Trabucco Special Casting testi Ve Küçük Bir Rapor

Konu, 'Makineler' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Geçtiğimiz hafta arkadaşım, gittiği Narlı'dan 1.5 kiloluk 4 adet Karagözlerle dönünce, bu hafta beraber gidelim dedik ve gittik. Özellikle hafta içini seçtik ki çok kalabalık olmasın çevre.

Geçtiğimiz yıl alıp taktığım Trabucco Special Casting 0.40 kırmızı misinamı, uygun bir ağırlıklı balık bulamadığımdan performansını test edememiştim. Tamam düğüm testi güç testi uygulamalarını tam not alarak geçmiştide, birde mülakaat gerekiyordu son sınav için.:confused: :confused: :p

http://www.avsahasi.com/asp/group/16/Special-Casting

Gittiğimiz bölge, kayalık ve midye bakımından maşaallah oldukca zengin. Biz daha önceden bildiğimiz ve kayalıkla midyelerin çok daha az olduğu çok daha uygun bir bölgeye yerleşerek küçücük kampımızı kurduk.

6000 lik makinam, Trabucco Special Casting 0.40 misina, Mustad 225 N, 4 no iğne, 3' lü dip ve yemli olarak çalıştı, Beden ve köstek 0.30 Trabucco Competition.

4000 lik kızım ise, Trabucco Super Elite 0.25 misina, Mustad 225 N, 6 no iğne, tekli kıstırma kurşunla çalıştı.

6000 likle beklemeli çalıştığım için, 8-10 kez de olsa midyelere takılmaktan kurtulamadım bir gece boyu. Ve bu takılmalarla istemedende olsa, test amacıma ulaştım.:thumb: :thumb:

Test sonucu nedir derseniz ?

Esneme kaabiliyeti mükemmel, Sanki Super Soft.
    Dayanklılık, inanın en son çare olarak, kopsunda kurtulsun amaçlı tüm gücümüzle elimizle ( En az 20 kiloluk çekiş gücü ) yüklenmemize rağmen bir türlü kopmadı. O midyeleri, öbekleriyle sürükleyip getirdi. Neredeyse traktör çağıracaktık.:p :p

Sonuç, hiç bir iğne ve takım kaybım olmadı. İğnelerde en küçük bir deformasyon yaşamadım. En önemlisi, o zevkin arasında, '' Aaa takım bozuldu, hadi yeni takım takayım '' deyip, insanın zevkini berbet eden olumsuzluk yaşamadım.

Ucuzdu, pahalıydı espirisiyle baktığımızda, hesabı sadece maddi olarak yaparsanız, 10 takım ve her seferinde ortalama, 15-20 metre misina kaybı.:confused: :confused: :confused:

Bir muhasebeci olarak hesap yaptığımda bu misina bana bedava geldi. Ve hatta ben bile borçlu kaldım. Ama sağolsun fit olduk.:p :p

Bir amatör balıkçı olarak, zevkimin içine etmedi ve olumsuzluklarla baş ederek bana bu olumsuzlukları yansıtmadı.

Tabii bu arada, o beden ve köstekleri yapan benim hakkımıda gözardı etmezsiniz.:p :p

Diyeceksiniz şimdi, '' Eeee tamam o kadar yazdın çizdin de, esas mal nerede '' diye ?:confused: :p :p :p

Valla onu ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Hani derler ya, '' Yok yenim dar, Yok yerim dar '' misali.:p :p

Başlangış tarihi : 07.09.2012, saat 15.30
    Bitiş tarihi........: 08.09.2012, saat 09.30

Toplam hasılat ;

3 Eşkina, 400-450 gr.
    3 Karagöz, 600-700 gr.
    4 Çarpan 300-350 gr.
    2 Gelincik 100 gr.
    3 Ot balığı 400 gr.
    15 kadar istavrit

Sadece Eşkina ve karagözleri getirdik. 1 Çarpan balığı derin yuttuğundan kurtaramadık. diğerleri geldiği yere gönderildiler.

Yem olarak sadece midye ve kısa bir müddet canlı teke kullanıldı.

