Kamış ve Motor için tavsiyeleriniz...

Konu, 'Kamışlar' kısmında SaWYeR53 tarafından paylaşıldı.

1. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Arkadaşlar ben yeni motor ve kamış almak istiyorum yanlız kamışın boyu 4 metre ve üstü olursa sevinirim genelde boğazda balık tutuyorum 4ten aşağısı bana oyuncak gibi geliyor...

2. akman90

akman90 Burak Koyuncu

Favori Kamış:
    Lıneaeffe Carbon Allaround 3.80 m 80-150
    Favori Makine:
    Shımano nexave 4000 fc
    Ne kadar bütçeniz olduğunu söylerseniz daha sağlıklı öneri yapabilirler.

3. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
  4. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Bütçe 100 TL en fazla 120 TL

5. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar yokmu yardımedecek kimse

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kürşat kardeşim, 4 m. ve üstü bir kamış derken, buna uygun 60 lık, 70 lik gibi bir makina gerekir.

'' Yok mu öneri '' demişsin.

Öncelikle önerilecek ekipmanın, öneri yapanın yüzünü ağartmalı, kullananı da memnun etmeli. 100 lira gibi bütçeyle böyle bir ekipman almak zor gibi. Alırsın almasınada, işte öylesine, eften püften bir şeyler olur. 3 gün sonra da '' Bu muydu önerdiğiniz takım '' diye dert yanarsın.

Bütçenizi biraz daha yukarılara çıkartmalısınız bence.

7. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Tevfik abi bu iki kamış nasıl benim hoşuma gitti bunlar surf kamış önerirmisiniz bana bu kamışları.

Daha önce hiç surf kamış kullanmadığım için benim bilgim yok bu konuda.

Birde benim istediğim kamış biraz ağır olsun istiyorum kamış çok hafif olunca benim o oltayla balık tutasım gelmiyor malesef.Birazda yüksek atarlı olursa iyi olur boğazda balık tutacağım sonuçta.

Az önce biraz baktım bu 2 kamışı buldum hem ağır hem uzun.

Hangisini önerirsiniz?

Kamışlar :

PROTHEUS KAMIŞ 4,20mt 200gr :
    http://www.spotbalik.com.tr/PROTHEUS-KAMIS-420mt-200gr,PR-34701.html

DFT SEA STAR SURF KAMIŞ 450cm 100-200gr :
    http://www.spotbalik.com.tr/DFT-SEA-STAR-SURF-KAMIS-450cm-100-200gr,PR-34483.html

Makinalar :

OZ 7000 MAKİNE 13+1BB : http://www.spotbalik.com.tr/OZ-7000-MAKINE-131BB,PR-23664.html

ETX SURF FD 60 Makine 4BB : http://www.spotbalik.com.tr/ETX-SURF-FD-60-Makine-4BB,PR-19285.html

HIPER CATCH XL 7500 MAKİNE 6BB :http://www.spotbalik.com.tr/HIPER-CATCH-XL-7500-MAKINE-6BB,PR-13472.html

8. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
  9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kürşat kardeşim, Lineaeffe kamışta iyidir. Lakin makinada ne durumda olduğu konusunda net bir bilgi veremeyeceğim. Bol miktarda olumlu yorumlar almış denenmişler varken, çok az denenmiş ve fazlacada ilgi görmemiş modellere yönelme derim.

İlk kez surf kullanacaksan, 4.50 yerine 3.90 - 4.20 arasına gelmen bence daha sağlıklı olacaktır. Tabii buna, bulunduğun yer konumuna göre en sağlıklı kararı ve değerlendirmeyi yine siz yapacaksınız.

Spin konusunda ki tecihleriniz elbette güzel. Bu portföyünüze Catana serilerinide ilave ederek bir harman yapın ve kullanım alanı ve ağırlık aralığı değerlendirmeleriyle bir seçim yapın.

Sevgiler.

10. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Tevfik abi çok yorum okudum herkez bir makinayı öneriyor bende kararsız kaldım en iyisi ben modelleri seçeyim ona göre karar vereyim dedim o yüzden böyle oldu yoksa bu modellerin ilgisiz olduğunu bilmiyordum dediğini dikkate alacağım.

Ordaki olta 4.50 olabilir ama benim 4.20de işimi görür ama 4.20den altı olunca o bana olta değilde daha çok uyuncakmış gibi hissi veriyor o yüzden yüksek olta seçtim ama 4.20de olur bana işimi görür kamış ağır olsun atarıda ağır olsun bana yeter abi.

Spin konusuna gelince aslında pek spin kullanan birisi değilim hatta hiç kullanmam sonuçta boğazda oturan birisiyim daha önce spin tarzındada balık tuttum ama öylesine tuttum onuda can sıkıntısından ben genelde beklemeli av tutmam hatta hiç tutmam diyebilirim.

Tevfik abi seninde kullandığın motor olan aşağıdaki motoru surf kamışta rahat kullanabilirmiyim tavsiye edermisin 4.20lik kamışta.

EXAGE 4000 RC 4XSSS+1 BB : http://www.spotbalik.com.tr/EXAGE-4000-RC-4XSSS1-BB,PR-24680.html

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Madem ki Spin sizin için 2. planda, o zaman oradaki istihkakınızı sörf takımlara kaydırarak çok daha sağlıklı bir tercih ve seçim yapın. İlerleyen sürçtede ihtiyacınızı karşılayacak ve envanterinizde bulunmasında yarar olan bir spin takıma yönelirsiniz.

