Daiwa Entoh - Daiwa Tournament / Shimano Ultegra CI4 - İtalcanna Combat

Konu, 'Makineler' kısmında orhan1969 tarafından paylaşıldı.

1. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Merhaba Arkadaşlar :)

Yaklaşık 2,5 yıldır Shimano Ultegra CI4 - İtalcanna Kombat tan oluşan takımı kullanırım,şu an bu ikiliye Daiwa tournament Entoh - Daiwa Tournament Master Surf eşlik etmeye başladı :)

Çok fazla detaya girmeden,kullanıcı düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Shimano ve Kombat ikilisi bir kullanıcının istediği hemen her özelliğe sahip,

Güçlü,Seri,Estetik,820 gr,Kullanıcıya Güven ve Keyif veriyor.Takım Fiyatı yakşalık 1000 tl

Daiwa torunament Entoh - Daiwa tournament Master Surf ikilisi yine kullanıcnın istediği hemen her özelliğe sahip.

Güçlü,Seri,Estetik,1050 gr,kullanıcıya güven ve keyif veriyor.Takım fiyatı yaklaşık 1500 tl

Güç ; Daiwa tournament Entoh - Daiwa torunament Master Surf ikilisi daha güçlü
    Serilik ; Shimano Ultegra CI4 - İtalcanna Kombat ikilisi daha seri
    Estetiklik ; Her iki takımda gayet estetik,
    Ağırlık ; Daiwa tournament ikilisi 230 gr daha ağır
    Güven ; Her ikiside güven veriyor
    Keyif ; Her ikisi de keyif veriyor ama 230 gr lık ağırlık farkı,Shimano-Kombat ikilisini daha keyifli kılıyor

Her iki takımda da 0,15 mm Power Pro Depth hunter örgü misina sarılı,her iki takımda da 90 gr lık Turnuva kurşunu kulanıldı,

Entoh - Master Surf ikilisi,Shimano - Kombat ikilisinden daha da güçlü bir takım
    Entoh - Master Surf ikilisi,Shimano - Kombat ikilisinden 230 gr daha ağır bir takım
    Entoh - Master Surf ikilisi,Shimano - Kombat ikilisinden % 50 daha fazla ücrete sahip.
    Shimano - Kombat ikilisi,Entoh - Master surf ikilisinden daha seri bir kamış

Ben olsam her ikisinide kullanırım dermişim :D

Benim kullanıcı gözlemlerim bunlar,sizlerden ricam değerlendirmelerinizi ve yorumlarınızı yaparken kullanıcı için önemli olan detaylar üzerine yazmanız,makinenin için de kullanılan bilyanın bilmem neyinin,bilmem neyi benim için sadece teferruattır.

Hepinize rastgelsin.

2. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    shimano ve combat düşündüğüm bi takımdı bu açıklama iyi olmuş orhan abi.bu shimano ile daıwa karşılaştırması tevfik abi ile serdar abiyi buraya çağırır.tabiki roy uda unutmamak lazım.ayrıca roy serdar abi ve tevfik abinin yorumları düşmeye başlar.sonrada olay tevfik abi ile serdar abinin arasında gidip gelmeye başlar.ahada buraya yazıyom.umarım bu yorumum için bana kızmazlar ikiside keyifle okuduğum üstadlardır.

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Serkan kardeşim, bizde bir adet vardır; davete icabet etmek, o davete verilen değeri yansıtır.

Üstad terimi, inan ki beni çok rahatsız ediyor. Burada, nice bilen değerlerin arasında, bizim esamemiz bile okunmaz.

Orhan beyefendi, zaten her şeyi çıplaklığıyla ve üstün deneyimleriyle, açık seçik yazmış, belirtmiş.

Bu görüşler ve değerlendirmelerin altına, bilmişcesine bir şeyler yazmak, Orhan beye yapılacak saygısızlığın en büyüğü olacaktır görüşündeyim.

Her ikiside birbirinden üstün olan iki takımı da, Orhan beyin güzel günlerde, zevkli avlarda kullanmasını dilerim.

