2012 SAROS KAMP RAPORUMUZ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizbilimci tarafından paylaşıldı.

1. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Merhaba değerli arkadaşlarım, bayramın 2. günü başladığımız kampımız cumartesi akşamı sona erdi. Bu süreç zarfında bir çok fotoğraf ve video çekimi yaptık. Bunları ayrı ayrı yayınlayıp sayfaları doldurmak yerine bir video hazırladım.

Ön bilgi olarak ifade etmek isterim ki av raporundan ziyade kamp raporu gibi bir çalışma oldu. 400'e yakın çekim içinden seçerek, ayıklayarak, montajlama yaparak 10 dakikalık bir video hazırladım, inşaallah sizleri sıkacak kadar uzun olmamıştır.

Balık olayına gelince, Saros canlı çeşitliliği açısından bizleri memnun etti fakat umut ettiğimiz trofe balıkları maalesef bulamadık. Bunun dışında bol bol mercan, uskumru, kupes avladık. Arada kalamar, köpekbalığı, vatos, zargana, karagöz, iri istavrit, ispariler de bizleri ziyaret ettiler. Gece avlarımız çok zevkli geçti, su yüzeyine kuvvetli ışık tuttuğunuzda kısa sürede sayısız miktarda küçük canlılar, planktonlar, böcekler toplanıyor, hemen ardından bunları avlamak üzere zarganalar ve uskumru sürüleri alttan harekete geçiyor. Bunları izlemek bile keyifliydi. Su üstünden gece çaparisiyle bir miktar uskumru da alabildik.

Unutamayacağımız kalamar gecesinden de bahsetmek isterim. İlk benim oltama geldi, mercanı çekerken birden bir ağırlık bindi, hemen kalamayı açtım ve yavaş yavaş yorarak çekmeye başladım, bir süre sonra bıraktı, yukarı çektiğimde mercanın ense kısmından derince ısırılmış olduğunu gördüm. Tabii hepimiz istanbul balıkçısıyız aklımıza kalamar olacağı gelmedi. Daha sonra bu esrarengiz avcı hepimizin oltalarına sırayla binmeye ve kalamalarımızı cırlatmaya başladı. Nihayetinde su üstüne kadar gelerek o muhteşem kırmızı görüntüleriyle kendilerini gösterdiler. Hiç birimiz kalamar avlamamışız ve yanımızda uygun ekipman yok. O gece 20'den fazla kalamar kaçırdık, ben sadece 1 tane alabildim o da küçükçe bir taneydi.

Levrek için 1 ay kadar daha beklemek gerekiyormuş, 1 tane bile alamadık. Avladığımız balıkların çoğunu denize iade ettik. Dünya kadar canlı mamun çıkardık fakat 1 tanesini bile canlı kullanmak nasip olmadı. Talaşın içinde küçücük kovalara tıkıştırıp buzdolabına koyduğumuz mamunlar kısa sürede öldü.
    Canlı teke kullanabildik, mercanda iyi sonuç verdi. Neyse sözü daha fazla uzatmadan sizleri kamp raporumuzla başbaşa bırakıyorum, tüm forum üyesi arkadaşlarımıza sevgi ve saygılarımızla.

http://www.youtube.com/watch?v=uQh9PAKiOOg

http://www.dailymotion.com/video/xt9nkc_saros-kampymyz-2012

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Eylül 2012
  2. laborant1986

laborant1986 mesut

ilk tebrik benden gelsin çok güzel olmuş

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ilk tebriklerden biri de benden gelsin :clap2: toplantıya gidiyorum videoyu öğlen izlerim, eminim harikadır.. tekrar tebrikler :)

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Maalesef videoyu açamıyorum sevgili Hasan.

Ama biliyorumki çok başarılı bir çalışma olmuştur.

Birkaç defa bahsettim.Nihai yaşamım bu seneden itibaren Gökçeadada Saroz başlangıcı sularda geçecektir.

Oradaki evim siz sevgili Balık ve Doğa tutkunu kardeşleriminde mekanı olacaktır.

Elbette teknemde emrinizde olacak ve illaki sizlere trofe balık yakalatacağım.

Şu ara çok iri Toriklerde çıkmakta.Artık onlara Torikte denmemeli,resmen Peçuta olmuşlar.Yani toriğin en irisi haline gelmişler.

Haftaya peşlerinde olabileceğimi umuyorum.

Sevgimle kal

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bol çeşitli, güzel, keyif veren avlar olmuş. Mamunları nasıl yakaladınız merak ettim? Gerçi yaban tv de bir kere görmüştüm. Kare, dikdörtgen şeklinde ağ kurup, çamurlu dipte gezinip çamuru eziyorlardı. (Bayağı meşakatli)
    Sizlerde o şekilde mi tuttunuz, daha kolay bir yöntemi varmı acaba?

