Tekirdağ kıyılarından LÜFERİMSİ çinekoplar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cgrtn tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Uzun süredir bir fiil sağ kolumu bir kaşıntı tutmuştu:) Nasıl anlatsam böyle tahriş yada sivrisinek ısırığı gibi de değil resmen kamış atmak istiyordu:p Zaten Selçuk hocamın balık halinden aldığı levreği ben kudurayım diye meraya kadar götürüp fotoğraflaması kaşıntımı daha çok arttırmıştı:laughing:

Ancak önümüzde 2 adet engel vardı;

Birincisi, hava koşulları at çek avlarımızın yavan ve keyifsiz, sonu çay içmeyle bitecek bir hal almasına sebep oluyordu.
    İkincisi ise atmosferdeki akıl almaz basınç düşüşü(Nat Geo daki bilim insanları gibi oldu :laughing: )

Dün az biraz sabaha karşı sahili bir yoklayalalım dedikidk idk nafile:( Dalga var ama hiç iç açıcı değildi.

Bugün (otruduğumuz evin balkonundan kafamı 45 derecelik açı ile sola çevirdiğimde deniz gözüküyordu ama yapılaşma denen nalet onu da kapadı) denizi görememiştim hiçcyrr

Sabırsızlıkla 21:45 i bekliyordum(Beşiktaşlıyım):laughing: ve hemen arkasından büyük rövanşı izleyecektik:thumb:

Velhasıl maç vakti geldi çattı bir iddaa patlattım hemen en güzelinden(her zamanki gibi yattı:laughing: ) 2 Fenerli balık tutkunun arasında yerimi aldım ve sinir küpü bir şekilde maçı bitirdik. İddaanın o kısmı tutmuştu taaki Real Madrid-Barcelona maçına kadar:laughing: :laughing:

Maçlar bitti kolum yine kaşınmaya başladı ki Selçuk Hocam ile Koray'ında belli bir derecede kaşıntısı varmış:p

Doğru sahile deniz ve dalga yoklaması yapmaya:)

O da ne denizden sıcak bir rüzgar ve adam boyu dalga(bunu söyleyince geçen seneki bir maceramız aklıma geliyor :laughing: )

Anlaştık yine her zamanki gibi sabaha karşı hoca ezanı okumadan sahilde olacaktık:)

Evde biraz vakit geçirdikten sonra herzamanki gibi Selçuk hocam aradı hazırlan geliyorum dedi ve geldi:laughing: :laughing:

Sahile bir indik ki o ne :eek: Atmayı düşündüğümüz yerler dolu bir akıllı biz zannediyoduk herkes posur posur uyuyo sanıyodukki yanılmışız tanıdık 3 ağabeyimiz daha orada at-çek(spinning) yapıyordu.

Yanlarında yerimizi aldık ve ilk atış?
    -Karavanaaaaaaaaaa:eek:
    İkinci atış?
    -Yosuuunnnnn:laughing: :laughing:
    Bu böyle gider sayısını tam hatırlamıyorum ama 327942384. atışımda olta bir kere eğildi, daha önce de at çek ile lüfer aldığım için hemen anladım vatandaşın cinsini türünü mrsparkle, anladım anlamasına ama bacaklar tutmuyor heyecandan. :laughing: İlk balığımızı kepçeledikten sonraki 98472398. atışa kadar ben kepçenin torundan maket balığı çıkartmak ile uğraştım:laughing: :laughing:

Olayı toparladıktan sonra at-çek yapmaya bir süre daha devam ettik ama tık yok:eek: Vakit dar sabah olacak ve balık çekilecek.:)

İlerleyen bir kaç atışın ardından bir vuruş ki ben lüferin ilk defa öyle birşey yaptığını gördüm sahteyi kendisiyle birlikte yukarı attı:eek: Kendimi kılıç balığı yakalıyor gibi hissetsemde kovaya aldıktan sonra karşımdaki lüferdi(uykusuzluk halüsilasyonlara sebebiyet verebiliyor:D ).