Sadece istavritler, bizlere gece boyu arkadaşlık yapan, yanıbaşımıdan hiç mi hiç ayrılmayan dostlarımıza ikram edildi.:p :p Onlarda miyavlayarak mutluluklarını beyan ettiler.hihi hihi

Fotoğraflar olmadan pek tadı olmuyor bende biliyorum ama, makina çocuklarda ve onlarda Fethiye'deler. Artık azımı çoğa sayın, eksiğimi hoş görün.

Sevgilerimle.

2. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Merhaba Tevfik abi ben zevkle okudum raporunuzu :) Bahsettiğiniz misinayı denemek lazım gerçekten bu kadar sağlamsa fiyatı ne olursa olsun değer.Çünkü gerçekten hesap yapınca giden takımları düşündüm ortalama epey bi zarar çıkıyor.Biraz daha para verip sağlam alıp daha uzun süre kullanmak çok daha mantıklı.Raporu okuyunca balıkları görmüş kadar oldum :) İstavrit vereceğinizi bilseydim bende tüm gece yanınızda size arkadaşlık yapabilirdim :) Tebrikler abi çok güzel av olmuş :)

3. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Tevfik abiciğim,bilgisayardan sonra bir de fotoğraf makinesi (2.) şart oldu galiba.
    Ben de bugün siparişlerime kavuştum.Trabucco t force 0.40 -300 metre- ve 0.50-150 metre- mavi misinalarım ve yeni makinem geldi.
    40lığı makineye sardım.Akyaya düşünüyorum.
    Bir arkadaş bir balık kaçırdı geçen hafta sonu levrek değildir diyorlar.cyrr Akya Altınova'da kıyılamış.Kaçan balık 40lık misinayı arkadaş sıkınca kalaması kalmadığı için iğneden kopardı.Ben de o hevesle trabuccoya güvanimden sipariş ettim.Gerçektende farklı bir misina.
    Avlarınızında devamını dilerim.Maksat aldığımız keyif zatenmrsparkle

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir misinada sağlamlık, bakılacak son şeydir. Ama bakılmalıdır elbette.

Mesela, bir kaç taşa sürtünce ne olacak, bu bakılması gereken daha önemli hususlardan biridir. Çoook sağlam misinanız, farketmediğiniz bir taşa sürtme nedeniyle birden çürük misina oluverebilir.

Bir diğeri ise, UV dayanımıdır. Tüm misinalar polimerdir. Ve polimerlerin çoğu UV ışığı sevmez. Bu güneş misinanızı çürütür demektir. Sağlam misinanız ertesi hafta en kötü misina olabilir.

Benzer şekilde, monoflament misinalarda bir sorunda tuzlu suya ne kadar dayanabildiğidir mesela.

Misinanın bir ekonomik ömrü vardır. Diyelim bir sene. Bu bir sene boyunca, en kötü durumuna bakıp ona göre bir değerlendirme yapılmalıdır.

Eğer siz alıyor, alınca süper sağlam oluyor ama, atıyorum 2 ay sonra elinizde kalıyorsa, bunda bir sorun vardır. İki misina düşünelim. Biri alınca 20kg çekiyor olsun. Ama ufacık taşa değse pıt gidiyor olsun (var böyle misinalar). Diğeri 10kg çekiyor ama, taşa filan sürtmekten hiç etkilenmiyor olsun.

Hangisi daha iyidir? İşte burada ilginç bir durum ortaya çıkar. Taş mı, o da ne, ben uzun olta gezdiriyorum ne taşı diyene birisi, eşkina peşinde gezene ötekisi daha iyidir. Yani, her zaman herkes için aynı misina iyi olmaz.

Mesela, boğazda lüfere atıyorsanız, böyle esneyen bir misinayla tasma atmak size dert olabilir. Hatta, lüferin vurduğunu anlamak bile büyük dert olabilir. Bu bile önemlidir. Ama palamut çaparisi düşünüyorsanız, bu misinanın esnekliği sizi çok dertten kurtaracaktır.

