DAİWA TOURNAMENT ENTOH 5500 makarayı aldım. Özelliklerine gelince 4.1.1 devirli, bir turda 82 cm sarımı var, yedek kafası mevcut,595 gr ağırlığı mevcut ve 10 bilyalı. Kutu üzerinde yazan HardBozyz(light rigit metal construction): hafif rijit metal konstrüksiyon corrosion resistant line roller ball bearing: korozyona dayanıklı hat makaralı rulman ve nerdeyse tüm Daiwalarda yazan ABS (Sanırım misina sarımı ile ilgili) Bu özellikler bu makaraya ne gibi artı ve eksiler katmaktadır. Bu makarayı almamdaki en büyük etken fiyatın uygunluğu oldu ve tabiki Daiwa'yada ayrı bir sempatim var herzaman. Kullanmaktaki amacım: Rapala avcılığında kullanmayı düşünüyorum. Olumlu yada olumsuz görüşleriniz sitedeki arkadaşlarımızada fikir verecektir. Herkese saygılar.
ABS demek, ip misinada şıkır şıkır kullanırsın demek. Corrosion resistant vs. hedesi, tuzlu sudan korkmayın demek. 4.1:1 devir ve 81 cm, bilhassa lüferde kaşık vs. çekmek için düşük devir, pek iyi seçim değil demek, hızlı sarın olabildiğince demek. Ama aynı zamanda, yemlide, çaparide vs. çok rahat edeceksin demek. Daiwa demekse, güle güle kullanacaksın, için rahat olsun, memnun kalacaksın bak demek.
Oncelikle hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin. Anlamadigim bir nokta var, o da su; once alisverisi sonra arastirmasini mi yapiyorsunuz? Herhalde cok uygun fiyata buldunuz ve kacirmak istemediginiz icin acele ettiniz. Ayiptir sormasi ama kaca aldiniz? Gecenlerde Roy arkadasimiz aldi ayni makaradan. Bilgili ve deneyimlidir bu konularda, yardimci olacaktir. Teknik detayina girmeden, genel maksatli olarak cok iyi bir secim yapmissiniz diyebilirim. Rastgele...
Agirlik 605gr. Abs makara yapisi atista peruklanmayi önler. Istanbul bogazi ile sahibini yormadan kullanilabilecek nadir makinadalardan biri. 82cm toplama az gibi gözüksede bu ortalama bir ölçümdür. 5500 entoh, altini mono ile iyice besleyip 0.12-0.16 örgü sarildiginda 90-95cmden az toplamaz. Kasik için biraz az, rapala için ideal. Garip bir sekilde makinaya yük bindikce kol hafifliyor. Sebebini bende bilmiyorum. Daha açip içine bakmak kismet olmadi. Tekrar hayirli olsun.
Uzmanından çok güzel cevaplar demek Üstadım kaşık hiç kullanmadım desem yeridir ama ağır aksiyon gerektiren rapalalarda çok güzel verim alacağımı düşünüyorum özellikle river target modellerinde ne dersiniz. Ayrıca eklemeyi unutmuşum atkı teli kilit mekanizmasıda var ayrıca bu ne demek atarken kapanma korkun yok demek:thumb:
Olurmu İbrahim bey Roy da oldugunu bildiğim için ilk önce danışmıştım zaten:thumb: Şunu söyleyeyim yarı fiyatına denk geldi. Teşekkürler.
Tesekkurler Roy, Uzerindeki kutuda yazdigi icin o degeri vermistim. 16 mm orgum var bahsetmis oldugun sarim miktarida bogaz icin gayet yeterlidir. Son cumlen cok ilginc yuk bindikce kolun hafiflemesi bilen anlatirsa iyi olur. Sevgiler.
