BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!








































Go Back   BALIK AVI > Denizde Balık Avı > Yemler ve Yemleme
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


lüfer için yem nasıl takılır?

Cevapla
08-11-2006, 14:43   #1
ist balıkcısı
 
ist balıkcısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 659
Favori Kamışı: şeyan olta -surf kamış
En İyi Avı: daha öğrenecek çok şey var
Exclamation lüfer için yem nasıl takılır?

sevgili ustalarımız lüfer ve çinekopun bollaştığı şu mevsimde bir çok arkadaşımızın merak ettiği bir konu olduğu kanaatindeyim.O yüzden resimli ve ya video çekimi olarak yemin iğneye nasıl takıldığını nasıl gizlendiğini, yemin dönmemesi için neler yapılacağını anlatan gösterim sanırım hepimiz için çok faydalı olacaktır. imkanları olan arkadaşlar bu tip çekimleri paylaşırlarsa cok memnun oluruz.

saygılarımla
ist balıkcısı çevrimdışı  
08-11-2006, 16:37   #2
diyafram
Selçuk ÖZŞENER / İstanbul
 
diyafram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 506
Favori Kamışı: Lineaeffe s-curve surf kamış 4.50
Favori Makinası: OKUMA POWER LINER PL 865 MAKİNE
En İyi Avı: Mırmır 2.2 kg
Ben geçenlerde dragosta bir ustayı seyrettim. Oldukça kolay sayılabilir. Flato kesilen istavriti yaprak olarak hırsızlı mantarlı kancalara dümdüz taktı. Kancaların palaları flatonun parlak tarafına değil iç tarafına takıyordu. Fazla detayı ustalar daha sağlıklı verecektir umarım.

Rasgele.
diyafram çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-11-2006, 19:18   #3
erdemyılmaz
ERDEM YILMAZ / İSTANBUL
 
erdemyılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.368
Favori Kamışı: DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
En İyi Avı: EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
fletoyu elimize alıyoruz ilk igneyi üstten-alttan-üstten ikinci igneyi gene üstten-alttan-üstten gaçiriyoruz yem düz yaprak gibi kalıyor
erdemyılmaz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-11-2006, 19:35   #4
skoylu
Serdar KÖYLÜ / GEBZE
 
Mesajlar: 7.263
Favori Kamışı: Olta, başkası olmaz..
En İyi Avı: Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
Erdem hocam, "üst" neresi? Balığın dış, pullu/derili kısmı mı? Yoksa elimizde tutunca üste gelen kafa (veya kuyruk) tarafı mı?
skoylu şuan çevrimiçi   Alıntı ile Cevapla
08-11-2006, 19:39   #5
Iskarmoz
 
Mesajlar: 727
Favori Kamışı: Her cins Olta
En İyi Avı: 1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
Güzel soru.. Çizim veya fotograf bekliyoruz mümkünse.. ***r.
Iskarmoz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
08-11-2006, 19:55   #6
Admiral
 
Mesajlar: n/a
Ben daha çok kıraça istavritleri kuyruk kısmından keserek kalan bölümüde yine kestiğimiz kuyruk kısmından başa doğru keskin bir bıçakla balığın her iki tarafını keserek kılçığı atarım..
hırsız iğneyi kuyruk tarafından alttan takarak balığın diğer tarafından başı çıkacak kadar çıkarıp bırakırım..
Daha sonrada uç iğneyide aynı şekilde üst gövde tarafına uygulayarak misinayıda balığın ağzından çıkacak şeklinde yerleştiririm(misina geçirmek için kafayı kesmek lazım)
  Alıntı ile Cevapla
08-11-2006, 20:30   #7
erdemyılmaz
ERDEM YILMAZ / İSTANBUL
 
erdemyılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.368
Favori Kamışı: DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
En İyi Avı: EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
skoylu
Erdem hocam, "üst" neresi? Balığın dış, pullu/derili kısmı mı? Yoksa elimizde tutunca üste gelen kafa (veya kuyruk) tarafı mı?
abi hocalık degil bizimki estafurulllah
balıgı fleteo yaptık üst(deri)ve kuyruk tarafından başlıyoruz üst(deri)alt(et)üst(deri) inşallah anlatabilmişimdir
erdemyılmaz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
09-11-2006, 08:42   #8
ist balıkcısı
 
