arabaya.

İlk durak bana bu yıl güzel balıklar sunan x avlağı. İlk atış ve oda ne zil öttü bir tasma ve balık ucunda 2 tur sarıyorum ve kalama cırrrrr. allahım hayatımın trofesi levrek bu garanti fazla kafa atışı yok müthiş bir direnç. kalbim yerinden çıkacak. ama bir terslik var balık ne sağa ne sola gidiyor sadece gelmiyor. avlağı bildiğimden kesinlikle takılma riski yok. ip gergin halde bekliyorum çıt çıt kalamadan alıyor ama bu levrek değil acaba kemanemi? sonra asılıyorum kurtuluyor çektiğimde yemde balıkta yok şaşırdım

sonraki atışlarda anlıyorumki ya bir balıkçı ağ sermiş yada şamadıra görünmediğinden fırtınada sürüklenen bir ağ gelmişti. Sonra devam ediyorum bir sargoz 15 cm boyunda itina ile suyuna iade. Vuruşlar muhteşem ama 2 atışın biri ağa feda oluyor. baktım takım kalmayacak yemciden yem alırken bana dörtyol barınağının güzel levrek yaptığını söylemesi ile ver elini barınak bu ara saat 22:00 dörtyol barınağında deniyorum ufak balıklar boru kurtlarımı bitirmek üzere bir 2 favori yer denedim olmuyor olmuyor.

En iyisi yine bıraktığım avlağın sahil tarafı diyorum ve kalan tek boru kurdu ve 1 paket sülinez ile yola düşüyorum. Eskiden avladığım yerin dış tarafında sahilden atıp beklemeye geçiyorum derken oda ne spin kamışı çantaya dayamıştım kamış gidiyor denize doğru hemen kaptım ve balık ucunda levrek umudu ile çekiyorum ama gelen 35-40 cm arası bir minekop yarım kilo civarı. sonra tekrar yemleyip gönderdim ve fazla bekletmeden bir adet sargoz 20-25 cm arası oda poşete. Sonra bir ara boşluk oldu surf takımıda yakına atmıştım ucu hafiften oynuyor ama dalgamı değilmi anlayamadım. neyse bir tasmayla aldım ve ucunda bir balık geliyor ama ufak olduğu belli.

Kıyıya aldığımda bunun uzun zamandır peşinde koşup yakalayamadığım levreğin yavrusu olduğunu anlıyorum dünyalar benim oluyor. kısaca bir sevip hayran hayran baktıktan sonra cep telefonun video çekimi eşliğinde suyuna iade ediyorum. çok mutluydum balıkların resmini topluca çekerim diye düşünüyordum ama unuttum :( sonra biri geldi yanıma abi sen saldıklarını bana versene ya dedi. Bende el kadar levreğin nesini yiyeceksin dedim. saat 02:00 abi mayıs levreği bu bundan büyük levrek çıkmaz bu mevsimde dedi.

Cevaben bundan büyük çıkmazsa yakalar salarız salmazsak herhalde büyümez deyince adam daha önceden beni bildiğinden hassasiyetim için teşekkür etti ama oltayı eline alıp başladı avlamaya. idk umarım yakalayamamıştır.

Ben salmak istedikçe ispendek 2 sefer bana doğru hamle yaptı ama salmaya kararlıydım. sonuçta devletin limiti 18 cm olsada benekleri yeni yeni koybolmuş bu ispendeği yemeye içim elvermedi

http://www.dailymotion.com/video/xrb9cw_03062012134_animals

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gültekin, zevkle okudum. Güzel bir av günü olmuş.:) Hanımı da güzel atlatmışsın. :) Darısı benim başıma. :D

Salma videosunu izledim de İspendek canına susamış, eceli gelmiş. Saldıkça kıyıya geliyor. :D

Yakaladığının en az 4 katı büyüklüğünde rastgelsin. :)

3. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Gültekin Bey tebrikler ve teşekkürler. Ben de Hatay'lıyım kısmet olursa bir gün Dörtyol barınağında levrek peşinde olacağım :)

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Gültekşn kardeşim tebrikler .....ben de biraz evvel aynı konuda bir kardeşime cevap yazmıştım, inşallah her şey düşündüğümüz gibi olur sevgiler.

