KAÇIRMA ANI

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48516

İlgili başlık altında o günkü Turna avı maceramızı özetlemiştim. Fakat O güne ait unutamayacaklarımın arasında olan birkaç yaşanmışlık daha var. Onları da arzedeyim.

Berrak suyun içinde koyu renkli küçük bir öbek var. Belliki su bitkileri o bölgede yoğun. 0,14 mm ip misinamın ucunda sarılı turunculu, kırmızı kafa bir sahte var. Sahteyi koyu renkli yerin ardına düşürdüm yavaşca sarıyorum. Vuruş aldım. Artık ota takılma ile vuruş alma arasındaki farkı seçebiliyorum, bu kesin vuruştu. Rapalanın bir ardında bir de altında üçlü iğne var, nasıl oluyorda vurmasına rağmen yakalanmıyor, onu da bilmiyorum. Neyse aynı yere aynı şekilde yaptığın ikinci atışta turnayı taktım. O orada oynuyor, ben burada....

Kaçırma anı 1: 10 m. önüme kadar geldi. 60 cm kadar bir balık. Kafamda bin düşünce.. Yaklaştırıp kıyıya çeksem, kıyı sarp. Hakim olamadan geri suya yuvarlanabilir. Kepçelemek tek alternatif. Kepçe belimde asılıyor. Balık 3 m önümde sakinleşti. Ama ben yol istese de versem diyorum. Zira kepçeyi sol elimle klipsinden çıkarmam gerek. İşte o an olan oldu. Sakin duran balık bir anda en az 50 cm su üstüne diklemesine fırlayıp 40 takla attı. Rapalayı fırlattı attı.
    Saygıyla eğildim. Hiç üzülmedim. Ama o anı kayıt altına almayı çok isterdim.

Kaçırma anı 2: Aynı yerden aynı şekilde ikinci defa ve aynı rapala ile belki aynı balığı, ama sanırım daha büyüğünü kaçırdım. Bu sefer mücadele daha çetindi. Yol istiyor veriyorum. Geri çekiyorum, çırpınmaya başlayınca gevşetiyor ve aklımca takımı zorlamamaya çalışıyorum. Ne kadar titizlensem de fırdöndünün klipsini açtı, rapalamı da aldı gitti. İşte buna canım yandı. Elim ayağım titremeye başladı. Bu bana bir ders olsun, bir daha klipsli fırdöndü kullanmayacağım.

Kaçırma anı 3: Kaçan balık büyük olur, bu sefer 20 m.soldayım ve açıkları dövüyorum. Küt vurdu, ben Ramazan’a bağırdım “koş kepçeni getir”. ondaki kepçe büyük kesin alacağım balığı.
    Kırmızı kafalı, salkım kuyruklu 20 cm.lik beyaz silikon kurt ile kandırdım turnayı. Turna 5 m önüme kadar geldi ama Ramazan hala gelemedi. Neyseki turna sakin duruyor ama dikkatimi birşey çekiyor, benim beyaz silikon neredeyse görünmüyor. Tamamen ham yapmış. Ne oldu dersiniz? ip misinamı kırt diye kesti. Makas daha zor keserdi. Misina boşaldı, benim de sinirlerim. Neredeyse olduğum yere çökecektim. Bu bana bir ders olsun, birdaha çelik telsiz takım yapmayacağım.

Aldığım balıklar gözümde değil, kaçırdıklarımı unutamıyorum. Mühim tecrübeler benim için...

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Hep tecrübe bunlar Yavuz abi :)

3. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    gerçekten harika. bu konuyu ava birleştirmek lazım.
    bu kaçırma anları daha bi heyecanlı.

4. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Üstadım senin tecrüben bize de ders olur ve bir şeyler öğrenmiş oluruz. Osebeple neymiş turna tutmak istiyorsan çelik telsiz takım yapmayacakmışız hihi

Dostça

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Sağlık olsun diyelim. :) Sonuçta hepsi anlatılabilecek güzel maceralar. Turna avına forumdan bazı arkadaşlarımız gerek yok deselerde kesinlikle telsiz takım yapmıyorum ama klipsli fırdöndü benimde aklımda bulunsun bir daha bende kullanmam. :D Yemi tamamen yuttuysa 3. balığın yaşayabileceğini pek zannetmiyorum ama oda boğazındaki yemden inşallah en yakın zamanda kurtulur :D Bilgiler için teşekkürler daha büyüklerinin denk gelmesi dileklerimle...

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi merhaba;yazdıklarını okurken neler hissettiğini yaşamış kadar oldum :thumb:

bu iki olay çok kötü malesef sahtenin zavallı balığın ağzında kalması çok kötü bir durum.

bundan 4-5 sene önce galata köprüsünde trofe bir zargana yakalamıştım üst gagasında 2 tane çapari kösteği vardı :eek:

ama oltadan kaçan zavallı turnanın durumu daha vahim.çok dayak yiyor zavallı hayvanlar.

7. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    abi sana bişi söyleyeyim mi.
    1.balık-hakim olamadan geri suya yuvarlanamazdı inan
    takla istediği kadar atsın. sarpa düşmezdi bence :)
    2.balık-klipsin markası neydi. Okuma ise ben de güvenmeyecem bundan sonra
    3.balık-işte ona bişey diyemem desem de inanma :) silikon değil de bence, az dalarlı sahteler kullan abi. polyesteri ısırsın dursun hayvancağız. yerinde olayım 15-20 cm lik sahtelerden kullanırım. Leader olarak da florocarbon ve de çekeri yüksek bir misina tercih ederim. Rastgele.

Avların daim olsun

8. 1.Balık tan önce daha küçük balığı önerdiğin şekil yaparak kaçırdım. Ama tabii keşke yine deneseydim diyorum.
    2.Balık- klips sanırım albastar dan almıştım.
    3.Balık ta az dalarlı sahte kullanamadım çünkü o sahteyi 2.balık alıp gitmişti. (Yedeği de yoktu ne yazıkki)
    20 cm.lik silikonu tamamen ağzına alan balığın çenesi misinaya kadar ulaşmış ve örgü misinayı kesmiş olduğuna göre çelik tel tek alternatif olsa gerek. Çekerle ilgili bir durum olmadığını düşünüyorum. Çünkü asılarak koparmadı, kırt diye makas gibi kesti.
    Esenkal..

9. tunapamuk

tunapamuk tuna günsayar

Üzüldüm senin içinTüh

10. tunapamuk

tunapamuk tuna günsayar

Neyse ne yapacağını öğrenmişsin SarıLacivert

11. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Yavuz kardeşim senin de dediğin gibi bazı hatalar var, işte bu hataları bizler de uzun senelerden beri çok yaptık.:):):)
    Sen de bir daha ki seferde kocaman bir Turnayı kepçeye alacağına inanıyorum.:) :) :) Ama bundan sonra kepçe devamlı elinin altında olacaktır.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:):):)

12. Orhan abi, bende bu şans varken kepçeye girmeyecek bir balık gelir, KAKIIIIÇ diye bağırtır beni.

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    geçmiş olsun .bu kaçırmalar , ilerleyen zamanda kaçırmadığında alacağın zevkin katlanmasına sebep olacak.

ama balıklar seni kandırmış gibi bir izlenime kapıldım. yoruldular diyorsun peşine 40 takla attı diyosun :D sanırım rol yapmışlar.