ist balıkcısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 659
Favori Kamışı: şeyan olta -surf kamış
En İyi Avı: daha öğrenecek çok şey var
asılında yemin iğneye alttan üstten geçirileceğini herkes biliyordur. önemli olan oradaki incelikler , yemin uzunluğu,kesim şekli,iğneyi saklama yolları,yemin iğne üzerindeki duruşu bunlar önemli noktalardır. balık bol olduğunda zaten bunlar söz konusu değildir. ben sadece kafası ve kılcıkları duran yemme ile lüfer çektiğimi hatırlarım. ama balık biraz nazlı olduğunda durum aynı değil o zaman lüfer acayip şekilde seçici oluyor. yanınızda balık tutan bir kaç kişi dışında onlarca adam olta atmalarına rağmen onların balık tutmasını seyrediyor. onun için özellikle gösterimli anlatım sanırım pek çok arkadaşımız için faydalı olacaktır. geçende balık yemekleri konusunda yalcın arkadaşımızın yemek tarifini okudum fotoğraflarla o kadar iyi süslemişki ekranı ısırasım geldi.(yemek şaraplı olmasa çoktan mideye indirmiştim ya neyse ) işte bunun gibi anlatımlar ve gösterimler bekliyoruz. imkanı olan arkadaşları iş başına davet ediyorum.
ist balıkcısı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
09-11-2006, 16:33   #9
erdemyılmaz
ERDEM YILMAZ / İSTANBUL
 
erdemyılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.368
Favori Kamışı: DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
En İyi Avı: EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
ist balıkcısı
asılında yemin iğneye alttan üstten geçirileceğini herkes biliyordur. önemli olan oradaki incelikler , yemin uzunluğu,kesim şekli,iğneyi saklama yolları,yemin iğne üzerindeki duruşu bunlar önemli noktalardır. balık bol olduğunda zaten bunlar söz konusu değildir. ben sadece kafası ve kılcıkları duran yemme ile lüfer çektiğimi hatırlarım. ama balık biraz nazlı olduğunda durum aynı değil o zaman lüfer acayip şekilde seçici oluyor. yanınızda balık tutan bir kaç kişi dışında onlarca adam olta atmalarına rağmen onların balık tutmasını seyrediyor. onun için özellikle gösterimli anlatım sanırım pek çok arkadaşımız için faydalı olacaktır. geçende balık yemekleri konusunda yalcın arkadaşımızın yemek tarifini okudum fotoğraflarla o kadar iyi süslemişki ekranı ısırasım geldi.(yemek şaraplı olmasa çoktan mideye indirmiştim ya neyse ) işte bunun gibi anlatımlar ve gösterimler bekliyoruz. imkanı olan arkadaşları iş başına davet ediyorum.
fletoda hiçbir pürüz olmaması lazım yüzgeç,diken vs kesinlikle olmamalı balık bol oldugunda bir yemle iki hatta iç sefer balık tutuldugunu gördüm(çinekop-sarıkanat)ama lüfer ve çinekopun seyrek oldugu zaman yem kesinlikle düzgün olmalı
erdemyılmaz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
09-11-2006, 21:36   #10
kral balıkçı
mustafa gedikoğlu / istanbul
 
kral balıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 1.892
Favori Kamışı: surf
En İyi Avı: çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
Smile

abilerim arkadaşlarım buraya güzel bi video koyardım ama o güzel videoyu kayıt yapmak için kameram yok telefondaki de çok kalitesiz çıkar

yem çeşitleri :
yaprak
bütün istavrit
kılçıksız şak şak
kılçıklı şak şak
tek yapraklı yani kafa bütün bi tarafı var bitarafı yok yarım balık

yaprak
yemi takacağımız kancanın büyüklüğüne göre yani kancayı kapatacak şekilde
balığın etini kılçıktan sıyırarak kesiyoruz bu yemi kulandığımız takım ister iki kancalı ister üç kancalı olsun önce üst kancadan başlayarak yani mantara yakın olan kancadan bahsediyorum yemin kuyruk kısmının 1 cm altından deri olan kısmından saplıyoruz ve etli olan kısmından çıkartıyoruz sonra kancanın yetiştiği yerden hemem aynı hizada alt tarafa gene saplıyoruz bu yaptığımız işlem yaprak yemin bi tarafına uyguluyoruz sağ kenarına veya sol kenarına bu yaptığımız işlem kısaca dikiş yöytemi yaprağın bir kenarını diktik kancanın ucu açıkta kaldı açıkta kalan bu ucuda hangi kenarı diktik ise karşı kenardan saplayıp etli kısımdan deri olan kısıma çıkartıyoruz .

bu yaptığımız aynı işlemi alt kancayada uygulayıp yem takma işlemimizi bitmiştir oluyoruz

bu yöntemi anladınız ise öteki şıklarıda yazabilirim ama ötekiler dahada teferruhatlı video şart ama yakın bi zamanda elime güzel bi telefon veya kamera geçerse kayıt yaparım

siz anlatımı nasıl buldunuz ona göre diğerlerinide anlatırım yada bu anlttığım yaprak yemin takılışında anlamadığınız bi nokta olursa hiç çekinmeyin
sevgiler ve saygılarım ile rastgele .......................
kral balıkçı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:27 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net