çarşamba akşamı arkadaşlar ile sözleşildi saat 9.30 ta perşembe sabahı buluşulacaktı perşembe saat 10 gibi arkadaşlar ile tekne ile 5 arkadaş oltalarımız sudaydı. Avımız sabah balıkçının bize kakaladığı bayat istavrit ile çok donuk başladı Zokalı bayat istavrit ile 2 saatte sadece 1 tek sarıkanat almaya becerebildik Kısmet bu ya canlı istavrit avlayalım bari yem yaparız zihniyeti ile yer değiştirip istavrit çaparisine donduk , enteresandır istavrit denen balık yok ortada , olay belli dişli boğazda cirit atıyor ortada istavrit yok ... Dedik yer değiştirelim istavriti arayalım bari ,yer değiştirirken avcı içgüdüsü bir bölgede dedimki kaptan ben burda istavrite atıcam , mantıken kıyıya yakın bölgede olması lazım istavritin dişli sıkıştırıyorsa düşüncesi ile , derken benim oltaya 4 istavrit ve bir sarıkanat denk geldi , dedim sarıkanatın istavrit çaparisinde ne işi var , bu normal değil , hadi çinekop olsa anlarım dicem , ama baya sarıkanat , iğneyi koparamamış olmaması daha büyük şans heralde sarıkanat istavrit çaparisine gelicek , arkadaşa dedimki abi benim malzeme çantasında şahin tüylü çapari var , sen bi şahin tüylü çaparisi denermisin , demez olaydım )) yaklaşık 3 saatte 5 kişi tam 10 kilo Dişli avladık , yuzde 90 'ı sarıkanat yuzde 10 'u da Lufer olmak üzere ,takım dayandıramadım lüferlere koparıp koparıp attılar iğneleri , ben ne bilim çapariye lüfer atlayacağını arkadaş , varsa bazı çinekopları iade etmeye çalıştım elimden geldiğince ama inanılmaz bir gündü 3-4 adet sarıkanat 1 adet lüferi hiç tek çaparide çekmemiştim kaptanki geceleri yemliye çıkıyor balıkçı bildiğimiz kendisi bile keyfe geldi bizim arkadaşın çapariyi elinden alıp 7 tane bir arada çekmezmi , dedik vay arkadaşşş şunuda anladımki bazen deniz gerçekten kısmet işi yanımda hayatında ilk kez balığa çıkan arkadaşım kendinden gecti , diğerleride inanamıyordu olup bitenlere haa hoş balık yokken bayat yem ile zokalıda 1 tane çıkarmayı becerdik , ya yemimiz taze olaydı ve biz orda kalsaydık tekne ile belki çok daha az av olucaktı ama yine mutlu olucaktık , gel görki kısmetten ötesi olmuyor arkadaş , çapari ile sarıkanat hatta lüfer tutacağım hiç aklıma gelmezdi .
Uploaded with ImageShack.us buda indikten sonra balıkları tartmak için balıkçıdan istediğimiz kasa buraya gelene kadar bir kısmı dağılmıştı bile bazı arklar ile
İlk tebrik benden, unutulmaz bir av olmuş. Çinekop avı bu sene ilk defa yasaklandığı için böyle bereketli avlar yaşanıyor.
24 metre, tam 24 metre, oha filan yani. Feci çarptı gırgırcıları. Yoksa bunlar çinekop, yasak masak dinlemezdi.
evet katılıyorum cinekop yasaklandıgı icin ama unutmayalım dun kucuk cekmece balıkcılarına gittim 13. 14 cm cinekop vardı adama dedim bunları almak satmak yasak abi luferleri arasında cıkıyor diyor bende olsun dedim bunları burda satamassın biraz mahcup biraz urkmus gozukuyordu bayram oldugu icin sikayet etmedim devamlı ugruyorum oraya aynı balıkları gorursem sikayet etcem bizi birdaha boyle bereketli avlardan mahrum brakmalarına musade etmeyelim ARKADASLAR.
Büyükdere koyunda sığlıklara gayet rahat ağ seriyorlar. Karışan edende yok. Hikaye gibime geliyor 24 mt. yasağı.
devamlı tezgahlarında çinekop, defne yaprağı oluyor maalesef. ben 5-6 defa şikayet ettim ama sonuç alamadım.tartıştım papaz oldum yemlik zarganada almıyorum ordan artık.
valla bende çaparilerle ilk almaya başladığımızda dedimki yok yok olamaz yani bu kadar kolay olmamalı teşekkürler arkadaşlar gerçekten bu yasaktan oldugunu düşünüyorum bende bunun , gecen senede benzer denemelerde benzer zamanlarda boş donmuştuk...
alper selam tekne ile olan avını buyuk bir keyifle okudum. bugun bizde cıktık ama tekne ile balık alamadık. sen dedigin balıkları tekne ile nereden aldın? birde bahsettiğin çaparinin bir fotografı veya nerden alabileceğim hakkında bilgi verebilirmisin teşekkürler.
selam bülent , valla sarıyerden karşı tarafa gectik askeriyeye yakındık , ama oranın onunde izin vermediler yukarıya dogru hafifi karadenize dogru ilerledik bizde askeriyeyi arkamızda bıraktık valla hocam 5 kişiydik avlanan herkesde başka çapari vardı herbirine geliyordu şahin tüylü çapari var , çinekop çapari var , istavrit çapariye bile geldi bi kaç kez yani anlayacağın o gun balık vardı ve ortada istavrit yoktu ne yem göre atlıyordu , birazda şans işi bu iş , ha balığın nazlandığı yerde dogru takım dogru avlanma tarzı hepsine okim , ama o gun öle bir gün değildi...
Alper son bişey soracağım. Tekne kiralayıp balığa cıkmak istesem ücretler nedir sen nerden kiraladın. Bende sarıyer tarafında oturuyorum kilyostayım. Bu konuda bilgi verirsen cok sevinirim. Teşekkürler.
valla hocam sarıyerden 5-6 saat karşılığı 150 -200 tl istiyorlar gününe göre değişiyor artı mazot koyuyurosun 20-30 tl lik ... onun için bir kaç kişi olup çıkmak en mantıklısı bence...