11.09.2012 ilk kofana trofem ve ilk spin avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GanGBoi tarafından paylaşıldı.

1. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Gece geç yatmama ramen sabah saat 6.10 civarı uyana bildim. Malum yüksek lisansım bitiyor ve tez savunma sınavı için geç saate kadar çalışıyorum. Neyse geceden zaten niyetim vardı balığa çıkmaya ve hazırlığımı yapmıştım uyandıktan sonra da yanıma 2 olta aldım ve çıktım. Aklımda spinningi sonlandırdıktan sonra zarganaya da at çek yapmak vardı.

6.45 gibi avlağa vardım ve fladen eco minnow 11.5cm 2 renk kodlu sahtemi remixon dragon 240 5-25 atarlı kamış ve silverstar flash50 makinadan oluşan olta takımıma taktım ve atışlara başladım. Hava çok hafif kuzeybatıdan rüzgarlı ve deniz 50-100 cm dalgalıydı. Benden başka da avlanan yoktu.

İlk birkaç atışımda vuruş ve birkaç takip aldım hatta balığı kıyıya kadar sahteyi takip ederken gördüm ama balığı alamadım. Sanırım balık beni farkedince vazgeçiyor.

Yaklaşık 20-30 atıştan sonra sahte kıyıya maksimum 10m mesafedeyken takıldı kuzu. İlk spin avım olduğu için heyecandan bacaklarım titremeye başladı. Balık kalamadan yiyor ve gayet zorluyordu. Kalamayı iki kez sıkmak zorunda kaldım. Buna benzer bir heyecanı temmuzda yakaladığım 40cm'lik eşkinayı çekerken yaşamıştım fakat bu daha başkaydı. Kafa atışları daha sertti ve suyun yüzeyine çıkıp atlıyordu. Birkaç kez salto attı. Yanımda kepçe de yoktu kamışı kaldırarak almak zorundaydım.

Balığı zar zor kıyıya çektikten sonra tek hamlede kaldırdım ve karaya aldım saat 7.10'u gösteriyordu. Sonrasını hatırlamıyorum desem yeridir :) Sahtemi çıkardıktan sonra sahtemin baya bir hırpalandığını farkettim.

Yeni atışlar yapmak için sahtemi değiştirdim ve fladen eco minnow 11.5 cm 1 kodlu sahtemle ve son olarak kaşıkla atışlara başladım. Fakat dalgaların boyu yükselmeye rüzgarın şiddetide artmaya başlatınca hedeflediğim yerlere ulaşamadım. Sonrada atış yaparken sahtemi kayaya çarptım ve kırıldı. Acemilik işte öğrenicez düzgün atış yapmayı:)

Dalgalar artık beni ıslatmaya başlayınca bugünlük yeter zargana için de başka bir gün çıkarız dedim ve avı saat 8.45'de sonlandırdım. Dönüşte sitenin bakkalında tarttık ve ölçtük balık 790gr 45,5cm geldi. Bildiğim kadarıyla 35cm ve üzeri kofana olarak adlandırılıyor eğer bir yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Balığı karaya aldıktan sonra üzeri biraz topraklandı kusra bakmayın.

Uploaded with ImageShack.us

Balık evde yıkandıktan sonra temiz bir fotoğraf.

Bu savaşta gazi olmuş sahtelerim.:)

Avın sonlarına doğru denizin durumu.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine kollarına sağlık Gürkan Daha güzel avlar dilerim.

Sahteye falan üzülme herkesin başına geldi bu tür işler paşayı almışsın keyfini çıkart Daha güzel günlere inşallah

3. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Çok Başarılı bir av olmus inşaallah daha iyilerine denk gelirsin...

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel balık Gürkan, tebrik ederim. İlk spin avın olduğundan daha çok sevindim. :) Tekirdağ'dan güzel lüfer - kofana haberleri gelmeye devam ediyor.

Sahtelere de üzülme, lüfer familyası sahtelere zarar verebiliyor. Balığı yakalamışsın ya, o anın zevki tüm sahtelere bedel. :)

Devamına rastgelsin... :)

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler gerçekten çok güzel bir av olmuş keşke bende ıslansamda böyle kofana gelse :D sırılsıklam olmaya razıyım :D

6. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrikler. bakalım ben bu heyecanı ne zaman tadıcam. merakla bekliyorum ancak yaklaşık bu ayın 17 sinden sonra 4- 5 gün bursada eğitimde olacağım için buralarda olamayacağım.