Bir tane kalamar zokası olaymış, güzel kalamarlar tutacakmışsınız belkide. :)

Devamını dilerim, rastgelsin... :)
    (Videoyu akşam izleyeceğim)

6. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Tebrikler...

Hasan abi tebrikler. Tecrübelerine bir yenisini daha ekledin. ALLAH tekrarını birlikte nasip etsin diyelim...

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler avınız için saroz gerçekten muhteşem bir yer, sormak istediğim bir şey var bot ile işiniz bittiğinde ne kadar sürede toparlayabiliyorsunuz? botun havasını indirip araca koyma süresi ne kadar oluyor acaba

8. unexpected

unexpected HAMZA

bir nevi belgesel olmuş :) keyifli zamanlar geçirmişsiniz tebrikler.

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim

Teşekkürler dostum inşallah beğenirsin.

10. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Sevgili Vedat Abim, kalamar gecesinde ilk aklıma gelen isim oldun. Su üstüne kadar getirip alamadığımız kalamarları Vedat Abi burada olsaydı ne yapıp edip alırdı bu kalamarları dedim içimden. Bu zeki varlıklar resmen bizimle oyun oynadılar. Su üstüne kadar yakalandıkları için değil, yapıştıkları balığı bırakmadıkları için geldiklerini farkettim. Kepçeyi görünce balığı bırakıp bir de üzerimize mürekkep püskürterek hızla kaçıyorlardı. Gerçekten ustalık isteyen bir iş. İnşaallah bu sularda seninle avlanma şerefine de nail oluruz bir gün. Çok teşekkür ederim.

11. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Teşekkür ederim dostum, mamunları aynen tarif ettiğin şekilde çıkardık. Çok zahmetli bir iş, dizlerinize kadar balçığa giriyorsunuz, bazen yürüyemiyorsunuz bile. Ama bu düzeneği kurunca bol miktarda çıkarabiliyorsunuz.

Kalamar zokası olsaydı çoğunu alırdık diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim aziz dostum, nasip olursa bir sonraki saros seferi hûmayûnumuza bekleriz :)

Teşekkür ederim. Botu ve motoru tek başıma yıkayıp katladım. Temizliği çok uzun sürdü. Temizlemeden indirip katlarsanız yaklaşık 45 dakika sürecektir.

Teşekkür ederim, güzel bir kamp oldu gerçekten.

12. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Süper..

Hasan abi video yorumu yapmadan geçemeyeceğim. Süper bir şey olmuş. Aliyyül ala yahu.. En güzel yeri ise su altı çekimleri ve arkadan verilen fon müziğiydi bence. Ellerinize sağlık. Bence bu rapor balıkavı.net'in en fazla okunan raporu olur. Şimdiden söylemeli...

13. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    hasan abi tebrik ederim güzel video sonuna kadar izledim film gibi. güzel bir tatil yaşamışsınız İNŞALLAH bütün tatilleriniz böyle güzel geçer

14. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Beğenmene sevindim dostum. Fon müziği rahmetli Haluk Cecan üstadımızın belgesellerinde yıllarca kullandığı, hepimizin aşina olduğu bir müzik.

15. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok teşekkür ederim İlyas kardeşim.

16. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Saros hala capcanlı bir deniz, hayat dolu. Işığın altında sürekli hareket var, av ve avcının amansız mücadelesi gece de devam ediyor.

17. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Hasan Abi tebrik ederim, eline, ayağına, emeğine sağlık.. Görsellik ve çeşit açısından çok güzel bir çalışma olmuş..

18. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim sizi. çok güzel bir ortamda çok güzel bir arkadaşlıkla güzel bir av icra etmişsiniz.
    size yakındım. aslında tam olarak nerede olduğunuzu bilsem yanınıza gelmek isterdim açıkçası. keşan çok yakın. tahminim doğru ise videodan anladığım kadarı ile danişment orman kampında kalmışsınız. hatta hafta sonu enezdeydim. eneze giderken uğrayabilirdim. bu arada enezde sahilde ve limanda denemelerim oldu ama kayda değer bir durum yoktu. biraz daha var saros için. havası değil daha :)

19. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Çok teşekkür ederim Deniz kardeşim, 9 günlük kampı 10 dakikaya sığdırdık valla:)

Teşekkür ederim Caner kardeşim, evet çok yakınmışız, danişment kampındaydık, forumdan haberleşseydik memnuniyetle misafir ederdik seni. Kampta internete pek vakit ayıramadığımızdan haberleşemedik forumla. Dediğin gibi büyük balık için biraz beklemek gerekiyor, havanın soğuması lazım.

20. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    bir yere yazmıştım sanırım hala oradamısınız diye ama sanırım mesajlar arasında kayboldu. olsun bir sonraki saros kampında inşallah :) birde eskiler şöyle der, ceyran tellerinin cııııuuuuuvvv dediğinde balığa niyetlencen. :) tabi soğuğa dayanabilirsen.