KADIKÖY İSKELESİ ZARGANA BAŞLADI :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Masse tarafından paylaşıldı.

1. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Öncelikle Herkese Rastgele ,

Daha önce verdiğim av raporunda sezonun ilk zarganasını almıştım,onun vermiş olduğu gazla birlikte bugünde biraz boş vaktim vardı balığa gitmeye karar verdim ,zarganalarada kafayı takmıştım zaten :) avlak yerim evime yakın minibüsle 5-10 dakika nasılsa bir yoklama çekeyim diye düşündüm :) Avlağımız Kadıköy İskelesi ,hava durumu güzeldi rüzgarda fazla yok gibi ,daha önceden takımlarımıda hazırlamıştım yem olarak kurdumuzuda aldım :)

İskelenin kıyısında sürü halinde küçük gümüşler dolaşıyorlardı, malum gümüş olan yerde zarganada vardır :) Önce ekmekle biraz sarıkulak kefal denemesi yaptım ,kefaller sürü halinde iş başındaydılar yine , ama asıl amacım zargana yakalamaktı ,zargana yakalamanın en iyi yoluda gümüşten geçer :)

Önce 0,16 mm bedene tek sinek iğneli kurt takılı bir takım attım amaç gümüş yakalamak iki tane almayı başardım :)

Gümüşlerde hatırı sayılır gümüşler iri ve tam zargana için filetoluk :)
    Neyse artık yem olarak gümüş balığımızda var zarganamızda yakındır dedim :)

40 gr lık şamandıramı kamışın fırdöndüsüne takıtım 80-90 cm kadar 0,16 bedene 2 adet hırsızlı sinek iğne bağladım ve ilk fileto gümüş balığımızı taktım ...

Saolsunlar zarganalar beni kırmadılar , ilk vuruşu aldım balık resmen takla attı havada ilk zargana kovada :)

hemen arkasından yemi tazeledim ,zarganalar gümüşlere saldırmak için kıyıya kadar gelmeye başlamışlardı...

Derken ikinci zarganayıda almayı başardım

Arkasındanda 3 adet sarıkulak kefal aldım ,hem vakit darlığından hemde rüzgarın çıkmasından dolayı avı sonlardırdım ama amacıma ulaşmış mutlu ve zevkli bir av yapmış oldum, Gördüğüm kadarıyla iskeleden bugün benden başka zarganada çeken olmadı ama av raporunu hemen yazdım ki kadıköy iskele civarında zargana seven dostlar varsa haber vermiş ve son vazifeyide yapmış olmak için :)

Kısa ve öz bir av oldu yeni avlarda görüşmek üzere herkese rastgelsin :)

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler afiyet olsun

3. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Eyvallah Soner kardeşim saol :)

4. fisherman19

fisherman19 Seyfullah Küçük

En İyi Avı:
    Lüfer ,750gr palamut
    tebrik ederim güzel zarganalar almışsın...

5. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür fisherman19 eksik olamyın sağolun , daha güzellerinide sizler alırsınız inşaallah :)

6. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tebriklr daha iyileride rasr gelsin insallah

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Tebrikler, sizi mutlu eden bir av gerçekleştirmişsiniz, devamıda gelir inşallah... kefallerin tadına bakma fırsatınız olduysa sonuçla ilgili bilgilendirir misiniz ? cünkü o meradaki kefallerinde temiz olduğu konusunda şüphem var, inşallah yanılıyorumdur :)

8. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    ben ordan kefal tuttum iyi değil. zargana tek tük geliyor ama zarganadan baska bısey tutmıcam dıosanız verımlı olabılır. tebrıkler bu arada

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel Kadıköy iskelesi ve zargana...

Süper rapor içerisinden alınacak mesaj alınmıştır Ellerine sağlık sağolasın

10. 0RHAN

0RHAN ORHAN

Favori Kamış:
    Explanada Surf
    Favori Makine:
    Penn & WFT
    En İyi Avı:
    KALKAN - 4 KG
    Usta Okadar Çıkıp Geziyorum . Herkeze Zargana Varmı Diye Soruyorum Kimseden Cevap Alamamıstım . Enkısa Zamanda Ordayım :) Senin Tuttugun Yer Atatürkün Orasımı . Otobus Duraklarının Oramı .?

11. GökhanÇ

GökhanÇ Gökhan

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420cm 220gr
    Favori Makine:
    Safina Pro Spa-65 Okuma
    En İyi Avı:
    İstavrit,Sazan,Levrek
    Yiğen gel ben seni götüreyim :))reeling :hungry: :laughing:

12. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öncelikle değerli yorumlar için herkese teşekkür ederim , av raporunu balıkçı dostlarla paylaşmak ve yorumları okumakta bu işin ayrı bir keyfi ve lezzeti bence :)

Orhan kardeşim zarganaları eminönü karaköy iskelesi tarafından aldım gümüş ve kurt kullanmanı tavsiye ederim zargana varsa kesin alırsın , Aliço abim mesaj yerini bulduysa görev tamamdır demek :)

Kefal konusuna gelince benim asıl amacım zargana avlamak niyetimde zargana vardı uzun bir süredir , fakat Sarı Kulak Kefallerde hiç fena değiller ama kefal konusunda bende muallaktayım ,yiyen balıkçı arkadaşlar tadının gayet güzel olduğunu söylüyorlar kefalin adı çıkmış siz bakmayın diyorlar :)

Yakaladığım Kefalleri şimdiye kadar söz verdiğim komşularımıza dağıttım yiyenlerin hepsi tadının güzel olduğunu söylediler bir sıkıntı olmadı yani , daha bana yemek kısmet olmadı :)

Kefal durumuyla ilgili tecrübeli balıkçı abilerimizden detaylı bilgileri almak lazım ,hazır konu açılmışkan Kefaller hakkında bilgilendirici yorumlar yazarsanız sevinirim ....

Yani balık balıktır farketmez deyip yemek mi lazım yoksa sağlıklı bir balık avı yapıp yemek için belli balıklarımı avlamak lazım ?

Birde kefal gibi balıklardan insanları zehirleyebilecek ağır metaller geçmesi mümkünmüdür ?

Cevaplar için herkese teşekkürler herkese hayırlı bereketli avlar dilerim :)

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Keram kardeşim, bu güzel avın ve balıkların seni çok mutlu etmiş.....ne kadar güzel.....sana daha nice seni mutlu ve huzurlu edecek avlar dilerim, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Eğer kefal suyu ve dibi temiz olan bir merada yaşıyor ve oradan tutuluyorsa çok güzel oluyor tadı, bembeyaz leziz bir eti var... Ancak kefal lağımın aktığı, denizde çerçöp bulunan, dibi temiz olmayan...vs bir yerde yaşıyorsa bu kefallerin bünyesinde ağır metal ve birçok bakteri barındırmaları çok yüksek ihtimal olduğu için suyu temiz olmayan yerden avlanan kefallerin yenerek tüketilmesi riskli oluyor...