Gün ışıyana kadar atıp çekmelerimiz devam ettiyse de elimizde yalnızca 2 adet lüferimsi çinekop vardı:thumb:

Fotoğraflardaki sahte 17 cm dir. Balıkların boylarını ölçmedim ama avuçuma çapı sığmıyordu:D

Volkan abi yine levrek değil ama olsun adrenalini yetti :cool:

Avda kullandığım;
    Kamış: Shimano Speedmaster Game Type
    Makine: Okuma Trio 40 S
    Misina: Power Pro Super 8 Slick 0.15 Hi-Vis Yellow(Herkes tutmazsın demişti:laughing: )
    Sahte : Max-Rap 17 FB-FANC

Herkese balık peşinde rastgele;)

Bendeniz:)

Selçuk Hoca-Koray

2. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    bu akşam kısmet sanaydı bidahakine affetmem:D tebrik ederim kardeşim çok eğlenceli güzel bi gece gecirdik bu güzel dostluk gırgır şamata üstüne birde balık keyfimize keyif kattı herkesin oltası boş kalmaması dileğiyle..

3. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Miss gibiler masallah... Tebrikler.... reeling

4. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler güzel av için daha nice trofele inşallah biz burda alanyada 11 cm max rapleri aldıramaz ken siz 17 cmlik le kandırabiliyorsunuz helal olsun :thumb:

5. volkanca

volkanca Volkan

Çok güzel bir gece olmuş anlaşılan, bunlar resmen kaba sarıkanat. Tebrik ederim arkadaşlar . Kadronuz da mükemmel, en azından fener'in ilk onbirinden iyidir:) Bu cumartesi bende o taraflara kesin geliyorum, oralardaysanız bu sefer artık mutlaka görüşmek, sizlerle tanışmak isterim. Selamlar, sevgiler.

6. deePblue

deePblue na

Tebrikler Çağrı balıklar harika
    darısı levreğin başına artık :):)

7. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrikler. maçta üzüldük ama ne yapalım. kısmet değilmiş.

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    çağrı güzel balıklar tebrikler balık gündüz 9-10 kadar yapar diye biliyordum yoksa sizin orayamı özel gün ışyana kadar yapması

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çinekop avalamak yasak gençler. Duyarlı olalım, çinekop yakaladık demeyelim.

10. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    şidi sıra bizde hihi :laughing:

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler çagri. Yakisir :)

12. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    arkadaş biz tarlada, bozkırın ortasında domuz beklerken, siz gidin deniz kenarında lüfere, levreğe at çek yapın, adalet mi bu?
    Sizleri tebrik ediyorum :) bayağı bir ilerlediniz siz bu işte, yalnız zarganaları bana bırakın :) biliyorsunuz uzmanlık alanım :) bu hafta sonu hasret bitiyor, gogo tekirdağ'a dönüyor :)))
    yalnız araba ile gelmeyeceğim için oltayı getiremeyeceğim (spin) bir müddet sizi gözlemlerim artık :)

13. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    birisi bunların foto montaj oldunu söylemişti silinmiş galiba :laughing:

14. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Tebrikler güzel balıklar daha irileri rastgelir inşallah ancak çinekop kelimesi kafa karıştırıyor dilersen biz onlara sarıkanat diyelim.

15. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Halk Ağzı işte, ama balıkların kanatlarına baksana Ali gerçekten sarı kanat 28 cm civarı boyu var kesin

Daha iyileri de rast gelsin iyi avlar

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tesekkürler:) Daha misleri size denk gelsin.

Teşekkürler. Ben daha önce duyuyordum 17 cm ile tutulduğunu ama kismet buguneymiş:)

O levrekler ömrümü yedi ömrümü:D Dün asil amaç levrekti ama kismet iste:) Tesekkurler daha iyileri sizlerin olsun:)

17. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Evet maçta Aykut Kocaman ve hakem çok üzdü artık UEFA da bakalım nasıl temsil edileceğiz:) Teşekkürler.

Özel olarak değildir herhalde ama saat 7 ye kadar devam ettik pek bi sonuç çıkmadı. Ancak akşamüstüleri de balık alan oluyordu. Sanırım akşamsuyu sabah suyu davası:) Teşekkürler daha iyileri sizlerin oltalarında olsun:)

Sağol Roy abi senin 2009 raporuda bombaydı bir an kalbim gümgüm attı:D

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Çinekop avlamak yasak onu biliyorum Serdar abi:) Dün bir raporda yazdığını okudum bu birazda sana ithafen oldu gibi:p buralarda çıkmaz pek öyle 20 cmlik yapraklar:)

19. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Gökhan hocam dön artık kamış olayını merak etme bende yedek var:laughing: :laughing: Makineyi al yeter:p

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing: :laughing: Ben bilmem eşim bilir programı gibi oldu kesin 28 cm deyince:laughing: :laughing: Ölçmedim dedim ya:) Tartışmaya mahal vermeden biri 38 diğeri 40 cm diyip sonlandırayım