SHIMANO CAENAN kullananlar??

Konu, 'Makineler' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Herkese selamlar. Amerika'dan tatile gelecek bir arkadaşımdan 2 tane makine isteme şansım var, malum fiyatlar burayla uçuk derecede farklı. Modelleri incelerken bu tip makineler gözüme çarptı. Değişik bir kasası ve çalışması var bir tanede bu modelden alıp çeşit olsun istiyorum.

Bir kaç video izledim ve bizim makinelerden daha az yer kapladığını ve videolarda çok büyük balıklar çekildiğini gördüm. Türkiye'dede satılan bu tip makinelerden kullanan arkadaşlardan artıları eksileri varsa yorumlarını bekliyorum. Genelde tatlı suda spin avlanıyorum. Bu arada Türkiye piyasasında 300-400 tl civarında shimano'nun 2500'lük şu modelini kaçırma diyebileceğiniz bir şey varsa 2. model olarak onu getirtebilirim. İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Daiwa varken Shimano almak pek akıllıca bir yatırım olmaz kanaatindeyim şahsen.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Fatih bu tip makinalara alışmak zor olabilir bende turna için senin gibi düşünüp alacaktım, av bayideki abi sağolsun kullanımının zor ve alışmanın zaman alacağını söyleyince(atarken kalama ayarından dolayı karışıyoruş) yaparken vazgeçtim.Birde bu makinaya özel tetikli kamış alman lazım büyük balık olayına çok takılma ben 40 cm. üstü turnayı zor buluyorum. Bence kaliteli bir at-çek makinası al.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Gökhan, belki böyle makina kullanmadığın için 40 cm üstü turna bulamıyorsundur, ne dersin?

Ha, ciddiyim. Zira, aksiyon vs. hususunda bunlar açık yüzlüleri suya götürür, susuz getirir.

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bizim sıkıntımızın aslında temel nedeni ağcılar, av yasaklarına uymayanlar ve aşırı avcı olması ufacık bir gölette haftasonu bir günde 30-40 araba oluyor diye düşünüyorum.
    dediğin doğru olada bilir, arkadaşlar kutu kolaya 50 m. misina sarıp elle at-çek yapıp ne balıklar tutuyorlar bir bilsen ben gözümle gördüm o yüzden bu malzeme olayını abartmamak lazım. Zira av bayileri bizi avlıyor şu marka şu model şu renk diye

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Zaten bütün balık malzemeleri, balıktan ziyade balıkçıyı kandırmak için yapılır.

Genede şöyle bir gerçek söz konusu. Yakalayacağınız balığın boyu, miktarı vs. noktasında, harcadığınız parayla bir doğru orantı söz konusu.

Fakat mesele, parayı doğru yere harcamak. Örneğin, en kral makine, en süper kamışı alıp, ucuna dandik çelik tel takarak balığı ürkütüyor, paraya kıymayıp, pipet vs. geçiriyorsanız, söz konusu olmuyor.

Ama 5m'si 43 $ olan titanyum tellerden takıyorsanız, o zaman işte harcadığınız para ile tuttuğunuz balığın korelasyonu bir anlam ifade ediyor. Ha, o teli taktığınızda, makineni ve kamışın etkisi gün yüzüne çıkıyor.

Yok, siz şurdan kore malı ucuz çelik tel takıyorsanız, kasnak ve el oltası kafi gelecektir zaten her halukarda.

7. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    sayın Serdar KÖYLÜ zaten size göre balık avlamak için oldukça zengin olmamız gerekir.dünyaya mal olmuş shimano gibi bir markaya "dawia varken shimano
    almak akıllıca olmaz "diyosunuz ya siz ne kadar kendinizden eminsiniz karşınzdakini küçümsüyorsunuz neymiş efendim "UCUZ TEL TAKIYOSAN KASNAK AL YETER"benim 75 yaşındaki dedem hiç bi şekilde makineler vs teknoloji kullanmaz delikli taştan ağırlığını yapar çile misina ve paragete iğnesinden takımını yapar senin ömründe göremediğin irilikte levrekler,akyalar,orfozlar,lahoslar yakalar sen hiç 40 kg akya gördün mü??? o senin DAWİA ile değil ucuz çile misina ile yapımış takımla yakalandı.
    senin dawianın methini kalitesini sürekli senden dinliyoruz e sürekli foruma girebilecek kadar zamanın var e dawia gibi teknolojin var biraz resimyüklede seni örnek alalım.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    En iyi avı yazan yere, 5.330 kg (30 gramı da benden olsun) akya ile 3 kg (bunda bonkörüm, 300 gr benden) yayın diyen birinin gelip burada 40 kg akyadan bahsetmesi acayip düşündürücü.

Hal böyleyken elbette kantarın topuzunu salıp lafı giydirmek hoş olurdu. Ama değmez.

Sen dedenin hatıratı ile avunmaya devam et kardeşim. Akya mı? 40 kg'mu, eh, ama küçük, bu kadarını söyleyeyim sana. Ha, bu akya'yı bulmak kolay mı, değil. Hele ki sen gibi kendini dedesinin zamanında yaşıyor sanıp, öyle delikli taş, çile misina vs. ile akya avına gidiyorsan, hiç kolay değil. Ve senin deden 40 kg tutarken, sen neden 5 kusur kiloyu aşamamışsın sebebi gayet açık. Zira dedenin zamanında üst teknoloji çile misinaydı, millet urgan ile tutmaya çalışıyordu.

