EŞKİNA AVI SEZONUMU AÇTIM(bir eşkina avı öyküsü)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Akşama doğru Mudanyaya uğradım,balık alma niyetindeyim.Üçgündür hava çok sert olduğundan, doğru dürüst balık yoktu,palamutlar bir karış 8 lira.Aslında canım sardalya istiyor uzun zamandır,eylülün ortası gelmeden sardalya yemem,iyice yağlansın,ızgarayı alevlendirsin isterim.Hamsi var tezgahta,onuda aralıktan önce yemem

Balık almaktan vazgeçip,yakındaki oltacıya uğradım, 3 parçalı 3 m boyda kamış bakıyorum uzun zamandır,içime sinecek bişey bulamadım.Dükkancı arkadaş dert yanıyor,boru kurdu gelmemiş iki gündür,fırtına yüzünden çıkaramıyorlarmış İzmirde. En erken Perşembe gelecekmiş. Sinsi sinsi güldüm içimden,malum hazzetmem kendilerini.
    Eve geldim,akşam yemeğinden sonra milli maçı seyrediyorum,gözüm maçta ama aklım balığa kayıyor boyuna.
    Boru kurdu karaborsa,milli maç var ,avlaklar bomboştur .Sezonu erkenmi açsam acaba???.

Okullar açılmadan,sahil bölgeleri tenhalaşmıyor bizim buralarda. Yaz aylarında eşkina avı yapmam,hem üreme mevsimi, hem sivri sinek, gerek gezintiye çıkan, gerekse balık tutmaya gelenlerin yaptığı kalabalık ,ambiansı bozuyor.İspari ve karagöz yavrularının yemleri bozmasıda ayrı problem.
    Eylülün ortasından sonra ,eşkinanın kısa göçler yapmaya başlamasıyla,iri balıkların yakalanma ihtimalide artıyor.Birazda üşümek lazım,avın doğasında tabiatla mücadelede var,eller biraz üşüyecek,montun yakaları kalkacak.kafada bere olacak.Denizin kokusu bile güzelleşir sonbaharda,hafif soğukla beraber genzini yakar insanın.

Aklıma kurt girdi bi kere,maçın ilk yarısı bitti,kalktım koltuktan,giyinmeye başladım,hanım garip garip bakıyor,''balığa gidiyorum'' dedim.Her zamanki ''kafayımı yedin,nerden çıktı şimdi'' söylemlerini duymazdan gelip,oğlana sordum yarım ağız,gelirmisin diye ,lafım bitmeden ''hayırı'' yapıştırdı.
    Tamam ufak ufak aşılıyorum hobimide,uzatmış ayaklarını kanepede maç seyredecek,''gecenin onunda balık avı ha!.. Seni tutmayayım'' der gibi bakışlarla kısa ve net HAYIR.
    Bizim taraf (Mudanya) fırtınalı, dalgalar 2 metreyi buluyor. Amacım körfezin karşı sahilinde avlanmak,rüzgarı arkama almak.
    Neyse takımları ayarlayıp,yola koyulmam 22.00 yi buldu. Altıntaş,Kurşunlu üzerinden Gemliğe ulaştım.
    Eski sunni ipek fabrikası nın önündeki küçük balıkçı barınağına uğradım teke bakacam. Aracımı park edecek yer bulamadım,50 metrelik mendirekte yanyana avlanan 20 den fazla tepe lambalı şamandıracı sıralanmış ,10 metre açığında küçük bir bot,içinde üç kişi , onun az açığında içinde lüküs lamba yanan koca bir ahşap kayık, 4-5 kişi sallamış oltaları...Panayır yerinden farksız.
    ''Ah be oğlum,ne safsın,bitermi balıkçıların boru kurdu,maç mı seyreder balıkçı takımı'' diye söylene söylene ,kayık aralarından 15-20 teke yakaladım,doğru araca...

Narlı mendireğine varmam 24.00 ü buldu.Ortam pek kalabalık gözükmüyor,takımları almadan bi kontrol edeyim,kalabalıksa Fıstıklıya devam ederim niyetiyle indim araçtan.Rüzgar aşırı sert esiyor,kayaların üzerine çıkıp deniz tarafına bakındım,bir ALLAHIN KULU YOK yahu.Nasıl keyiflendim,''İŞİ BİLİYOSSUN SENNN '' diye pohpohluyorum kendimi.Gemliktekiler istavritçiydi herhalde diyorum.

