Merhaba değerli amatör balıkçı dostlar, Geçen sene kuşadası davutlar beldesinde tatilimi geçirirken , plajda, kumsala 15-20 metre mesafede ,gözlük ile çok büyük mırmır balıklarını görmüştüm. Bu balık hakkında bilgi edinirken, internetten balıkavı.net adresini buldum . Mırmır avı ve teknikleri hakkında ne kadar bilgi varsa okudum. Şimdi aynı kumsaldayım 1 Hafta boyunca her türlü denemeyi yaptım ama başarılı olamadım, sebebi iğne ve yem seçimiydi çünkü istanbuldan getirdiğim 10 numara istavrit için aldığım iğneyi ve tavuk göğsü tekniğini kullanarak denemeler yapmıştım. Sonra tek iğne, 35 gr kurşun ,2 metre bedeni elime sardım ve gözlükle olup biteni izleyince kurutulmuş tavuk etine, kibrit kutusu büyüklüğünde, karagöz ve mırmır yavrularının acayip saldırdığını gördüm, korku filmlerindeki gibi .... Hatalardan biride temmuz ayı olması idi bence yavruların büyüyümesi için eylül ayını beklemek lazım çünkü yavrular büyük mırmırlara izin vermiyorlar ama tatilin sonu ve dönüşü var ! 2. hafta yöresel çözümler aramaya başladım. Önce balık malzemeleri satılan yer olmayınca herşeyin satıldığı japon pazarında 1,5 TL ye satılan 3 köstekli 7 numara yazan markası belli olmayan takımlar aldım. Sonra kumsaldan küçük midyeleri topladım ( 0 TL).İçinden çıkan küçük beyaz et parçasına hayır diyemiyorlar sonra ayvayı yiyorlar 3-5 gün boyunca yakaladığım 40 yavru mırmırı saldıktan sonra ,küçüklerden daha hızlı davranan baba mırmırı en sonunda yaladım. Şimdi besin değerleri midemden hücrelerime doğru yola çıktılar seneye yeni mırmır raporumu yazmak üzere hoşçakalın,daha iyileri sizlere rastgelsin.
helal olsun. tebrikler. mırmırın hayır diyemediği bir diğer yem de sahilde dalgaların vurduğu yerlerde kumun bir karış içinde bulunan kurt lardır. saygılar.
Mehmet bey daha oradaysanız kum midyesinden hariç kum kurdu çıkarın.Çok daha iyi yemdir.Birde oltayı olabildiğince ileri atın büyükler biraz daha ileride bulunuyorlar kıyıdan malesef ufaklar gelmekte. Tebrikler...
Mehmet kardeşim yakaladığın mırmır çok güzel, afiyet olsun. Bende forumdaki ustaların yazılarından ''tasmalama'' konusunda (teoride) bayağı bir şeyler kaptım, kısmet olursa hafta sonu mercan avına gidip öğrendiklerimi tatbik edeceğim. İnşallah senin gibi bende güzel bir av yaparım da av raporumu paylaşırım. Rastgele....
Tebrikler gzel balık. 75 gr yada 100 gram kursunla daha uzaklara atış yapabilsen daha fazla baba yakalardın. Seneye inşallah.
Tebrikler güzel mırmır :clap2: Ben de burda maske ile daldığımda hep küçükleri gördüğüm için olta atmadım, 1 ay sonra deneme yapacağım.. Afiyet olsun :thumb:
Bu balıkçılık çok güzel bir tutku, işte bir mır mır bile gerçekten çok önemli bir yer kaplıyor....İşte ben buna hayranım, yeter ki kendimizin, yani bizim tuttuğumuz balık osun. Sizleri çok seviyorum benim balıkçı kardeşlerim, hoşça kalın.
Can Bey ; Ben didim akbükte kum kurdu çıkardıklarını görmüştüm ve hatta bikaç denemede ben bile çıkarmıştım. Fakat İzmir dolaylarında defalarca denememe rağmen çıkaramadım.Bikaç hafta içinde bende davutlar taraflarına gideceğim.o taraftann çıkıyormu kum kurdu?
Mehmet Bey ; O gördüğünüz baba mırmırları yakalamak için birde gece avını deneyin o gözlükle görmüş olduğunuz haramilerin hemen hiç biri gece ortalarda kalmıyor. Boru kurdu ve mamuna da hayır demiyor o babalar işte buda benim mamun ile gece tuttuğum bir mırmır.sigara paketi için şimdiden özür dilerim Ama sevindiğim yanı şu 9 ay oldu tam sigarayı bırakalı :;
Arkadaşların da söylediği gibi mırmırın en çok sevdiği yemlerden biri de dalgaların vurduğu yerden kumu kazarak (yaklaşık 50-60 cm derinlik) çıkartılan kırmızı kurtlardır. Ben davutlar sahilinde bu kurtlarla sabah saat 4:00 ile 6:30 arası çok iri mırmırlar yakaladım.bidahakine denersen verimli olacağından eminim. Bu arada davutların neresindeydin merak ettim.
Yurtsever Bey ; Bu kum kurdu dediğiniz hani yaban tv 'de Necmi Fidan BEy'in kumdan çıkardığı kurtlar değil mi?
Engin hem kum kurdu hemde kum midyesi mevcut.Birde eğer kepçen var ise limanın içinde bu aylarda tekede bulunur.Tekede çok güzel bir yem.