Bu garip bir olgu murat. Kullanırken görürsün. Yük binince daha zor, daha çok kuvvetle çekecek filan gibi düşünüyorsun, ama aksine sanki boşta sarıyorsun, takımsız filan, kuş gibi olup çıkıyor makine. Makine, rahat makine. Kaşık için az sarsada, sen hızlı davranınca yormaz, rahat ettirir ve gene sürate çıkarırsın.
Aynı makinaya yakın zaman bende baktım. Üstelik fiyatı 500 TL gibi bulmuştum. Ama oda biraz bütçeyi aştı. cyrr Hayırlı olsun Murat bey güle güle kullanın. Güzel balıklar rastgelsin.mrsparkle
Bugün Rapalada makineyi saatlerce 150 gr.ile test etme imkanı buldum, valla ne deyim iki parmağınla sarıyorsun ve hiç yük bindirmiyor, her sarıp çektiğimde acaba kurşun varmı diye bakmadan edemiyorum Yandaki arkadaşın kurşunu ile birlikte çekerken oda sarıyor tabi makinede en ufak zorlanma yok çekip getiriyor. en önemlisi yorulmuyorsun. Tavsiyelerinden dolayı burdan sevgili Roy arkadaşıma tekrardan teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bu tür makaraları almak isteyenlerin kaçırılmaması gereken bir ürün o kadar makine alınacağına adam gibi bir makine ile işi bitirin derim bu işten ağzı, cebi yanan birisi olarak.
Estafurullah Murat abi, memnun olduguna daha da önemlisi ilk mesajinda aktardigin amaca ulasmis olmana çok sevindim. Bu makinanin yük arttikca kolu hafiflettini kullanmayan bilmez. Tek geçerim. Ultegralari surfmasterlari kosa kosa iade etmeye giden arkadaslarimiz da var.
ABS şu demek... http://www.daiwa.com/reel/pop_abs.aspx Yalnız örgüde değil; monoflamentte de daha konforlu ve güvenli kullanım sağlar... Yalnız bir turdaki sarım miktarı rapala ve kaşık için bir miktar düşük bence... Şu yük bindikçe hafifleme hususuna katılmıyorum; sonuçta ve temelde redüktör sistemi ve ne kadar çok yük binerse o kadar ağırlık ve uygulanması gereken kuvvet artacaktır; başka türlüsü fizik kanunlarına aykırı... Ha bu makinayı kullanmadım; ancak Saltiga Surf ve Power Aero kullandım ki evet sarımları yükte dahi oldukça yumuşak ve rahat; ancak bu yük ağırlaştıkça sarmanın da daha zorlaşacağı gerçeğini değiştirmiyor... Sonuç olarak güzel bir makina; iyi günlerde ve bol trofeli avlarda kullanmanızı dilerim... Bu aralar benim gözümde Saltist 4500 JDM'de...
Bunu anlamak, anlatmak zor. Saltiga var, stella var, emcast var, emblem var, hepsi var. Aha şurda duruyorlar. Bilmediğimiz aletler değil hiç biri. Ama bu Emblem pro'daki, yüke binince rahatlama olayı da var. Bu fizik vs.değil... Ufff, zor anlatmak.. Biraz sartre filan okumak lazım. Bu bir başka hiçlik anlayacağın.
arkadaşlar bende 2-3 gündür roy abi ve ceyhun abinin fikirlerini alıyorum. daiwa emblem pro yada ekonomik olursa entoh almaya karar verdim. murat abi özelden makinayı nereden kaça aldığını paylaşabilirsen bende almak istiyorum.
Hayırlı olsun. Ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum Yedek makaraya 0,06 berkley sardım fakat fazla kullanma şansım olmadı. Üzerindeki makarada 0,30 sufix tritanium var. Öncelikli amacım rapala olsa da ben yemli avlarda daha çok kullanıyorum artık bağımlı yaptı kendine. salina ve ecusima vardı, şuan dolabın neresindeler bilmiyorum bile Rapalada ise spheros 8000pg kullanıyorum. rapala ve yemlide bu iki makine bana uzuuun seneler yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.