Daha bir sürü mesele var elbette. Ve hiç bir misina, her durumda en iyi olmuyor, olamıyor. Ama siz, misina alırken bu hususlara bakmadan, sadece tamam sağlammış diyerek alıyorsanız, bu size misinayı koparan balıklar değil, balık yok denen avlar olarak dönecektir. İşin en acayip tarafı budur, derdiniz onun kopması değil, balık tutmaması olarak döner çoğu zaman.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik agabey; keyifli aviniz, cesit cesit baliklariniz ve en onemlisi de faydali detay bilgileriniz icin sagolun. Trabucco kalitesi bir kez daha ispatlanmis oldu boylece.

Bu avinizi tebrik ediyor, yakin gelecekte daha da keyifli ve bereketli, ustelik bizlerin de o keyfi gorup biraz olsun yasayabilecegi fotograflari da iceren nice avlar diliyorum.

Bu arada, yukarida bir arkadasin da belirttigi gibi, bu gunlerde Ege'de iri akya, sarikuyruk, yaladerma turleri iyice kiyilara yanasmis olsa gerek. Dusunenler icin tam zamani...

Saygilar agabey...

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler Atilla kardeşim.

Burada önemli olan, kullanım amacına uygun misinayı belirleyerek alman. Bu markanın bu konuda o kadar çok alternatifli seçeneği var ki, bunu başka markalarda bulma şansın yok. Dikkat etmen gereken tek şey, orijinal ürün aldığından emin olabilmek. Piyasada taklitleri maalesef çok yaygın.

http://www.avsahasi.com/asp/group/13/Trabucco-Misina

Sevgilerimle.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Düşünmüyorda değilim Barbaros kardeşim 2.sini.:p :p

Yeni ürünlerin bu vesile hayırlı olsun. Detaylandırmadığın için ne aldığınız hakkında bilgi sahibi değiliz ama, mutlak ki '' İşte budur '' diyeceğimiz bir seçim yapmışsındır. İyi ve güzel avları olsun.

Sevgilerimle.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bir misinada sağlamlık, bakılacak ilk şeydir bence Serdar kardeşim.:confused: :confused:

Burada sağlamlık, bir bütündür. :confused: Bunun içerisine tüm özellikler girer. Kişilerde, kullanım amaçlarına göre standartları ve ihtiyaçları doğrultusunda seçim yaparlar.

Kayalık demişsiniz, aşınma demişsiniz.

Buda önemli bir etkendir elbet. Ama, esneme ve mukavemete göre bence 3. sıradadır.

Her ne kadar kayalıklarda kullansamda, o misinanın ana gövdesinin kayalıklarla ne ilgisi ve ilişkisi olabilir diyede sormadan edemiyorum kendime. Makina, ben, ve deniz. Misina deniz ile makina arasında. Kayalıkla temas, sadece dipte beden ve kösteklerle olur. ( % 95 imizin kullanımı bu şekildedir genelde. ) Ha bu bahsettiğim misinanın sürtünmelere karşı sorunu var anlamı çıkartılmasın kesinlikle. Geçtiğimiz yıl kullandım ve aynı misina aynı evsafta kendini muhafaza ediyor. Sorun yok bu konuda.

Size bir test şekli, mutlak biliyorsunuzdur ama, okuyacak arkadaşlara bilgi amaçlı yazayım.

2-3 mm. kalınlığında sert bir mikaya sürterek kesmeye çalışın o mikayı, elinizde ki misinayla. Bazı misinaların 8-10 sürtünmeden sonra ateş görmüş gibi ısınarak eriyip koptuğunu, ama belirttiğim misinanın o mikayı testere gibi kestiğini göreceksiniz. Aşınma sonucunu burada değerlendirebilirsiniz.

Burada genelimizin çoğu hep aynı standartlarda av yapar ve sıkıntıları genelde hep aynıdır. Bizler okyanuslarda Köpek balıkları, Balinalar peşinde değiliz. Dolayısıyla kullandığımız malzemeler, bizim standartlarımızda bize hitap edebilmeli, acemiliğimizden kaynaklı sık sık kopmamalı, hasbel kader 10-15 kiloluk bir balığıda :confused: :eek: :confused: o acemilikle kaçırma riskimizi, sizin o kolay kopan ama kalite budur dediğiniz misinanın akabetine teslim etmemeliyiz. Misinamız bize göre zor kopan, güzel esneyen ve gerekli sürtünmelerde de zor deforme olan misina çeşidinden olmalı. % 90' ımızın aradığı standart budur sanırım.