En güzel yere kurdum teşkilatı,heryer benim ama belli olmaz gelen olur belki daha.
    Sağ tarafımı taradım önce,30 metre kadar ileri atıyorum oltayı,hafif hafif çekiyorum ,biraz bekleyip yine çekiyorum yarım metre bir metre.
    Kıyıya yaklaşınca çıkarıp tekrar sallıyorum açığa.Sağ çapraz,ön taraf derken ,yarım saat geçti, iki kere yem tazeledim tık yok. Yine başladım söylenmeye kendi kendime,'' balık yapsa boş olmaz oolum burası,yok demekki ki kimsecikler yok'' .

Sol çapraza ikinci denememle ilk vuruş geldi,kısa bir mücadele ve siftah.30 cm lik bir eşkina,pek beğenmesemde,sezon siftahı olması kıymetli kılıyor onu.Zaten geri salma şansı bırakmıyor birçoğu,midesine kadar gidiyor iğne.2/0 iğne ve teke kullanmama rağmen durum bu.Küçük iğne ve boru kurdu kullanıldığında 10-15 cm lik balıklar bile mideye kadar yutuyor iğneleri.Teke iri olursa (5-6 cm den büyük) küçük balık pek vurmuyor,iri balık alma şansımız artıyor.Elimdeki tekeler 3-4 cm kadarlar.
    Oltayı yemleyip,aynı yere sallıyorum,dakka dolmadan bir vuruş daha ,biraz acele ettim kaçtı.Çekip tekrar aynı yere,bir iki dakka sonra bir tane daha.Bu da aynı boyda.Balığın yeri burası bu gece demekki diyorken 10 metre ilerde,büyük bir su şapırtı sesi,içimi ürpertti. 3 metrelik bir yunus,o kadar yakındaki,püskürttüğü su balinanınki gibi geldi bana.Bir iki döndükten sonra çekti gitti.

Yunusun yüzündenmidir,balık o kadarmıydı bilmiyorum ama,yaklaşık iki saat tek bir vuruş olmadı.Normalde toplanıp dönerim ama,hem ilk açılış avım olması hemde ortamın tenhalığı,beni daha sabırlı kıldı.Bu süre içinde iki kere teke avlama turu yaptım taş aralarında ama iri teke bulamadım yine.
    170 cm lik kamışı taşların arasına sıkıştırmış,makinenin kalamasını iyice gevşetmiş beklerken ,2 saatin sonunda 03.00 civarı balık vurdu sonunda.Kalamayı kıs,oltayı eline al,kastır derken balık kaçtı tabi.Uyuşmaya başladığım anda bir anda kendime getirdi beni.Arka arkaya olmasada yarım saatte iki
    balık daha aldım hep aynı boylarda,çiftlik balığı gibi.

Gecenin haramisi dörtte vurdu,öyle bir vuruşki beni suya çekecek mübarek,direk açığı zorladı.Büyük ihtimal kilo üstü karagözdü. Baştan iri eşkina sandığımdan ,yol verirken cömert davrandım,hızından ve kafa atışlarından hemen uyanmam lazımdı ama... Neyse soktu kendini taşa,çekiyorum gelmiyor,bekledim biraz gevşettim oltayı dahada ileri gitti çekiyorum geri gelmiyor.Bir daha zorladım koptu takım, gecenin yorgunluğuda var takımda.

Üç balık daha aldım ,sabah ezanı okunmaya başladı.toplam yedi balık,4-5 kaçan balıkla avı sonlandırdım.Geçen yıl kurban bayramı kapadığım eşkina sezonumu ,bu şekilde açmış oldum.
    Önümüzdeki günlerde,daha iri balıkların meralarımı ziyaret edeceğini umuyorum.Bende o zamana kadar antrenmansızlığı üzerimden atmış olurum herhalde.
    Herkese rast gelsin...

Gecenin balıkları,en büyüğü 29,en küçüğü 27 cm.

Dönüş yolumda eski karagöz yataklarımdan Sıra kayalar şimdi zıpkıncıların oyun bahçesi oldu .365 GÜN en az 3 dalgıç orada...

2. 4443

4443

Balık aşkının önüne hiçbirşey geçemiyor malesef, sanırım bu bütün avcı arkadaşlarımın ortak noktasıdır ( TUTKU ) 'dur balık aşkı :) Güzel anlatım uzun olsada zevkle okudum yüreğinize sağlık FATİH bey eşkinalarda çok güzeller daha iyileri rastgelsin hoşçakalın ..

3. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Bu balığa karşı acayip bir sempatim var. Sizinkiler de çok güzel maşallah. Balık aşkı adama milli maç falan izletmiyor hakikaten. Narlı'da gece karagöz, eşkine avlamak da ayrı güzeldir. Tebrikler, daha irilerine daha çoklarına inşallah

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Fatih abi tebrikler, gerçekten çok zorlu ve güzel bir av yapmışsınız, herhalde bir balık avı sevdalısı dışında hiç kimse bu kadar zahmete girmeye cesaret bile edemezdi.Bir an kendimi yanınızda hissetim gerçekten:rolleyes:
    Size iki şey sormak istiyorum, birincisi takımınız şamandıralı mı biraz bahsedermisiniz.İkincisi eşkinanın şu an ki göç güzergahını biliyormusunuz ve havyardan çıkmışmıdır.Selam ve sevgilerimle, güzel ve keyifli avlar dilerim.:)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zevkle okudum. Iste o ani yasatan bir rapor. Oturdugum yerden aviniza ortak oldum. Karagöz açik alinca, tas alti yapti misina kopacak dedim; koptu.
    Güzel bir sezon açilis olmus, devamini bekliyoruz.

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili İsa,Göç olayı çok karışık bir konu.Meraya göç balığının gelişini ve gidişini yaşamak gerek.Rotası tam nedir bilinen bir konu değil.Gemlik körfezine ekimde göç eden sürüler giriş yapıyor en azından bu bilgiyi edinecek gözlem ve deneyime sahibim.DİĞER bölgelerdeki harekette burada paylaşılsa belki bir rota ortaya çıkar.
    Çok zorda kalmadan şamandıra kullanmam,şamandıralı takımla gezer kurşunlu dip takımının verimlerini karşılaştırırsak,üç katı daha fazla dip derim ben.
    Balıklarda havyar yoktu ama ,iki balık erkekti sanırım spermli idiler:) malum elle tutuyoruz. DAHA ileri zamanlarda tek tük havyarlısına rastladım eşkinanın.

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg

SAĞOL,sevgili hemşerim.Fırtına bitti,deniz sütliman.Mudanya bölgesi balık yapar bu sıra,bilgine...:thumb:

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    fatih abi sen güzel balıklar almışsın ama bursanın benim gözümde denize kıyısı olmayan bir şehir gibi ne zaman gitsem boş dönüyom gerçifazla vaktim olmuyor ama

9. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    İşten güçten bir fırsat bulabilsem... 15 gündür suya değmedi oltalar. Onlar paslanırken ben kurtlanıyorum. Fakat çiftekayalara bu sıra bir ziyaret düşünüyorum. Sizin eşkinelerden bi tane gelse tüm kurtlarımı döker :D :D

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Vay vay vay maşallah maşallah :) anlatım da çok güzel balıklarda.. afiyetle.. :thumb:

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sezon açılışı hayırlı olsun Fatih abi, biz lüfer kendini gösterince gece avlarını biraz ihmal ettik ilk fırsatta ben de buradaki meraları yoklayacağım, bu av türünün tadı gerçekten bir başka:)

12. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    Tebrikler reis, çok sabırlı, başarılı ve güzel av olmuş. Daha iyilerine nasip olursun inşallah. Bursa kıyılarında rüzgarı kuzeyden yediğin zaman dalgalar aşırı kabartıyor denizi o yüzden deniz hem dalgalı hem yosun ve çamurlu oluyor. Bunu düşünerek hareket etmen ayrıca bir ustalık. Tekrardan tebrikler.

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Valla bugünlerde gördüğüm en güzel görüntülerden ellerinize sağlık daha bereketli olur inşallah.

14. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    çok güzel anlatım bi okadar yakışıklı eşkineler zevk alarak okuduğum av raporu her satırda anı yaşadım

15. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Av güzel, balıklar güzel..
    ammmaaaa
    anlatım hepsinden güzel :)

Güzel av ve paylaşımınız için teşekkürler, en kötü avınız böyle olsun

16. SEMU

SEMU MURAT

Tebrik ederim biz bri tane tutunca sevinçten ne yapacağımızı şaşırmıştık senin tutsak herhalde o gece hiç sevinçten uyumazdık.

17. hakanpandar

hakanpandar Hakan Pandar

Favori Kamış:
    Okuma Safina-x 270cm
    Favori Makine:
    OKUMA SAFİNA PRO SPA-25
    Abi bursadan bu kadar güzel av raporları yazıldı mı, içim kıpır kıpır ediyor. Yol arkadaşı ararsan seve seve gelebilirim abi. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var...

18. sazankara

sazankara ali

Favori Kamış:
    hangisi tutarsa o:)
    Favori Makine:
    hangisi tutarsa o:)
    En İyi Avı:
    turna 3.3 kg
    Harika bir sezon açılışı, çok güzel balıklar ve süper bir rapor eline diline sağlık fatih ağbi teşekkürler.

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Berkancım daha güzelleri senin olsun,teşekkür ederim.

20. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Lüfer raporlarını beklerim,rastgelsin.