Sevgili levent kardeşimiz, hepimiz bizler de dahil bu balık avı sitelerine girmeden evvel böyle yakaladın balığı sal, dediklerinde ...sen delimisin derdik, ama zaman her geçen gün bizlere bir şeyler öğretiyor, tabiat ana diyor ki,.
    - bak bu denizlerin de belli bir kapasitesi vardır, sen denizin ürettiklerinden daha fazla tüketerek harcama yaparsan ....zamanla bu balıklar azalır ve tükenirler.....sonra bizler düşünmeye başlıyoruz ve çocuklarımız ve torunlarımız aklımıza geliyor,......
    Onlar denizlerimizde balıkları geremeyeceklerini düşündüğümüz zaman.......
    Jeton düşüyor......işte bu günden sonra el birliğiyle sürdürebilen balıkçılığı uygulama zamanı geldiğini düşünüyoruz ve başka çıkar yolu olmadığını görüyoruz..... hala geçmedi, bizlerin yaptığı ufacık bir hareket bile tonlarca balığın yaşama ve üremesini sağlayacaktır.............

Büyüsünde öyle gelsinler..........diyelim hep beraber. sevgiler.

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tuttuğunuz balıklar için tebrikler, duyarlılığınız için teşekkürler...

6. hakanayatalay

hakanayatalay hakan

En İyi Avı:
    Eşkina 2kg
    Keşke herkes sizin gibi hareket etse ,tebrik ederim ALLAH daha büyüklerini naip eder İNŞAALLAH.

7. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Beğendiğine sevindim volkan. umarım dostum seninde trofeleri alacağın gün yakındır. ben fazla aktif yorumlarda bulunamasamda senin zevkli av raporlarını okumak çok hoşuma gidiyor. Hayat herşeyiyle güzel

hanımıyla çocuğuyla balık avı ile yakaladığımızla vede saldığımızla herşeyi dengede tutabilen insan mutlu insandır.

ecele susama konusunda ise şeytan dürtüyor kimi zaman oğlum al işte bak kısmetin gitmiyor diye zaten yasal limit içinde diye ama şeytana uymamak lazım

Teşekkürler dostum. Hatay dörtyol barınağı güzel trofeler veren bir meradır ama sabır lazım. kofanamı istersin. ceylan palamutumu yazılı orkinosmu levrekmi yada baraküdamı ? ama çoook gidip takip dahi alamayan gördüm. nadirende alan gördüm. ben atçeke pek alışamadığımdan yaz aylarında bolca iri çipura vede mırmırını yedim. Malesef milletin levrek dediğinn çoğu ispendekler. kefal sürülerinin içinde dolaşıyor yavrular. kefal neye atlarsa oda ona atlıyor. daha büyüklerini yemli alanada rastladım ama çook uğraştan sonra

Sayın orhan abim. bizler bu siteler sayesinde sizler gibi üstadların emek vede raporları ile dahada bilinçlenmeye devam ediyoruz. Belkide gençlikte herşey olsun canımla geçiştirilsede yaşlandıkça insan yavaş yavaş herşeye daha bir kıymetli bakmasınıda öğreniyor.

ama şimdiki gençler bizim gibi şanssız değiller.ellerinin altında altın değerinde kaynaklar var. Teşekkür ediyorum

Teşekkür ederim. beğendiğinize sevindim

8. simendifer

simendifer Sennur

Tebrik ederim Gültekin, yanında bulunanlara örnek olduğun için. Oltan balıksız kalmayacak biliyorum, illa ki güzel bir balık alacaksın, o nedenle şu andaki avlarının da tadını çıkar. Dahasına rast gelsin. :)

9. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Ben burda ufak balığı salan biir sürü arkadaş gördükçe gerçekten ümitleniyorum misal 100 kişi hiç olmamasından iyidir.