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bir yanlışım varsa düzeltin lütfen tekirdağdan şu sıra güzel kofana raporları geliyor ve balık alan sahteler hep mavi tonlarında.

tebrikler en bereketsiz avın bu olur inşallah

8. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim abi.. sahteye üzülmedim tabi paşayı görünce sahte falan göz görmüyor:) zaten gayet ekonomik bir sahteydi yeni siparişleride veririm yakın zamanda.

teşekkür ederim ferhat, bundan iyileri sana denk gelsin:)

Bir de bana sor nasıl sevindim heyecandan zangır zangır titredim resmen:) çok teşekkür ederim sanada rastgelsin en iyileri..

çok teşekkürler ben verimsiz avlarda çok kızıyordum boşuna ıslandım diye ama böyle olunca gerçekten hiç umursamıyorsun:) zaten bir hocamın sözü vardır pantolon ıslanmadan balık tutulmaz diye haklıymış..

teşekkür ederim. ben spin kamışımı alalı ve spinninge başlayalı 1 ay olacak pek umutluda değildim en azından kendimi geliştiririm diyordum zamanla alırız paşaları spinningde.. bu av benim için erken bile oldu yani.

tekirdağda kofana raporlarını bende ağustos ortasından bu yana duyuyorum, okuyorum fakat sahtelerin rengine hiç dikkat etmedim. daha çok ışıkla alakalı diye düşünüyorum yani rapalanın rengi ile hangi saatte avlandığın o saatteki ışık gücü bağlantılı gibi geliyor. güzel dileğin için teşekkür ederim daha güzel avlar senin olsun:)

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel av ve deneyim olmuş:) şahsen ben üzülüyorum 20 25 cmlik bebelerini yakaladıklarında..lüfer dedinmi bir tanesi kişiyi doyurmalıhihi

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim gerçekten güzel bir deneyim oldu benim için. aslında lüferin yumurta bırakma boyu yada üreme erginliğine ulaşma boyu 27cm olarak bildirilmiş ve bilimsel olarak kanıtlanmış. Greenpeace'in ve destekçilerinin ve de duyarlı insanların çabasıyla lüferin av boyu 14cm'den 20cm'e çıkarıldı. Aslında bakanlığa önerilen en az 27 cm'di ama kabul edilmedi. Sizinde dediğiniz gibi çinekopları sarıkanatları hala avlıyorlar ve yakında hiç lüfer bulamayacağız..

11. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    harika bir av Gürkan.
    bileğine sağlık

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim çok güzel bir av olmuş, daha nicelerine rast gelsin

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Öncelikle tebrikler güzel lüfermiş:D dün bende çıkmayı düşündüm sabaha karsı ama uyumuşum:)

Atla gel burayada lüfere doy Volkan abi:D

Söylemeyi unutmuşum bundan sonraki lüfer avlarında da o bacaklar titreyecek:D

14. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Süper av süper balık ellerine kollarına saglık..Tebrik ederim

15. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    maşallah çok güzel bir kofana yakalamışsınız :) çok güzel bir av olmuş tebrik ederim :)

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Spin için güzel bir başlangıç olmuş. Tebrikler devamını dilerim...

17. TINASTEPE

TINASTEPE Polat TINASTEPE

Favori Kamış:
    Mitchell Privilege Surfcasting T-430 120-180
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast S5000 ve GS9
    En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler güzel canavar

18. excellentace

excellentace Mehmet

Favori Kamış:
    Procatch carbospin ultra-240 15-40gr, DAM Spezi composite telesurf 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma trio 30s, Okuma raw II 65
    En İyi Avı:
    Çupra, ağırlığını tartma imkanım yoktu.Kuyruğu orta parmağımdayken ağzı dirseğimi geçiyordu.
    Çok güzel av olmuş Gürkan kardeşim. İnş. daha iyi nicelere..

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler güzel bir av olmuş.Yurt dışında olmam sebebiyle bir süredir çıkamıyorum balığa dün bir şey çıkmadı okullar açıldığı için anca akşam üzerleri gidebiliyoruz.

Mavi sahteden bahsetmiş bir arkadaşımız evet benim tüm balıklar maviye denk geldi . Çağrı ise beyaz kahve tonlarıyla almıştı genelde. Ben genelde hava daha aydınlıkken Çağrı ise daha karanlıkken aldı.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ah be kardeşim, keşke bekarken tanışsaymışım sizlerle. Sırf macera olsun diye bile gelirdim. Bırak kofanayı. :D:D:D

Şimdi tuvalete giderken bile zor izin alıyoruz. :D:D:D

Bekliyorum senden yeni lüferimsiler. :D Özellikle de levrek. :) Levrek tutmadın demi daha bu sezon? Bakalım sen mi, kadir abi mi ben mi ilk levreği tutacaz. :D:D:D (35 cm'den küçüğü saylanmıyo, ona göre. :D)