Rapala ile sazan avı ( bir yaşıma daha girdim :) )

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında KARAYEL55 tarafından paylaşıldı.

1. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Sazan avı için okadar yem hazırladım taktik, teknik çalıştım :) yanlız geçenlerde gördüğüme inanamadım.Altınkayaya sazana gittik.Oltalarımızı suyla buluşturduk.Etrafı gezerken yan tarafımızda kamp kuran ekibi ziyaret ettim.Semaveride yeni demlemişler çay ikram ettiler..Tabiki sohbet sazan üzerineydi.:) 8 olta atmışalardı ve hepsinde gümüşe benzer rapala takılıydı.Söylediler inanmadım.Sazan öğle sahteye vurmaz dedim.Boşamı okadar yemler kokular hazırlıyoruz dedim.Yanlız livarlarında aldıkları balıkları görünce inanamadım.Vallahi 1 yaşıma daha girdim.adamlar ciddi ciddi hiçbir yem kullanmadan sadece rapala kullanarak hemde bırakma olta düzeneyi ile çok ciddi balıklar almışlar.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Bakalım ilerliyen yıllarda daha neler göreceğim....:laughing:

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba,lakin at cek yapmiyorlar oltayi atip oylece bekliyorlar dogrumu ? Rapalalari silikon seklinde kokulu yemlerden olmasin;bende hic duymadim rapala ile sazani :)

3. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Ben de 44 ume bastim simdi:laughing:

4. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    onlar rapala değil gümüş zaten bende yıllardır orada avlanıyorum altınkayada bolca bulunan gümüşleri yem olarak kullanıyorlar rapalamı gümüşmü diye dikkatlice baksaydınız keşke yalnız dip oltalarında kullanırsanız ilk 10 sn.içersinde kaya balıkları tarafından gümüşünüz afiyetle yenilecektir.şamandıralı olta ile dipten 1,1,5 m. yukarıda kalacak şekilde ayarlayın tutacağınız sazan asgari 1,5-2 kg. olacaktır sağlam oltalar kullanmanızı ve oltayı bırakacaksanız iyi sabitlemenizi öneririm aynı sistemle sudak ve yayın yakalama şansınızda yüksek olacaktır gümüş balığını ikindi deb sonra ve sabah saatlerin de yeşil istavrit takımı ile derin kayalık yerlerden 3-5 m. göl kamışı ile hafif hafif daldır kaldır yaparak rahatlıkla yakalayabilirsiniz rastgele.

5. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    Özkan kardeşim silikon falan değil.Bildiğimiz rapala.Gezer kurşun dibe oturuyor 50 cm rapala havada kalıyor.Şimdi av bayisi arkadaşa gittim.Konu oradada açıldı birkaçkişi bayiden rapala alıp altınkayaya gitmiş.

6. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa kardeş bende altınkayayı en az senin kadar biliyorum ve gümüşlede avlanıyorum.Gümüş balığı ile rapalayıda ayırt edecek kadarda bu işi biliyorum.

7. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bu yıllardır yapılıp sır gibi saklanan bir durumdur. Ama sistemin öğrenilmemesi ya da bilinmemesi mümkün değildi Levent. Ben sazana zaten pek gitmiyorum ama gidersem de yemle pek uğraşacağımı sanmıyorum. At sahteleri bekle en güzeli.

8. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla güzel iş.Günler sürüyordu sazan hazırlıkları.Bugün birkaç tane aldım rapala.Bakalım nasıl sonuç vereceklerreeling

9. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    valla yıllarım o barajın kenarlarında sabahlamakla geçti ayak basmadığım kenarında yatmadığım yer yoktur madem öyle zaten işim icabı yılda bir kere izinde gidebiliyorum şu rapalanın modelini falanda yazda bende uğraşmayayım ;)

10. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gümüşle avlanmaya devam et sen mustafa

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Atıp beklemekle mi oluyor sadece, Atıp yavaş yavaş çeksek olmaz mı:D Bizim buralarda Turna vs at-çek e uygun tatlı su balığı yok diye dövünüp dururdum. Yoksa Gediz Nehri 5 dk mesafedehihi

12. 29519

29519

Bizim bir arkadaşta sahte ile sazan avlamıştı ama onda iğne balığın ensesine mi ne girmiş.

13. sencerveben

sencerveben hakan

gerçektende iyi saklamışlar.:mad: ilk defa böyle bir şey duydum.inanın çok şaşırdım.demekki daha öğreneceğimiz çok şey var.bangheadilk fırsatta deneme yapmak lazım.

14. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    valla gördüğüm ekip atıp beklemeli av yapıyordu.bendde ilk kez gördüğüm için atıp çekerekte yakalanıp yakalanmıyacağı konusunda hiçbirbilgim yok.Tek bildiğim bayramda yapacağım sazan avında birkaç oltada bu sistemi kullanacak olmam.bakalım iyi bir sonuç elde edebilecekmiyim

15. alidag

alidag alişan

benimde başıma bu garip durum 2 sefer geldi birinde sazan birindede çapak yakalıdım rapalayla hemde turnaya sırtı yaparken :) İkiside balığın ağzındaydı yani atlamış gayet ancak ikisindede hızı düşürmüştüm o ara denk geldiler

16. cengiz_av

cengiz_av cengiz

yüzde onda olsa tabiki sazan yakalama şansı vardır dibe birakılan her nesneyi
    kontrol eden bir balıkdır o yüzden düşük ihtimal

17. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    aslında devasa sazanların gümüşleri sıçratarak kovaladıklarını çok gözlemledim kendimde sudak için şeytan oltasına gümüş takarak at çek yaparken sazan yakaladım rapala denemelerim ise hep sonuçsuz kaldı sevgili karayel merak etme benim istihkakım saklıdır gümüşlede mısırlada trofe sazanımı her sene yakalıyorum allaha şükür o açıdan sıkıntım yok nedense rapaladan hiç verim alamadım sadece bir tane perch yakalamışlığım var oda silikonla birde dikkatimi çeken diğer konu sazan önceleri bu aylarda gümüşle hiç avlanılamazken şuanda bile gümüşle yakalanabilmesi bana çok ilginç geldi sudak için attığımız oltalara bakmazdı bile ben bunun sebebini altın kayada çok aşırı türeyen yamyam kaya balığına bağlıyorum demekki sazanlara yiyecek hiçbirşey bırakmıyor

18. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    sahte ile avlanan sazanların türünü bilmiyorum ama geçenlerde turna avında yaklaşık 2 kg.lık aynalı sazan kıyıya yakın yerde iki kez rapalaya saldırdı, hatta iğneye hafifçe takılıp kendini kurtardı. iki hafta önce de bacanakla kasna avlamaya çalışırken şiraz dedikleri sazan türü 2 no mepse yakalandı.
    bu bizim video

http://www.youtube.com/watch?v=aOLJp3QOxyg

aşağıdaki de youtube'da izlediğim bir video, elin ispanyolu topwater sahte ile yakalıyor :eek:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=3CcLAIosqmQ