İlerleyen süreç ne getirir, ne götürür, bekleyip görecek ve gelişmelerin seyrine göre gardımızı alacağız elbette. hihi hihi

Her ne kadar törpülenmiş olsak da.:confused: :confused:

4. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Serkan :) her ikisini de aynı avda kullanan kişi olarak yazdım bu yorumları,Roy,Serdar,Tevfik Abi ve diğer arkadaşlar tabiki görüşlerini yazacaklardır,sonuçta bir gözlem var ortada bu gözlem üzerine yapılacak fikir alışverişi konuyu renklendirecektir.Ben kendi kafam da bitirdim olayı zaten,bunu da ilerleyen mesajlarda yazacağım.

Shimano - Kombat ikilisini beklentilerini karşılayacaktır.

Rastgelsin.

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Sevgili Tevfik Abim :) güzel sözleriniz için teşekkür ederim,hatırlarsanız Hem Shimano,hem Daiwa dediğim de politik bir cevap verdiğimi söylemiştiniz :) şahsi fikrim ya shimano,ya daiwa değil,hem shimano,hem daiwadır.Her ikisi de beklentilerimize cevap verecek markalar.

Konuyu açma sebebim de Roy Kardeşime yazmış olduğum '' Entoh - Master Surf ikilisi için görüşlerimi paylaşırım '' dememdir.Sadece Entoh - Master Surf ikilisi için görüşlerimi yazmış olsaydım,objektif olmazdı diye düşündüm,

Selam ve saygılarımla,

6. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Başlığı eksik ve hatalı yazmışım :eek: Master surf'ü yazmayı unutmuşum,Kombat'ı da Combat olarak yazmışım,kusura bakmayın arkadaşlar :eek:

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    :) Güzel bir yazı olmuş, ama kombat a fazla güvenmeyin derim atışlarda her an elinizde kalabilir.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    İstanbul Boğazında kullandım ultegra ve kombat'ı, o minvalde yorum yapayım...

Ultegra CI4 muadillerine göre hafif bir makine, kombat da muadillerine göre hafif bir kamış. Ağır akıntı altında ikisi de bence zorlanmakta, ama insan çok kaliteli ve işine göre yapılmış, elit aletler olduğunu hissediyor, üst kalite hissiyatı mevcut. Kanımca İstanbul Boğazı dışındaki yerlerde (aslen kullanılması gerektiği yerlerde yani) mükemmel ürünler. Boğaz dışında herhangi bir yerde kullanacak olsam gerek hafiflikleri gerek kaliteleri sebebiyle kesinlikle üst sıralarda tutardım bu ürünleri. Ultegra CI4 sarımı harika ve ipe uygun bir kompakt makine, Kombat da ele oturan epey hafif yapısı ile gerçekten uzak atış mesafelerine parmak ve takım yormayacak denli zarif ve dirayetli bir kamış... Gezer halkayı atış stilim itibariyle tutmuyorum, gezeri olmasaydı kesinlikle satın alırdım şahsen... Ama bu satın almamaya bir yönlendiriş olarak bellenmesin, ben makine ve kamışı yan tutarak atarım, o sebepten, ağır kurşunda gezerin bazen yan dönmesine sebep oluyor...

Daiwa lar hakkında bir bilgiye ise sahip değilim malesef...

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    merhaba orhan bey, karşılaştırma hakikaten güzel olmuş, gerçektende müthiş bir ikiliye sahipsiniz. avlandığınız merayı düşünecek olursak güney denizi, adana karataş civarları diye tahmin ediyorum. 100-150 gram kurşun ağırlığı aralığınız olsa akıntıda yok, engüzel seçim tabiki 230gram gibi büyük bir fark ile shimano italcanna ikilisi olmalı, sizin ihtiyaçlarınıza cevap veren bir düzeyde,

orhan bey eğer mümkünse karşılaştırmanın yapıldığı şartları birazdaha detaylandırabilirseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslen "karşılaştırma" yanlış biraz. Bilhassa makineler için. Otobüs ile Tır karşılaştırma gibi bir şey olmuş. Her iki makine farklı beklentileri karşılamak üzere yapılmış aletler zira. Birini diğerninin alternatifi gibi görmek pek doğru değil. Fakat yorumlara tek tek, tek başına bakarsak, o açıdan harika bir çalışma olmuş.

Birde uyumluluk meseleleri var ortada. Master surf, Entoh için değil aslında. Master surf kamış, Entoh değilde, Windcast, Crosscast, Emblem Pro ve Saltiga Surf ile daha iyi uyar, daha rahat kullanılır. Entoh bu kamşılarda doğru dengeyi veremez pek.