Teşekkürler sennur. inşallah hepimizin oltası balık dolar reeling

10. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Gültekin,her zaman rastgelsin.Bıraktığın balıklar inşallah bir gün yetişkin olarak oltanı ziyaret eder.

11. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    İnşallah büyünce gelir heyecandan kulağına fısıldamayı unutmuşum kimsenin oltasına atlama büyüyünce gene beni ziyaret et diye :)

12. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    Gültekin bir gün trofe levrek tutacağınareeling hooked :thumb: inanıyorum.
    Bu arada balığa çıkış yöntemimiz birebir aynı

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    seyfi ne yapacaksın onlarda evin çiçekleri işte :) görünmüyorsun ortalarda ne zamandır.

14. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:
    yoruma hiç gerek yok yorum videonun ta kendisi

15. seyfiklim

seyfiklim SEYFULLAH

Favori Kamış:
    Ryobi
    Favori Makine:
    Ryobi ecosima 8000 4+1 rulman
    En İyi Avı:
    3 kg sazan-1.2 kg Harmadar
    1 aydır ara vermiştim pazar sabah gittim en son. çupra mırmır istavrit karışık aldım. nete çok fazla giremiyorum benim prenses kayu pepe izliyoridk idk

16. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bizimkide hemen biniyor kucağıma baba bana kayu açarmısın falan deyince olmuyor. allahtan iş yerinde bağlanıyorum

17. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    teşekkür ederim :thumb: ;)

18. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, gene boş geçmemişsin :thumb: ne şiş yanmış, ne kebap.

gerçekten de serbest bıraktığın levreklere yöremizde mayıs levreği derler. halbuki öyle bir tür mü var ? kışın yumurta bırakan levreklerin 4-5 aylık yavruları. bu mevsimde kıyıdan kaz tüyü ile istavrit avlamaya giderdik, o zaman ispendekler bazen 2'li, 3'lü gelirdi. bırakır mıydınız dersen bırakmazdık, eskiden ! :eek: şu an yine o yerlerin aynı şekilde levrek yapacağını biliyorum ama avlamaya gitmiyorum. zaten levrek avında balık vursa da vurmasa da genelde büyük sahteleri kullanmakta ısrarcıyım. inşaallah serbest bıraktığın levrek kiloyu aşınca bizim oltalara da bir uğrar ;)

biz de bacanakla beraber, botla açılmayı planlayıp hazırlık yapmışken hanımların, yaşlı ve hasta olan halasının vefat haberi gelince bu hafta gitmedik, Allah can sağlığı versin.

19. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Güzel bir av olmuş, raporu keyifle okudum, umarım peşinden koştuğunuz levreği de en kısa sürede tutar onun da raporunu bizlerle paylaşırsınız. İspendeği suya ettiğiniz için de ayrıca teşekkürler.

20. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Hakikaten bilge dediğine katılıyorum geçen yılda abi payasta şurdan çapari ile müthiş levrek çıkıyor dediler kaptım çapariyi gittim. Biri avlıyor. varmı levrek dedim. bugün seyrek aldım birtane dedi. bir baktım benim saldığım kadar. oltayı açmadan geri döndüm. Geri dönmesi konusunda ben umutluyum gerçekten. doğaya saygılı olduğumuzdan doğada bize cömert davranacaktır diye düşünüyorum. Bunuda senden biliyorum. sonuçta barınakta en çok takip ve aksiyon yaşayan arkadaş olarak senden biliyorum. sen küçöükleri salıyorsun barınakta sana cömert davranıyor

Halaya allahtan rahmet diliyorum. başınız sağolsun

Teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız vede temennileriniz için