Yani, deden vizyo sahibi, ufku geniş, yenilikçi adammış. Millet urganla debelenirken, çile misinaya atılım yapmış.

Ama sen yobaz kalmışsın, hala dedenin zamanındaki balıklar varmış gibi, dedenin kullandığı malzeme ile balık tutmaya çalışıyorsun. Elbette işte böyle de nal topluyorsun.

Sen devam et böyle, ben bildiğim yoldan devam ederim. Fotoğraf mı? Umrumda değil birader, ben siz gibi bir kaç şahıs aboooovvv desin diye balığa gitmiyorum ki, size göstermek için birde pil vs. harcayayım.

Ha Sihmano vs. Daiwa'mı? Shimano bisiklet yapsın, iyi beceriyor. Ama balık tutacaksan, Daiwa varken Daiwa alınır, hepsi bu.

9. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Fatih Kardeş :)

İllaki baitcast bir makine istiyorsan Abu Garcia Revo Toro veya Abu Garcia Revo Toro Winch almanı öneririm.

Revo Toro'yu uzun süre kullandım,bir arkadaşımı kıramayıp ona verdim,kısa süre önce Revo Toro Winch edindim,

Shimano ve Daiwa gerçekten iyi makineler ama söz konusu Baitcast makine olunca Abu Garcia Revo Toro ve Toro Winch diyorum.

Rastgelsin.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Orhan biraderim, hele C3'ler çıktığı zamanda Abu Garcia gerçekten rakipsiz aletlerdi. Ki -bilhassa- baitcaster makine olarak gene o C3'ler, Ambassador'lar vs rakipsizdir.

Ama daha yeni serilerde, o eski İsviçre kalitesini görmek pek olası olmuyor.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hafif çıkrık diye tabir ettiğimiz ve benim '' Bülbül Yuvası '' dediğim ve geçtiğimiz günlerde takımını kurarak görüşlerinize sunduğum bir takım.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48854

Tabii ilk hedefim Shimano Curado 300 EJ idi. Lakin İngiltere'de ki arkadaşım aracılığıyla en avantajlı olarak Daiwa yı bulunca onu değerlendirdim. ( Aklım hala Curado 300 EJ de kalmadı değil.:p :p ) Bildiğimiz diğer klasik Shimano makinalar, Avrupa pazarlarına göre bizde %30 seviyelerinde ucuzken, bu tür makinalar her nedense bir o kadar pahalı.:confused: :confused:

http://global.ebay.com/Shimano-Cura...D-NEW-IN-BOX==FREE-SHIPPING/120963849749/item

Bu birazda hobi ve egomuzu tatminden öteye değil tabii ki. Olsun, eğer ki kişileri mutlu ediyorsa, gerisi teferruattır. İmkanın var ise ve bunuda avantaja dönüştürebiliyorsan............................:: :thumb: :thumb:

Spin amaçlı düşnüyorsan, adapte olana kadar biraz sorunlar yaşarsın ama, sonrası deme keyfine.

Hele ki tekne avlarında hafif yemli, 70-80 m. derinliğe salarım dersen tadından yenmez gibime geliyor.:p :p

Konu biraz, Shimano'mu, Daiwa'mı ya dönüyor sanırım.

Her iki markada kendi platformlarında öne çıkan markalardır. Buna rağmen bence Shimano, her zaman açık ara öndedir; her ne kadar Daiwa sahibi olsamda.:p :p

CAENAN 100 diye sormuştunuz.:p :p

Mutlak iyidir.:p :p

http://global.ebay.com/SHIMANO-CAEN...-155YD-free-shipping-caenan/130713698362/item

Bu ve benzer serilerde 00 ile biten modeller ( 100- 200 - 300 gibi ) sağ el kullanmlı, 01 ile biten modeller ( 101-201 - 301 gibi ) sol el kullanımlıdır.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Namıssızlar onuda güzel beceriyorlar.:laughing: :laughing:

Serdar kardeşim, kusura bakma, küçük bir enstantane katmak istedim.

Sevgilerimle.

13. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Serdar Kardeş,ilk C3 ile başladım,DAM,Shimano Cardiff derken,en son Revo Toro ve son nokta Toro Winch :) C3 ü hala kullanırım.

Abu Garcia olayı biraz çetrefilli hale getirdi :confused: Silver,Black vs Max ler ve C3 lerin bir kısmı çinde,C3 lerin bir kısmı hala İsviçre de,Revo,Revo toro,toro winch kore de üretiliyor.

Her üç modelide yanyana koyunca bariz fark görülüyor,İsviçre ve Kore üretimi makinelerin yanın da diğerleri sırıtıyor ;)

Uzun bir aradan sonra seni forumlar da görmek güzel Dostum :) arayı soğutma bu kadar.

Rastgelsin.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Shimano nu bir iki üst model makinası var, güzel mi, güzel. Ama onların bir alt modeline indiğimizde, tırt oluyor Shimano. Sorun burada. Daiwa'da genelde Gradient bir değişim var. Yani az daha az daha eklene eklene gidyor kalite/fiyat. Dahası, uygun fiyatlı modellerde bir hayli iyi kalite önümüze çıkıyor. Shimano'da bu kalite yok.

Üst uç makinelerde ise, Daiwa ben varım diyor ama, fiyatlarda da baya uçuyor.

Shimano bu hususu biraz çıkrıklarda düzeltiyor ama, onlarda da gereksiz bir sürü şey ekleyip fiyatı gereksiz artırıyor.

15. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
    sayın Serdar KÖYLÜ sizin bırak elinizi sürmeyi yakından göremeyeceğiniz balıklarla her zaman iç içeyim ben hiç kılıç balığı yakadınız mı ?canlıyken bir kılıca dokunabildiniz mi? 7 metre köpek balıgı yazmışınız siz hiç bir köpek balıgına canlıyken yaklaşabildiniz mi ki? ben hepsine eriştim.ben ticari avcılık yapan geniş bir ailenin sportif balıkçısıyım.mesela şöyle başlayayım dolabında senin oltanla yakaladığın hiç balığın var mı şuan benim dolabımda herzaman taze kendi yakaladığım balıklarım olur.orada yazmıssının akya şu kadar benden olsun yayın şukadar benden olsun dikkat ederseniz orada en büyük avınız değil en iyi avlarınız yazıyo benim en zevk aldığım ilk avcılık zamanlarında yakaladığım iri balıklarım arasında olmarıdır onları en iyi avlarım yapar.
    sözüm şu ki maharet makinede parada değil biraz da şansın yaver gitmeli.belliki dawia bayisisin yada sponsorun fakat başka arkadaşları dawia tercih etmiyo veya gücü yetmeyip ekonomik mallar kullanıyo diye aşağılayamzssın.saygılar

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Süleyman, Antalya geceleri de çok sıcak anlaşılan. Sıcak sana iyi gelmemiş pek.

Gücü yetmeyip ekonomik mal kullanan dediğin, Shimano kullanan mı? Güldürme adamı...

Bizim buralar serinledi, gel bir misafirim ol sen en iyisi. Balığa da gideriz, beraber. Kendin görür, duyarsın, benim buralarda kıyıya inip millet istavrit, mezgit vs. ile kova doldururken, bilhassa köpekbalığı yakalayan biri olduğumu. cuma izne çıkıyorum, bayramdan sonra 15 gün boşum, evde müsait, buyur, kendin görürsün.

Evde balık mı? Bak bu forumda da vardır bilen, sen yenisin galiba. Evet, öyleymişsin, 2011 sonu filan. Neyi bilir millet: Genel kaide olarak benim eve balık götürmediğimi.

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tavsiyen için teşekkürler gökhan bugün amazondan makinelere bakarken gözüme çarptı, sonra videolar falan derken heveslendim ama tabi bir şeye dokunmadan, görmeden almak her zaman riskli. Öncelikle burada canlı bir şekilde görüp bakmak lazım sanırım. Bilmediğim için aklıma ilk forumda danışmak gelmişti, iyiki sormuşum. Spin için bir tane 2500'lük bir tane 4000'lik shimano var elimde. Aslına bakarsan benimki biraz fanteziye kaçıyor. İhtiyaçtan ziyade farklı atarlarda kamışlar farklı boyutlarda makinelerle takımlar yapıyorum. Bir nevii hobi desek yeridir...

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daiwa getirme şansıda var arkadaşımın ama derler ya herkesin fanatiği olduğu şeyler vardır. :) Genelde benim için biraz yersiz bir takıntıda olsa bütün takımlarda shimano'ya alıştığım için, gerek sitelerde gerekse av bayiilerinde diğer markaları es geçiyorum ve bu zamana kadar çok üst serilerini kullanmamış olsamda elimdekiler hiç beni üzmedi ama tavsiyenizi dikkate alıp daiwa ve orhan abinin abu garciadan tavsiye ettiği modellerede bakacağım teşekkürler...

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne kadar makineler,kamışlar değişsede, milyarlık elektronik aletler çıksada unutmamamız gereken tek şey halen dedelerimizden kalan düğümleri atıyor, onların öğrettiği saatlerde ava çıkıyor bazen aynı derinlikleri yada aynı kurşun ağırlıkları ile avlanıyor aynı taktikleri kullanıyoruz. Bildiğim kadarıyla kamış vs.. kullanmayan sivriceden Orhan amcamızın aldığı 32 kiloluk kılıç balığı bunun için en güzel örneği teşkil ediyor. Balıkçılığın geniş anlamda ustalık ve tecrübeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Sanırım serdar beyinde belirtmek istediği sağlam ve kaliteli takımlar ile belkide rekorumuz olabilecek bir balığın malzeme yüzünden kaçma ihtimalinin düşmesinin doğru orantılı olduğu. :)

20. emrepasa

emrepasa emre

sen ne alıyon abi ya:) ne içiyosan bize de söyle :D :D :D