Kamış atarı konusunda 150 gr gibi kurşun kullanacaksan 50 gr kadar opsiyon vererek 100-200 aralığında duru derim. Boy olarak 420 iyidir. Makina portföyünüzü, bütçenize uygunluğuna göre Shimano, Daiwa, Spro, Okuma olarak oluşturup seçime yönelmeye bakın.

12. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Tevfik abi açıkçası bir kamış ve motor setine 100lerce lira vermek istemiyorum ona vereceğim fazla parayla başka malzemeler almak bence daha iyi surf setine vereceğim en fazla para 250 TL bunun üstü bence gereksiz şimdilik çok ileride ne olur bilinmez eminönünden 35 TL ye 10 sene önce olta almıştım hala onu kullanıyorum ve o oltayla çok balık tuttum hala da memnunum o oltadan bir sıkıntım yok sadece değişiklik olsun ve yeni bir setim olsun diye surf kamış almak istiyorum başka sebebi yok o yüzden o kadar para vermek istemiyorum takıma.

Tevfik abi seninde kullandığın aşağıda ki motor nasıl surfta iş görür mü 4.20 oltada 150-200 atarda ?

EXAGE 4000 RC 4XSSS+1 BB : http://www.spotbalik.com.tr/EXAGE-4000-RC-4XSSS1-BB,PR-24680.html

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kürşat kardeşim, mqdem ki uzun bir süreç makina, kamış kombinasyon kullanım tecrüben var, zaten burada kendin için en ideal seçimleri yapabilecek donanımdasın demektir.Brada biz arkadaşların küçük nüans katkıları olabilr size.

Kullandığım Exage 4000 RC, benim için ayrı bir zevk. Bak 6000 liğ iher ne kadar ondan daha etli butlu ve güçlü olmasına rağmen, o estetiğn verdiği zevki alamıyorum. Bu makina surf amaçlı değildir. Hafif yemli ve spin amaçlı genel kullanım için uygundur bence. Ama derseniz, genel kullanım için olan makinalar surf amaçlı kullanılmaz mı ? bence hiçbir sıkıntı ve sakıncası yoktur. 40 lık değilde 60 lık gibi.

Tabii burada ki değerlendirmeni, bulunduğun av böldesine göre yapmalısın. Benim avlanma stil ve bölgelerime uygun isen 4000 lik bir Exage ideal oacaktır size. Tabii seçiminiz RC mi olur, FC mi olur ona siz karar vereceksiniz. Kimi otomatik vitesli tercih ederken, kimide manuel vitesi tercih eder. :p :p Ama dersen ki, sert ve akıntılı bölgelerde kullanacağım, o zaman biraz daha güçlü modellere yönelmelisin.

Ayrıca, '' Almış olmak için alıyorum.'' demişsin. Gel sen, '' Almış olmak için değilde, almak için al.'':p :p Bir sefer al ve zevkle kullanacağın bir takım al.

Sevgiler.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Bütçeyi biraz arttır ve S-flex al atçek te yapacağım diyorsan spider surfyada surf mill tercihte edebilirsin.

15. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Av yapacağım yer boğaz akıntı yok desemde yalan olur akıntı oluyor genelde 100 veya 150 gramlık kurşun atıyorum.

Tevfik abi güçlü model derken motorun gücünü bilye sayısı mı belirler yoksa başka bir kriteri mi var devir sayısı gibi.

Dediğim gibi abi almış olmak için alıyorum seni mi kıracağım almak için alıyorum o zaman :)

Saygılar.

Bu olta kapalı halde çok uzunmuş 154 cm geliyor bu kadar uzun olması çok iyi değil bence sonuçta balığa bisikletle giden birisiyim 110cm bile bisiklette zorluk çıkartırken 154 cm heralde bana o yolculuğu işkenceye dönüştürür.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bilye dediğimiz rulman sayısının yanında kaliteli rulman kullanımının önemi elbette tartışılmaz. 13-15 öylesine rulmanlı makina olacağına, 3-5 kaliteli rulman kullanılmış olanları daha sağlıklıdır. Bunun yanısıra, donanım içerisinde mil ve dişli yapısı ve devir sayısıda bu özelliklerde büyük ve ana etkenlerdir. Devir sayısı yükseldikce serilik ve hız arar, güç azalır; devir sayısı azaldıkça güç artar ve serilik ve hız azalır. Düz yolda hızlanan bir aracın 1-2-3-4-5-6 viteslere çıkıp, rampada bunun tam tersi işlevi olarak, vites düşürerek aracın güçlenmesi gibi düşünerek değerlendirebilirsin. Burada devir sayısında kimantık bire bir aynıdır.

Fazla akıtı olmayan bir bölgede avlandığına göre ortalama 4.5 - 5 devirli bir makina sizin işlevinize yeterli olacaktır. Artık Avatarınızada ki resmede yakışmalı derim.:p :p

Aklında bütçene uygun 2-3 modeli belirle ve birebir inceleme avantajını değerlendirerek en sağlıklı seçimini yap.

İyi dileklerime.

17. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Eyvallah tevfik abi sağol ben biraz daha araştırayım o zaman zaman zaman var lüfere palamuta çinekopa.

Saygılar.

18. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
  19. mehmet habil

mehmet habil mehmet habil

ben bundan 1 ay önce lineaeffe s-flex aldım ama memnun kalmadım akıntı olmayan yerler için 100 gr kurşunu rahat atıyosun fiyatıda 160 liraydı 2 gün önce lineaeffe turnafresh 420 kamış aldım 250 gr atarlı fiyatıda 90 liraydı 75'e aldım kartalda attım baya iyi hafta sonuda boğazda denicem

20. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Dene bakalım Mehmet sonucuda bildirirsen sevinirim bakalım akıntıda nasıl iş yapacak oltan