Tolga abiye ithafen - bir lutuf,bir trofe…

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nautilus tarafından paylaşıldı.

1. nautilus

nautilus Ahmet

Herkese selam, uzun soluklu bir macera balık avı benim için , kıyıdan ve tekneden, gölde denizde ve akarsuda bir çok balığı farklı tekniklerle avlama şansım oldu.Her birinin keyfi farklı güzel ,ancak benim ve ustam Tolga abinin en gözde avcılığımız spining ile deniz levreği avı olmuştur.Tüm diğer balık avı disiplinlerini olduğu gibi levrek avcılığı konusunda da tüm bildiklerimi Tolga abiden öğrendim…Havayı anlamaktan dalga durumuna ,ay hallerinden atıp çekme metodlarına ,nasıl sessiz ve ışıksız olmak gerektiğine,hangi malzemenin hangi zamanda kullanılacağına ve daha bir çok teknik konuda ondan öğrendim her şeyi.Ancak ondan öğrendiğim en önemli şey tüm bu teknik şartları sağmanın yanında bitmek tükenmek bilmeyen bir inanç ve azimle çalışmaya ,denemeye ,yani atıp çekmeye devam etmek oldu sanıyorum.Sonunda tüm bu öğrenimler ilk büyük balık deneyimini yaşattı bana…
    Her hafta sonu sabah olduğu gibi yine avlaktayız,hava henüz karanlık ,boy çizmelerimiz ve yağmurluklarımız üzerimizde her ihtimale karşı, gopro kafamda ancak henüz açık değil zira karanlıkta çekim yapmak mümkün değil.Her avlakta favori yerlerimiz var ancak şunuda biliyorum ki her an bir sürprizle karşılaşabilirim,bu yüzden avlak boyunca her noktaya sahtemi düşürmeye çalışarak ilerliyoruz.Dalga durumu aslında çok çok istediğimiz gibi değil ancak bizi umutlandıracak kadar ölü dalga var denizde.Hava hala karanlık yaklaşık bir saattir av yapıyoruz henüz bir hareket yada takip almadık.Hava yavaş yavaş aydınlanıyor , bir bölgede takılıyorum ,burası hoşuma gidiyor kıyıya yakın büyük bir taş dalga vurdukça yaklaşık 10 metre boyunca köpük oluşmasını sağlıyor ,bu arada en favori sahtelerimden bir tanesini deniyorum Daiwa Tournament 14,5 cm sırtı kahve rengi ,muteşem bir balık bir çok balık getirdi bana.Hava artık aydınlandı dalgalar gücünü yitrmeye devam ediyor,rüzgarın karayelden esmesini istiyoruz bu avlakta ancak bugün ne yazıkki rüzgar yok elimizde sadece bu zayıf ölü dalgalar var,av saati geçmeden tükenmemesini diliyorum bu ölü dalgaların, çünkü bugün aynı zamanda açık bir hava bizi bekliyor ,hava biraz kapalı olsa av süremiz birkaç saat daha artabilir ancak bugün süre kısıtlı olacak.
    Bir ara Tolga abiden uzaklaşıyorum,biraz daha ileri taraflarda şansımı denemek için ,15 20 dakika sonra Tolga abinin işareti ile geri dönüyorum ,ben uzaklaşınca bir takip almış ve bir balığıda bir müddet çekmiş ancak iğneden kurtulmuş balık,kısmet deyip ,denemeye devam ediyoruz,biraz daha gerideki arkadaşlarımız bir balık almışlar bu arada ,ihtimaller yüksek gibi ancak burada birkaç takip ve belki bir balık alıp geri dönüyoruz genelde ,yani tüm durumlar yaşandı aslında bugün için her şey bitmişte olabilir!!
    Yok pes etmek yok devam ediyoruz , saat 07,45 suları bir çok farklı sahte deniyorum popper ve su altı olmak üzere ,uzun zamandır kullanmadığım ancak başarılı bulduğum Maria Fake Baits i takıyorum klipsime ,büyük bir azimle fırlatıyorum bu sahteyi atış performansı oldukça iyi ,rüzgarın olmamasıda katkı sağlıyor atışıma sanırım 50-60 metreleri zorluyorum(tahmin ediyorum bu mesafeyi umarım abartmıyorumdur ) birkaç atış geçiyor ,güneş yüzünü göstereli 1,5 saati geçti sanırım,birkaç atış daha,kimbilir kimden duyduğum söz aklıma geliyor ‘’ biz balıkta olmayı seviyoruz balık tutmasakta olur’’… eee, tutsak daha güzel olur tabi ve birkaç atış daha .Sahtenin düştüğü yerden birkaç metre çektikten sonra muhteşem bir ağırlık hissediyorum ve aldım diye sesleniyorum Tolga abiye çünkü orada başka balıklarda olmalı,hemen o da benim attığım yere doğru atışlar yapıyor,benim mücadelem burada başlamış oluyor ,daha önce bu mesafeden ve bu ağırlıkta bir balık tutmamamıştım,ilk algım 3kg üzeri bir balık olduğu noktasında heyecanım artıyor zira böyle bir balığı 50 metre boyunca kıyıya getirmek bir çok ihtimali barındırır içinde,dua ediyorum kaçırmamak için (ve tabiî ki bana lutfedildiği için) …
    Gerçek bir mücadele daha önce 2-2,5 kg lık levrekler yakalama şansım olmuştu bunlar benim en büyük levreklerimdi,ancak oltanın ucundaki balık bundan çok daha güçlü bir balık izlenimi oluşturuyor bende ,belki mesafeden diyorum kendi kendime ,50 metre mesafeden belki böyle hissedilebir 3 kg lık bir balık . Kullandığım makine Daiwa Luvias 2500 Costum ve bana hiç zorluk çıkartmaz çok güçlü bir makine,her zaman kalama bir miktar açıktır ,her ihtimale karşı ancak henüz bu kalama miktarından yol alabilen bir balık olmamıştı ve ben Luvias tan hiç bu cııırrttttt sesini duymamıştım,inanamıyorum bu daha büyük bir balık olmalı,kolu daha hızlı çevirmemle balık kendisini su üstünde gösteriyor,evet bu daha büyük bir balık,heyecanım daha da artıyor kolu çevirmeye devam ediyorum bir müddet uysal bir şekilde geliyor biraz dirensede,sonra tekrar cııırrtttttt yol alıyor bir taşa doğru,dikkatli olmalıyım, kalamayı biraz sıkmam gerekli ben 2-3 kiloluk bir balığa göre ayarlamıştım bunun için fazla açık kalama , istediği zaman yol alabiliyor.Kalamayı nerdeyse kapatıyorum tamamen,aramızda 20 metre mesafe var Tolga abi atçeği bıraktı ve bana destek oluyor ,kamışı yatık tutmaya çalışmamı söylüyor ve sakin olmamı ,kafasını çevirmesine izin vermemi söylüyor ,yarım yamalak işitiyorum , söylediklerini ,yapmaya çalışıyorum artık iyice yaklaştık 3 Kasımın hayatımda böyle bir öneminin olacağını düşünmemiştim bu sabah ve sanıyorum bu o gün ilk trofe günü,çekmeye devam ediyorum bir taraftan dua ederek ,kıyıya geldi sayılır son birkaç hamle daha yapıyor ancak yaklaşık 5-6 dakikadır mücadele ediyor benimle ve yorulmuş gibi ilk zamanki güçte değil atakları.Sakince çekiyorum aramızda 5 metre var ve Tolga abi suya giriyor balığı alıyoruz ,inanılmaz devasa bir balık hayatımda gördüğüm en büyük levrek sanırım 7-8 kg lık bir balık,Tolga abiyle sevinç nağraları atıyoruz-işte bu- diye ,böyle bir mutluluk olamaz Gopronun şarjının bitmiş olmasına çok üzülüyorum bu anları kaydedemedim, kısmet.Mutluluktan uçuyorum sanırım 3-5 dakika sürdü kendime gelmem,arkadaşlarım yanıma geliyor tebrik ediyorlar,heyecanımı paylaşıyorlar ,balığı tartıyorum tam 6030 gr boyu tam 85 cm ,o bir trofe ve o bana nasip oldu şükürler olsun.Bırakmayı istedim balığı ancak bu ilk olduğu için aldım,bundan sonrası için 2 kg üzeri balıkların tümünü suya iade etmek kararını alarak bu balığı alıkoydum.
    İnanılmaz güzel bir duygu ve heyecan ,yıllardır biriktirdiklerimin bir karşılığı ,tüm avcı dostlarıma daha büyüklerinin nasip olmasını tüm samimiyetimle diliyorum.Rapor yazmak çok adetim değil ,ancak bu balığı sizinle paylaşmak istedim,çünkü bende çok fazla böyle bir balıkla karşılaşma umudunda değilidim.Bu boyda balıklar var ve bizi bekliyorlar,her zaman bunun için hazırlıklı olalıyız.Eğer misinamı yeni değiştirmiş olmasaydım,düğümüm eski olsaydı,sahtedeki iğneler paslı yada zayıf iğneler olsaydı(Fake Baits in üzerinde 3 numara Owner iğne var) bu balığı alamayabilirdim,bu yüzden her zaman böyle bir balık oltaya gelecekmiş gibi hazırlıklı olamak gerekli…
    Hepinizi saygıyla selamlıyorum,bu balığı sevgili ustam Toga abiye ithaf ediyor , katkıları ve öğrettikleri için teşekkür ediyorum,sağlıkla kalınız….
    Kullanılan ekipman,
    Kamış:Shimano Techinum 2,70 mt, 20-50 gr atar
    Makine :daiwa Luvias 2500 Costum
    Sahte balık: Maria Fake Baits 130 cm
    Misina:Nippon Süper Tough 0,28 mm

2. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Maşallah az daha kalsa yunus olacakmış :) Her daim böyle güzel avlarınız olsun

3. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    baştan sona büyük bir zevkle okudum raporunuzu. süper bir balık süper bir anlatım.inanın ki aynı heyecanı yaşadım sizinle:) bıkmadan usanmadan, azimle atçek yapan tüm amatör ruhlu arkadaşlarımızın (öncelikle benim:)) oltamıza denk gelir böyle paşalar.tekrar tebrik ediyorum sizi.her avınız böyle güzel geçer inşallah.

4. nautilus

nautilus Ahmet

Çok teşekkürler.

5. nautilus

nautilus Ahmet

Çok teşekkür ederim,beğenmenize çok sevindim,umarım daha irileri size ve tüm arkadaşlarımıza rastgelir.

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Hey maşallah :) Ahmet abi tebrikler. Birgün kucaklayacağım böyle bir kuzuyu :D

7. nautilus

nautilus Ahmet

İnşallah en kısa zamanda olur,teşekkürler,selamlar.

8. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik edreim ahmet kardeş gerçekten muhteşem bir turofe öylebir balıkla cebelleşmek isterdim acaba karadeniz sahillerimi yoksa marmaramı

9. nautilus

nautilus Ahmet

Umarım öyle bir cebelleşme bu göç döneminde denk gelir,karadeniz sahilleri...

10. sencerveben

sencerveben hakan

harika bir balık yakalamışsınız.tebrik ederim.öyle güzel anlatmışsınızki sanki balığı tutarken kendimi yanınızdaymış gibi hissettim.avlarınız daim olsun.

11. nautilus

nautilus Ahmet

Olduğu gibi anlatmaya çalıştım,böyle hissettirdiyse ne mutlu,daha büyükleri rastgelsin,teşekkürler.

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Müthiş bir trofe, gerçekten takdire şayan bir av yapmışsınız, üstelik amatör avcılık ruhuyla örnek bir av olmuş, can-ı gönülden tebrik eder, devamınıda dilerim.

13. nautilus

nautilus Ahmet

Çok teşekkür ederim,daha büyükleri rastgelsin.

14. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Söyleyecek söz bulamıyorum. Gerçekten harika bir av olmuş. Tebrikler...

15. nautilus

nautilus Ahmet

Çok teşekkürler,selamlar.

16. uguroz61

uguroz61 ugur ozturk

Favori Kamış:
    Shimano Catana 3.00m 14-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000
    En İyi Avı:
    Levrek - 2 kilo
    Muhteşem. Tebrikler.. Birazdan sabah suyuna gidip gitmeme konusunda tereddüt yasiyordum iyi bir motivasyon oldu :)

17. myurtsever

myurtsever mustafa yurtsever

Favori Kamış:
    Okuma Salina X
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    size ve tanımasamda tolga abi'ye tebrikler.
    herkesin hayallerindeki bir balığı yakalamışsınız. avlaktaki heyacan aynen yazınızada yansımış gerçekten. çok keyifle okudum.
    çok şanslısınız size bu işi öğretecek biri varmış. maalesef bizim öyle bir şansımız henüz olmadı. internetten okuduklarımızla öğrenmeye çalışıyorum ama çok zor.
    çünkü milletimiz kullandığı rapalanın adını bile söyleme çekiniyor. kaldığı yöntem ve avlak bölge söylesin. herkes için demiyorum tabi. çok çok güzel yazılarda okudum. ve bildiklerimi onlardan öğrendim.
    inşallah sizde birilerinin tolga abisi olursunuz.
    tekrar tebrikler

18. levent_izmir

levent_izmir levent

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kg ortaya karışık
    Tebrik ederim.Darısı başıma :)

19. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrik ederim.Güzel bir trofe kandırmayı başarmışsınız.
    Her daim böyle bereketli ve neşeli avlarınız olsun.

20. deePblue

deePblue na

Tebrikler harika bir ava imza atmışsınız.
    Nice trofelere inşallah:)