FC misina derseniz, benim misinam gözüksün ama, 10 kilo fazla çeksin.:p :p Tercihim böyledir.

Sevgiler.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Teşekkürler İbrahim kardeşim.

Biraz önce görüştüğüm, bizim gibi hasta olan bir yakınım, iri iri Lambukaların bile kıyıladığını söylüyor. Tabii ince takımlarla uğraştıları için, sadece seyrediyorlar.:p :p Gitsek mi acep ?:p :p diyeceğim ama, normal şartlarda maalesef, 2 ay gibi planda gözükmüyor.cyrr cyrr

Görüşmek dileklerimle sevgiler iletirim.:thumb: :thumb:

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Demiştik di mi:

Eğer öyle balıkların hasbel kader olmamasını istiyorsanız, önce misinanızı bir elden geçirin derim.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Farklı bir görüş beyan eden.

YOK.

Görüş ve değerlendirme farklılığı.

YOK.

Aynı şeylerden bahsediyoruz, aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Tabii ki küçük nüans farklılıklarıyla.

Siz, 0.18 lik misinayla, 18 kiloluk bir balığı hoplata hoplata alırsınız, ben ve bir çok arkadaşımız, 0.40 ile 4 kiloyu nasıl zaptedebilirizin hesabını yapıyoruz. İşte o küçük nüans farkı burada ortaya çıkıyor.

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Agabey, benim durumum da farkli degil. Geldik geleli birakin baligi, evin yolunu unuttuk isten gucten. :( Haliyle, tatili, imkani olanlara "rastgele" demek kaliyor bize.

Simdi Didim'de olmak vardi, kayalik kiyinin sifir noktasina kadar sokulan sarikuyruklari zimbalamak vardi... :( Eylul ayi tam zamani...

13. Çim adam

Çim adam Aydın

Hiç heveslenme sabaha karşı 04.00 ile 11.00 arası hanımla beraber senin meradaydım her türlü sırtıyı çektik tık yok. Belki birkaç hafta sonra olabilir, varsa yoksa benim meradaki levrekler prim yapıyor :) , senin meradan alırsam eğer özelden yazarım yüreğini ferah tut ibocum

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tevfik abi şimdi gördüm. :) Balıkları doyurduk diyordun dün, hiç tutuklarınızdan bahsetmemiştin. En azından senin cephanelik için atış talimi yapmışsın. :D Şaka bir yana samimi arkadaşlarla yapılan bir kamp bile balık olsun olmasın insanın ömrüne yarıyor. :) Misina bir kaç gündür benimde kafamdaydı soracaktım bunaltmıyım dedim. Dün akşam kararsız da olsam küçük makine için 0'24 Shimano beast master aldım ilk fırsatta deneyeceğim bende. Bereketli avlar dilerim... :)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Himmm demek ki henuz erken?!! :rolleyes:

Aydin agabey; sarikuyruk, akya sirti ile avlanir mi yoksa motoru istop edip dikey segirtme mi yapmak lazim?

Bu hayvanlar hep ayni yerde dolanip dururlar ve cok meraklidirlar. Bir tanesine denk gelirseniz ucu besi daha oralardadir buyuk ihtimalle. Fakat buyukleri (20 kg uzeri) pek kalabalik suru halinde takilmaz, tek veya ikili, uclu dolasir cogu zaman. Eylul - Ekim doneminde kayalik kiyilarda sifir noktaya kadar girdikleri olur bildiginiz gibi.

Oyle birsey denk gelirse bayram edersiniz vallahi :) ... merakla bekliyoruz... rastgele...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    En iyisi bırakma ile olurdu bizim zamanımızda.

Sırtıda ise, kalamar iyi netice verirdi.

Bu günlerde en mantıklısı bırakma denemek bence akya için.

17. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hele birde canlı karides oldumu, 500 metreden sorti yaparlar.