Ha, master surf'un modelleri var. Tahminim 1403 modeli olsa gerek bu. O model, 5500 kafa makinelerle iyi netice verirken, 1203 ise 4500 kafa ile daha rahat olur.

Entoh'u Kombata takıp birde öyle denemek faydalı olabilir O kamıştan pek fazla kullanmış değilim, hangi makine daha tam uyar, bunu söylemek güç.

11. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Furkan Kardeş :) teşekkür ederim,Konuya yazdığım gibi 2,5 yıldır Kombat kullanırım,herhangi bir sorun yaşamadım,yine de dikkat ederim.

Rastgelsin.

12. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kaan Kardeş :) Haraketli porselenler bazen benim de canımı sıkmıyor değil,benim atış stilimde çok fazla sorun çıkarmasa da.

Katılımın için teşekkürler ;)

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Aslında hareketli porselenler hangi stil atrsanız atın yerinde çıkıyor. İster yan atın,ister arkdan omuz üstünden atın, yada savurun bir süre sonra sıkıştığı yerden gevşeyip öndeki porselen kaya biliyor... Bende gezer porselenleri sevmem

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çok net bir mukayese olmus Orhan abi. Bunun üzerine fazla söze gerek olmadigi kanisindayim.
    Evet entoh güçlü bir makine ( Ci4 ultegra 10binden de ), biraz agir. daiwa master surf kamisi pek tanimiyorum, bilgim katalogdan ibaret. Yakisiklik ve dizayn açisindan da entoh birkaç adim önde benim zevkime göre.
    Aslinda ultegra ci4 zayif kalmis olsa da bir surf makaradan beklentileri karsilayacak seviyeye yakin. Kabahat entohda ki, surf makarada da bu kadar güç bu fiyata fazla yahu :)

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kirpi bile yavrusunu, '' Pamuğum benim '' diye severmiş.:D :D hihi

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tevfik abim bu örneklemenizde yavruyu makine diye varsayarsak, ben buldozerim diye seviyorum :D

17. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Hakan Kardeş :) teşekkür ederim,karşılaştırmadan ziyade kullanıcı yorumu desek daha doğru olur,

Her iki takımın Karşılaştırılabilmesi için,her şeyden önce fiyatlarının bir birine yakın olması gerekir,

Benim edindiğim tecrübeye göre ;

Takımım '' daha güçlü '' olsun diye düşünen arkadaşlarımız,Daiwa tournamnet Entoh-Daiwa tournament master surf ikilisini tercih eder.

Takımım güçlü,hafif ve dolayısıyla '' daha seri '' olsun diye düşünen arkadaşlarımız Shimano Ultegra C4 - İtalcanna Kombat ikilisini tercih eder.

Rastgelsin.

18. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Serdar Dostum :) karşılaştırma değil,sadece kullanıcı yorumu ;)

Karşılaştırma olsa aynen dediğin gibi,otobüs ve tır karşılaştırması gibi olurdu.

Makine-Kamış almak isteyen arkadaşlarımız her şeyden önce beklentilerini iyi belirlemelidir,körü körüne şu marka iyi diye alınırsa beklentilerinin çok altında tercihler yapmış olabilirler.

Burda vurgulamak istediğim de buydu zaten,dikkat etmişsindir mutlaka,
    güçlü-güçsüz,,seri-hantal,hafif-ağır şeklin de değilde,daha güçlü,daha seri,daha ağır şeklinde anlatmaya çalıştım.

Shimano Ultegra güçsüzmü ? değil tabiki,ama Daiwa Entoh daha güçlü
    Daiwa entoh Hantalmı ? değil tabiki,ama Shimano Ultegra C4 daha seri
    Daiwa entoh ağırmı ? hayır değil tabiki,ama Shimano Ultegra C4 daha hafif

İlk kullanımdan sonra Daiwa tournament entoh - İtalacanna Kombat,Shimano Ultegra C4 - Daiwa Tournament Master Surf şeklinde kullanmaya karar verdim.

900 ve 940 gr ağırlığında,seri,güçlü ve estetik iki surf takım kullanıyor olacağım.

Rastgelsin.

19. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kombat'larda çıkma değil de ,atış esnasında sağa doğru kayma oluyor,kamışı ilk açarken hareketli porseleni hafif solda açıp bu sorunu geçici de olsa,ortadan kaldırıyorum,

20. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Pamuk Buldozerim benim dermişim :p