Tüm forum sakinlerine merhabalar Benim bir sorum olacak hafif jig ile (50 gr altı) kıyıdan at çek deneyen,bu şekilde verim alan yada alamayan varsa lütfen tecrübelerini paylaşabilirmi ? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim..
kıyıdan jig denemelerim oldu ama gelede sipin yaptığımız av sonunda avlak denemesi yapma tarzında genelde sahte ile at çek avımızı gece yaptığımızdan çantamızdaki hafif jigler ile yüzdürme denemesi şeklinde oldu. bunun için en önemli unsur uygun atarlı kamış sürprizlere cevap verecek makina ve misina. kamış 20-150 gr atar aralığında olabilir. spin kamış olmalı. 2. unsur ise avlak çobuk derinleşen kayalık yapıda kıyılar olması gerekir ki taradığımız alan artsın takılmalar yaşanmasın. ben balık almadım daha bu teknikle alanaları biliyorum. bu teknikle avlakta hedef balıklar mevsimine göre levrek barakuda akya yazılı orkinoz zargana sinarit gibi balıklardır. bu balıklar dönemine göre kıyılarda av verebilirler. rastgelsin.
açmış olduğum "zargana bayramı" isimli konuda 30 gr hafif jigler kullanıldı. eğer merada balık varsa ve iyi aksiyon verirsen avcı balıklarım hemen hemen hepsi atlar. ağırlık çok olduğu için uzak mesafelere kolayca erişebilirsin. hatta ben çoğu zaman ava jig ile başlarım. ama şunu da söyleyeyim çok yorucu oluyor. yaklaşık 3 saat sonunda sağ kolumu hissetmiyorum + sırt ağrısı da cabası
Aykut arkadaşımız vakti zamanında almıştı... Bende ima gun 20 gr la denemeler yapıyorum bakalım sonuç ne olur http://www.youtube.com/watch?v=suMdgknk3IM
çok güzel oldu bu videoyu izlediğim teşekkürler.. umarım güzel bir balık denk gelir bizle de paylaşırsın rastgelsin diyelim..
bende hafif jigleri kıyıdan çinekop ve lüfer avında denemek istiyorum.kıyıdan hafif jiglerle çinekop ve lüfer avında verim alınabilirmi veya deneyip verim alan varmı.deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
balığın kıyıladığı zamanlarda kesinlikle verim alırsın. bkz:http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=48417 buradaki lüferlerden 1 tanes 30 gr jig ile yakalandı.
zaman zaman maria ve ima'nın 12, 20 ve 40 gr. jigleri ile deneme yapıyorum ama çok ısrarcı devranmadığımdan mıdır nedir heniz siftahım yok. geçenlerde, gün yeni ışırken yakına geldiğini farkedemediğim jigin sudan fırlayıp kafamın yanından geçerek arkamdaki kayalarda U şeklini almasından sonra da iyice tırstım
avda çok dikkatli olmak gerek, bir iki ay önce oltanın iğnesini dudağıma sapladım.hooked iğnenin damağı ete geçtiğinden geri çıkarmak için etimin içinde bir tur attırıp farklı bir yerden çıkarmam icap ettiğinden bu yana daha da bir huylu oldum.
Bu yontemle balık alan arkadaslarımız var evet bende bu sezon denemeyi dusunuyorum bir kactane edindim 20 grm 25 grm .. yeterli oluyor zaten 30 - 40 metre rahat atılabiliyor cırparak.. denemesini yaptım 10 40 spın kamışla gayet hoşuma gitti ... Uploaded with ImageShack.us
Marianın 60 gr jigleri çok hoş bbh ve blh onlardan alıp 100-200 gr atarlı kamışla çinekop ve lüfer için denemeyi düşünüyorum acaba sonuç alırmıyım?
Alma şansın var tabiki denemeden birşey soylemek dogru olmaz denemekte yarar var deneyip sonuç paylaşırsan fikir alışverişi yapabiliriz bol şanslar :thumb:
Ama birde şu var 60 gr jigi taktım diyelim karaköyde sonra başladım at-çek yapmaya biri geldi bakam sen ne atıyorsun.AAAAA bu jigmi?Evet abi jig iyide oğlum bunlar iş yapmaz saçma sapan iş yapmayın derse nedicem?
rover 98'i su üstünde yüzdürürken yanımda balık avlayan yaşlı bir amca '' evladım sahten çok güzel yüzüyor ama suyun üstünden geliyor, sen ona bir kurşun tak da az derinden gelsin '' dedi. ben de '' amca ben daha acemiyim yavaş yavaş öğrenirim inşaallah '' deyip güldüm geçtim.
Varsayımlar üstüne konuşursak o anda bir balık biner ve adam cevabını alır ? binmesede çok çok oyun oynuyorum dersin :laughing: ayrıca birşey denerken cevrendeki insanların ne dıyecekleri ne dusunecekleri onemliyse senin acından deneme yanılma yapmazsın olur biter bu kadar basit :thumb: