Bayram dolayısıyla,tırıvırısını kapan Ulubat göl çıkışı ve Mk.paşa çayı kıyılarını ziyaret ederek, dere içi ve dere kıyılarına tırıvırı dışkılarını boşaltıp,tuttukları balıkları dere kıyısında ,binlerce pet şişe,poşet,plastik tabak çöpleri arasında zıkkımlanıp,yeni ürettikleri pislikleri aynı yerde bırakıp evlerinin yolunu tuttular. Kendi kendilerine ,doğanın ne kadar güzel olduğunu,yoğun iş güç arasında her fırsatta bu eylemi gerçekleştirmek gerektiğini söyleyerek,derin uykuya daldılar. Onlara tırıvırıyı satan mk paşalı olta malzemecileri,civar köy bakkalları,ulubat köyü bakkalı, karacabey balık malzemecileri,ve bu duruma göz yuman mk.paşa ve karacabey tarım ilçe müdürü,orman müdürü,emniyet müdürü,jandarma komutanı,köy muhtarları ... hepinizin bayramını kutlarım...[/B]
Bayramlarını kutlamak yeterli bence Her ilde 10 ar kişi(balık avı hobisi olan,üniversite mezunu) fahri av müfettişi yapılsın,kesilen cezanın yarısı bu müfettişlere verilsin,iki sene içinde bu müfettişler köşeyi döner,illegal avcılık tarihe karışır...
Daha önce benzer bir konu açmıştık. İstersen Başbakanlığa şikayet edebilirsiniz. İlgili konu https://www.facebook.com/groups/344707818927792/
Oradaki göletlerde sürekli yaşanılan bir sıkıntıysa jandarma veya tarım müdürlüğünde yüksek mevkide ki bir görevliyle kalabalık şekilde makamında konuşulsa çözülebileceğini düşünüyorum. Fahri müfettişlik benim hiç aklıma gelmemişti, çok güzel bir fikir, öyle şansımız olsa paraya gerek yok. Bu işe gönül vermiş bir çok kişinin karşılıksız yapacağını düşünüyorum.
Fahri müfettis fikri ve kesilen cezanin yarisini verme fikri güzel de... Tekvandoda olimpiyat samyonuyuz, güres ata sporumuz, boks ve halterde sayisiz basarilarimiz var, futbolda isviçreyi pataklamisiz... Yenilen dayagin yarisini kime verecek fahri müfettis?
Ya arkadaşar,biizm toplumumuz cahil vurdum duymaz,bağnaz, bunları daha da cogalta bilriz.Biz bu cahil insanlara defalarca hemen hemen her av a giittigimizde ,cok iğne takmayın,o balıklar kucuk almayın,tırıvırı atmayın 15 yılı aşkın sure suda erimez göldeki doğal hayatı perişan eder,ağ yasak görmüyormusunuz ağ niye atıyorsunuz vb... bircok uyarı ve ikazda bulunduk ne değişti sorarım size? Cevap : Hiç birşey. Bizim halkımız ne ölmekten korkar ne polisten ne jandarmadan ne de Allahtan.Bizim insanımız parakaybetmekten korkar sadece.Fahri mi olur nasıl olur bilemem ama abim guzel söylemiş kestiği cezanın yarısı senin olacak desinler dayasınlar mufettişleri bakın nasıl da sorun çözülür.Sadece tırıvırı degil hepsi için gecerli bu.Tebliğ dışı ne varsa hepsi için.
eline sağlık dostum iyi kutlamıssın önerine gelince fahri müfetiş uzun iş ama her ihbarcıya %10 versinler yine çözülür gibime geliyor
fahri müfettişe gerek yok tarım bakanlığı tebliğ hazırlamanın yanında binalardan çıkıp görevini yapacak, jandarma formalite gezilerini bitirp görevini yapacak ekstra organizasyonlara gerek yok ne oluyor? Ne oluyor ben size söyleyim; bizim ülkemizde tuz baştan koktuğu için sen istediğin kadar duyarlı ol, tam bizim foruma göre bir söz "balık baştan kokar"